Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Αυγούστου 01, 2014

Ένας εβραίος Σιωνιστής πίσω από τη χρεοκοπία της Αργεντινής...Τύχαιο;! - Είναι ο "αιώνιος εβραίος"...

singer__2
Γράφει ο Αντίοχος. 

Σε θέμα των ημερών έχει εξελιχθεί η επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής και τα καθεστωτικά ΜΜΕ δημοσιεύουν αναλύσεις επί αναλύσεων για το πώς προκλήθηκε η χρεοκοπία και ποιος είναι ο διεθνής κερδοσκόπος που την προκάλεσε. Ιδού κάποιο σχετικό ενδεικτικό δημοσίευμα, περί του «γύπα» (όπως τον αποκαλούν τα θύματά του…) Πολ Σίνγκερ:
«O 69χρονος Πολ Σίνγκερ δεν είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, κι όμως οι αποφάσεις του επηρεάζουν τις ζωές τους. Σίγουρα, εδώ και λίγες ώρες έχουν μετατρέψει τις ζωές των Αργεντινών σε κόλαση. Στους κόλπους της παγκόσμιας οικονομίας, πάντως, ο Σίνγκερ είναι ο.....
πλέον επιφανής εκπρόσωπος των κερδοσκοπικών funds, που απέρριψαν τις προσφορές κουρέματος των ομολόγων, απαιτώντας να εισπράξουν στο ακέραιο τα χρήματά τους. O Σίνγκερ έχει αποδειχθεί αρκετά γενναιόδωρος με τους Ρεπουμπλικάνος -έστω και αν σε πολλά διαφωνεί μαζί τους- τα έβαλε προσωπικά με την πρόεδρο της Αργεντινής, ενδεχομένως περισσότερο και από τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Ο Σίνγκερ είναι επικεφαλής της Elliott Capital Management. Μία από τις εταιρείες του ομίλου η NML απέρριψε το κούρεμα των ομολόγων το 2005 και το 2010 και αποφάσισε να πάει την υπόθεση στα αμερικανικά δικαστήρια.
Βάσει της δικαστικής απόφασης, η NML διεκδικεί 225 εκατ. ευρώ. Με προσωπική περιουσία που ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια (σύμφωνα με το Forbes) ο Σίνγκερ δεν είχε καμία δυσκολία να αναμένει χρόνια για την απόφαση του δικαστηρίου των ΗΠΑ.
Ο ίδιος είχε ανοίξει και προσωπικό μέτωπο με την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες. Όπως σημειώνει η El Pais, σε κάθε επίσκεψή της στις ΗΠΑ τύπωνε φυλλάδια στα οποία κατακεραύνωνε την πολιτική της, ενώ στην ιστορία έμεινε η κατάσχεση αργεντινής φρεγάτας στο λιμάνι της Γκάνας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υπενθυμίσει στο Μπουένος Αϊρες ότι υπάρχει ένα χρέος.
Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη το 2012. Στο πλοίο είχε ολοκληρώσει η εκπαίδευση των ναυτών και κατευθυνόταν στο λιμάνι της Γκάνας ως ταξίδι ξεκούρασης του πληρώματος.
Μόλις έφτασαν στο λιμάνι, οι τοπικές Αρχές τούς ενημέρωσαν ότι το πλοίο κατάσχεται μετά από εντολή της NML για χρέη της κυβέρνησης.
Παρέμεινε στην αφρικανική χώρα για 70 μέρες (το πλήρωμα εν τω μεταξύ επέστρεψε) μέχρι που τα Ηνωμένα Έθνη δικαίωσαν την Αργεντινή, λέγοντας ότι το Δίκαιο της Θάλασσας δεν επιτρέπει μια τέτοια κίνηση.
Η φρεγάτα Libertad επέστρεψε πανηγυρικά στην Αργεντινή με την πρόεδρο να εκφωνεί πύρινο λόγο κατά των κερδοσκοπικών funds για τις πρακτικές τους. «Θα συνεχίσουμε τη μάχη, γιατί κανείς δεν θα πάρει τίποτε από την Αργεντινή με εκβιασμούς» είχε πει τότε η Φερνάντες.
Ο Πολ Σίνγκερ είναι από τους πιο γνωστούς χρηματοδότες των Ρεπουμπλικάνων και πρόσωπο επιρροής στη Γουόλ Στριτ
Δεν συμφωνεί με όλες τις θέσεις των Ρεπουμπλικάνων, όπως για παράδειγμα με τη στάση τους απέναντι στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Σίνγκερ είναι υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομόφυλων ζευγαριών, αφού ο γιος του είναι ήδη παντρεμένος με έναν άλλο άνδρα. Επιπλέον είναι γνωστή η δράση του γύρω από φιλανθρωπίες, ιδιαίτερα μέσω του ιδρύματός του που έχει το όνομα «Paul E. Singer Family Foundation».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αργεντινή δεν είναι η μόνη χώρα από την οποία ο Σίνγκερ αποκόμισε τεράστια κέρδη. Τη δεκαετία του 1990 πέτυχε πάλι με δικαστικές αποφάσεις να εισπράξει 43 εκατ. δολάρια για ομόλογα του Περού που είχε αγοράσει για 8 εκατ. δολάρια».
Εκτενέστατο το αφιέρωμα στον διεθνή «γύπα», με πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή και την κερδοσκοπική δράση του…
Μόνο που κάτι λείπει! Το σπουδαιότερο! Ο Σίνγκερ αναφέρεται ως «Αμερικανός» και πράγματι έχει την αμερικανική υπηκοότητα, διαμένει στις ΗΠΑ και από κει κάνει τις βρώμικες «δουλειές» του. Μόνο που αν ψάξουμε το βιογραφικό του στο διαδίκτυο (π.χ. στο Wikipedia) διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για εβραιοσιωνιστή, με ισραηλινή εθνικότητα.
Καθόλου περίεργο βεβαίως… Εξ’ άλλου, υπάρχει έστω και ένας διεθνής κερδοσκόπος που να μην είναι εβραιοσιωνιστής; Κι αν δε με πιστεύεται ρωτήστε και τον… Σόρος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών