Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2014

Απίστευτα αίσχην παρανομίας... Tρέμουν το ξεφτίλισμα - Δεν θα φέρουν τους ψευδομάρτυρες στην δίκη!!!

Ψευδομάρτυρας αγκαλιά με τον Βαρβιτσιώτη...
Είθισται, στα πλαίσια του νομικού πολιτισμού μας, ο εκάστοτε μάρτυρας, κατηγορίας ή υπεράσπισης αδιάφορο, να έρχεται στο δικαστήριο, προκειμένου να υποστεί την βάσανο των ερωτοαπαντήσεων, προκειμένου να αποδείξει το αληθές αυτών που καταμαρτυρεί. Αλλιώς η κατάθεση κρίνεται πλήρως αναξιόπιστη και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Στην περίπτωση των λεγόμενων «προστατευόμενων» μαρτύρων, λαμβάνεται ειδική μέριμνα προστασίας της ταυτότητάς τους, αφού διαμορφώνεται ειδικός χώρος στην αίθουσα του ακροατηρίου, ώστε να δεχτούν κανονικά τις ερωτήσεις των συνηγόρων.
Στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έχει καταθέσει ως «προστατευόμενος μάρτυρας» το κάθε «καρυδιάς καρύδι». Από στελέχη της ΝΔ μέχρι ανθρώπους που κακοποιούσαν τα παιδιά τους, ψυχοπαθείς και εμπαθείς, ενωμένοι στον αγώνα της ΝΔ εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Όσον αφορά τις μαρτυρίες εκεί έχουμε τα πραγματικά γέλια! «Οπλοστάσια» που δεν βρέθηκαν, «στάνες με αμνοερίφια» και μπόλικο...
«νομίζω», «εικάζω» και «θεωρώ», ενώ ένας, που είναι και στέλεχος της ΝΔ, φαντασιώθηκε «Κενταύρους», ξεχνώντας προφανώς ότι οι «Κένταυροι» ήταν στη Νέα Δημοκρατία.



Στην δίκη, όλα αυτά θα αποκαλυφθούν, όπως και ακόμα περισσότερο, οδηγώντας τους μάρτυρες στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ψευδορκία και απαξιώνοντας τους σκευωρούς στα μάτια μίας ολόκληρης κοινωνίας. Η ξευτίλα των σκευωρών θα είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν αποκαλυφθεί ότι πέραν των συγκεκριμένων καταθέσεων δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, που να εμπλέκει βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Πρόβλημα, λοιπόν, για το καθεστώς η δίκη. Πώς θα καταφέρουν να καταθέσουν οι ψευδομάρτυρες, δεχόμενοι τις καταιγιστικές ερωτήσεις των συνηγόρων; Πώς θα καταφέρει το καθεστώς να αντέξει την κατάρρευση μίας σκευωρίας τόσο βρώμικης, που ξεκινά από ψευδομάρτυρες και φτάνει στην κατάλυση του Πολιτεύματος; Πολύ απλά θα τις θεωρήσει a priori αληθείς και δεν θα τους φέρει να καταθέσουν.

Όπως αναφέρει σχετικά ο Παναγιώτης Στάθης, αστυνομικός ρεπόρτερ του Star Channel, οι διωκτικές αρχές είναι "έτοιμες να «προστατεύσουν» τους  πέντε προστατευόμενους μάρτυρες και να μην τους καλέσουν να καταθέσουν μέσα από ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην επερχόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής και να υποστούν το βάσανο των ερωτήσεων της υπεράσπισης".

Προσπαθούν να γλιτώσουν την ξευτίλα κρυπτόμενοι, αλλά δεν πρόκειται να το καταφέρουν. Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν πάρα πολλά σχετικά με την συγκεκριμένη σκευωρία και η παράγκα του «Μπάμπη» θα καταρρεύσει με πάταγο. Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως: ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ!

Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα του Παναγιώτη Στάθη από το capital.gr:
"Οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα "προστατευθούν" στη δίκη της ΧΑ;
Του Παναγιώτη Στάθη

Θέμα νομικής και ηθικής τάξης αναμένεται να εγερθεί σε περίπτωση που γίνουν πράξη οι πληροφορίες που φέρουν τις διωκτικές αρχές, έτοιμες να «προστατεύσουν» τους  πέντε προστατευόμενους μάρτυρες και να μην τους καλέσουν να καταθέσουν μέσα από ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην επερχόμενη δίκη της Χρυσής Αυγής και να υποστούν το βάσανο των ερωτήσεων της υπεράσπισης.

Το θέμα προέκυψε από το γεγονός ότι οι δικαστικές αρχές -όπως διατυπώθηκε η εισήγηση του εισαγγελέα Ντογιάκου- θεωρούν κατά πληροφορίες, πως τα όσα έλεγαν οι αποκαλούμενοι μάρτυρες Α1 κλπ. «επιβεβαιώνονται πλήρως από την πληθώρα των στοιχείων που ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια των δικαστικών ερευνών για την δράση της Χ.Α». Οι κατηγορίες, για να θυμίσουμε, που εκστόμιζαν αυτοί, είναι πολύ σοβαρές και αφορούσαν από τον Ν. Μιχαλολιάκο μέχρι και σχεδόν το σύνολο των προβεβλημένων στελεχών του κόμματος. Ήδη βέβαια, είτε από αστοχίες της δικαστικής αρχής (όταν από τον Άρειο Πάγο ξέχασαν μέσα στη δικογραφία τα πλήρη στοιχεία του προστατευόμενου μάρτυρα) είτε από τα συμφραζόμενα, τα ονόματά τους είναι γνωστά όπως έχει πει η ΧΑ, η οποία τους χαρακτηρίζει από «δυσαρεστημένους έως παράφρονες».

Δεν θα καταθέσουν;

Οι προστατευόμενοι μάρτυρες, σύμφωνα με πληροφορίες, εξαιτίας αυτής της επίθεσης της Χρυσής Αυγής, πιθανόν δεν θα καταθέσουν στη δίκη. Θα αναγνωστούν μόνον οι καταθέσεις τους, χωρίς να δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος που θα κάλυπτε την ανωνυμία τους και θα μπορούσε να εξασφαλίσει πως θα απαντούσαν και σε ερωτήσεις της υπεράσπισης. Αν τελικά αυτό δεν γίνει είναι προφανές πως πολλοί θα αντιδράσουν έντονα. Κι αυτό γιατί τα πέραν των άλλων οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων σημειώνεται από την πρόταση Ντογιάκου θεωρούνται αξιόπιστες, συνδυασμένες με στοιχεία που έχουν προκύψει από άλλες πηγές.

«Αναντιστοιχίες»

Την ίδια στιγμή ο εισαγγελικός λειτουργός δέχεται βολές από την υπεράσπιση για αναντιστοιχία και ανυπαρξία ουσιαστικών στοιχείων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των απόψεων που είχε διατυπώσει  προ δεκαμήνου, για την υπόθεση των κατηγορουμένων Διονύση Λιακόπουλου και  Χρήστου Στεργιόπουλου, οι οποίοι καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του Πακιστανού ποδηλάτη Λούκμαν τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα. Τότε όταν απολογήθηκαν για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει και τελικά εισακουστεί να αφεθούν ελεύθεροι για το συγκεκριμένο αδίκημα, αναφέροντας:

«Δεν προέκυψε οποιοδήποτε συγκριμένο αποδεικτικό στοιχείο για να υποστηριχτεί βασίμως ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής… Δεν προέκυψε από οποιοδήποτε στοιχείο ότι η Χρυσή Αυγή γνώριζε τη σχεδιαζόμενη εγκληματική δράση τους ή τους παρότρυνε προς τούτο ή την είχε εγκρίνει εκ των προτέρων». Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για τους δυο αναφέρει: «Από τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά την πορεία της κυρίας ανακρίσεως, προέκυψε πλέον εναργώς ότι οι κατηγορούμενοι ενήργησαν , στα πλαίσια της δράσεώς τους ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», κινούμενοι αποκλειστικά και μόνο από ρατσιστικό μένος και μίσος, έχοντας εμποτιστεί από τις άκρως ρατσιστικές ιδέες περί «υπανθρώπων».

Η αναντιστοιχία είναι προφανής, γι’ αυτό και δικαστικές πηγές αναφέρουν πως «αυτές οι αναφορές έγιναν με βάσει τα στοιχεία που υπήρχαν τον Δεκέμβριο του 2013. Με βάσει την εξέλιξη της ανάκρισης, και τα μετέπειτα στοιχεία, μετά από 10 μήνες, προέκυψε ότι οι δυο ενήργησαν ως διμελές τάγμα εφόδου». Πάντως για όλα αυτά την τελική απόφαση θα πάρει το Συμβούλιο Εφετών."


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών