Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Αυγούστου 02, 2014

Κρανιδιώτης: "Με αυτά που κάνει η Κυβέρνηση όλοι οι Στρατιωτικοί θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή"

Με αφορμή τις νέες "μεταρρυθμίσεις" - έτσι βαφτίζονται από το αστικό καθεστώς οι οικονομικές αφαιμάξεις των ταμείων των Ελλήνων εργαζομένων - της Κυβέρνησης που ετοιμάζεται να περικόψει ακόμη περισσότερο τα εφάπαξ των στρατιωτικών ακούγονται ήδη οι πρώτες..... πιστολιές και από το "εσωτερικό" της ψοφοδεξιάς του Σαμαρά.

Ο σύμβουλος και φίλος του Πρωθυπουργού, Φ. Κρανιδιώτης έγραψε ένα άρθρο που ούτε λίγο, ούτε πολύ αναφέρει πώς με τα αυτά που κάνει η Κυβέρνηση όλοι οι ένστολοι θα ψηφίσουν μαζικά Χρυσή Αυγή.

Ο Φ. Κρανιδιώτης αφήνει δε και σαφή υπονοούμενα ότι τις ρυθμίσεις για τους στρατιωτικούς τις υποδεικνύει το πραγματικό αφεντικό της Κυβέρνησης, Βενιζέλος, που έχει.... γιωτόχαρτο και οι "Κοντσίτες", εγχώριες και εξωτερικές, που... έχουν αλλεργία σε αυτές τουλάχιστον τις στολές.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:

Αδέρφια, την άποψη μου την έχω πει από παλιά: η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στις Ένοπλες Δυνάμεις θα ήταν να.....
τις αφήσουν ήσυχες να κάνουν την δουλειά τους. Θα προσέθετα σήμερα, να τις αφήσουν εν γένει ήσυχες, να κρατήσουν οι σοφολογιότατοι τις μεταρρυθμίσεις για τον εαυτό τους και γι’ άλλους εργασιακούς κλάδους.

Δεν μπορεί, δεν εξηγείται διαφορετικά. Κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν βάλει στοίχημα να διώξουν και την τελευταία ψήφο στρατιωτικού.
Τώρα, λέει, πήγε στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, με το οποίο μπαίνει χέρι στα Ταμεία των στρατιωτικών και στο εφάπαξ τους.

Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες.

Κάθε Όπλο έχει τον ειδικό λογαριασμό του. Οι πόροι κάθε ειδικού λογαριασμού είναι α) οι κρατήσεις που πληρώνουν τα στελέχη όλη τους τη ζωή και β) έσοδα των Ταμείων από την εκμετάλλευση της περιουσίας τους, πχ μισθώματα από ακίνητα.

Τα Ταμεία τους ΔΕΝ είναι επικουρικά. Με απλά λόγια δεν επιδοτούνται από το κράτος, δεν μπαίνουν στους ειδικούς λογαριασμούς κοινωνικοί πόροι. Ό,τι παίρνουν, εφάπαξ και μέρισμα, είναι από τα δικά τους χρήματα. Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος της «μεταρρύθμισης» με ενοποιήσεις ταμείων και ειδικών λογαριασμών, όπου το εφ΄ άπαξ θα υπολογίζεται με «συντελεστή βιωσιμότητας» και θα οδηγήσει σε αξιοσημείωτες μειώσεις των εφάπαξ;

Μήπως να μπουν τα ταμεία των στρατιωτικών στον κουβά με τα μπατιρημένα άλλα ταμεία που οι διοικήσεις τους έπαιξαν τα χρήματα στην ρουλέτα των παραγώγων, των χρηματιστηρίων κλπ; Μήπως για να μπει χέρι στην αξιοσημείωτη περιουσία των Μετοχικών Ταμείων, τα οποία ξαναλέω ΔΕΝ είναι επικουρικά; Μήπως για να έχουμε μαζικές παραιτήσεις και να βουλιάξουν τα ταμεία από τον ξαφνικό όγκο των εφάπαξ που θα πρέπει να καταβληθούν;

Η πολύ μεταρρύθμιση βλάπτει.

Δεν είναι δε κακό οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι χώρια και σε αυτό, όπως ήταν πάντα. Αντίθετα, επίβάλλεται. Λόγω πειθαρχίας, ιεραρχικού ελέγχου, νοοτροπίας, είναι πιο νοικοκυρεμένο μαγαζί και στο ασφαλιστικό τους. Αν το λιμπίστηκαν λοιπόν γι’ αυτό κάποιοι, θα πρότεινα να πάνε για φρέσκα και να κοντύνουν τα ξερά τους.

Άστε τις Ένοπλες Δυνάμεις ήσυχες. Ασχοληθείτε με την παροχή σε αυτές των μέσων για την υλοποίηση της αποστολής τους. Ασχοληθείτε με το αίσχος της εννιάμηνης θητείας που υπονομεύει το αξιόμαχο και κωλώνουμε να την αυξήσουμε, μην ζοριστεί κανάς Φρούλης των κομματικών νεολαιών, κάθε χρώματος.
Το ζήτημα που ανέκυψε με την ως άνω φαεινή ιδέα, είναι πράξη υπονόμευσης του ηθικού, της πειθαρχίας των στελεχών και πράξη αυτοϋπονόμευσης της κυβέρνησης.

Θα έχει ένα απλό αποτέλεσμα. Θα σπρώξει και τους εναπομείναντες ψηφοφόρους στρατιωτικούς στην ΧΑ και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν θα έχει παρά να υποσχεθεί την ακύρωση του νομοσχεδίου και θα μαζεύει κέρδη τρώγοντας πασατέμπο στον καναπέ. Άμα γίνει αυτή η νομοθετική πετυχεσιά και βρούμε στις εκλογές μισή ψήφο στρατιωτικού υπέρ της ΝΔ, θα την στείλουμε για επαργύρωση και θα την βάλουμε πάνω από το τζάκι, με σεμεδάκι που θα έχουν κεντήσει δώδεκα νεοφιλελεύθερες παρθένες. Εννοείται κάτω από τις φωτογραφίες του Στουρνάρα, του Γκίκα Χαρδούβελη και του συμπαθούς Βρούτση.

Το ζήτημα, αδέρφια, είναι πως κάθε φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν ο Πρωθυπουργός τρέξει να το μαζέψει, έχουμε μια έστω μικρή απώλεια, αφού τα στελέχη δεν ξεχνούν εύκολα την «κρυάδα» της άχαρης συζήτησης.

Είναι γνωστό πως κομμάτι της «ελίτ» μας, ακόμη και ημέτεροι, έχουν μια ελαφρά αλλεργία στην στολή. Μην ξεχνάτε πως ο αντιπρόεδρας της κυβερνήσεως και πρόεδρος της Άφρας και του Ανδρουλάκη τους είχε αποκαλέσει και αυτιστικούς, ενώ ο σταυραετός της Άμυνας, ο πολύς Μπεγλίτης, με δυσκολία συγκρατούσε την απέχθεια του.

Αυτοί όμως είναι αυτοί που είναι. Δεν περίμενα και τίποτα άλλο.

Το ζήτημα είναι πως αυτά και κάποια άλλα δεν μπορούν να συμβαίνουν με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πρέπει και σε αυτό να επέμβει, όπως το Ιππικό στην «Ταχυδρομική Άμαξα».

Αν είναι «απαίτηση της Τρόϊκας», τότε, όπως έχουμε δικαίωμα σε ότι άπτεται της Εθνικής μας Άμυνας και Ασφάλειας, είναι μια καλή ευκαιρία να τους πούμε, όπως και σε κάτι κομπλεξικούς εγχωρίους βετεράνους της κολωνακιώτικης Γκομενοφυλακής, να πάνε να κάνουν την Κοντσίτα, if you know what I mean.
Και θα σας πω ένα μυστικό. Οι στρατιωτικοί ούτε «αυτιστικοί» είναι ούτε και δεδομένοι. Κι όπως μου είπε προχθές ένας Αστυνόμος έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και ισχύει και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, «τα φιλικά χτυπήματα στον ώμο δεν αρκούν πια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών