Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 02, 2014

Σε απελπισία ο μπαρμπα-Φώτης εκλιπαρεί τώρα τον Σύριζα


Σε απελπισία ο μπαρμπα-Φώτης εκλιπαρεί τώρα τον Σύριζα

Ζηλεύοντας την «δόξα» του Καρατζαφέρη στο μη ανεγνωρισμένο άθλημα της κωλοτούμπας ο Κουβέλης, τον οποίο με απύθμενο θράσος τα συστημικά ΜΜΕ μας τον παρουσιάζουν ως «σοβαρό» και «μετρημένο» αρχηγό κόμματος με «αναμφισβήτητο πολιτικό ήθος», κάνει τώρα στροφή 180 μοιρών στα λεγόμενα και τα πεπραγμένα του κλείνοντας σαφώς το μάτι του προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Λέγοντας ότι «οι εκλογές δεν πρέπει να αφορίζονται» ο Κουβέλης κάνει αλλαγή πλεύσης και προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα προστρέχοντας ξεκάθαρα προς την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι εκλογές είναι πάρα πολλές φορές και μια σωτήρια διαδικασία για την ίδια την κοινωνία», επισήμανε ο Κουβέλης. «Είναι μια διαδικασία η οποία πρέπει να....
υπάρξει για ν΄αλλάξει το περιεχόμενο της πολιτικής», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι «η προεδρολογία βλάπτει σοβαρά» την κοινωνία, τη χώρα και την οικονομία. «Η Ελλάδα ουσιαστικά έχει μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο στο όνομα της προεδρολογίας».
Ποιο είναι το συμπέρασμα από τις δηλώσεις αυτές; Ότι ο Κουβέλης βλέποντας ότι οι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν προτίθενται να τον προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλάζει εντελώς την μέχρι τώρα άποψή του, συμπλέοντας ουσιαστικά με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίζοντας, μάλιστα, στον ίδιο ρυθμό «συναίνεσης» σχολίασε με κατανόηση και χωρίς καμία διάθεση «αδειάσματός» της τις δηλώσεις Ρεπούση για κοινή κάθοδο της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα ουσιαστικά «κάρφωσε» τον Κουβέλη με τα λεγόμενά της.
Συγκεκριμένα, η «ιέρεια» της εθνομηδενιστικής αντίληψης είπε ότι  πρότασή της  δεν έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις της ηγεσίας, συγκαταλέγοντας μάλιστα τον εαυτό της στο «προεδρικό μπλοκ», με την διευκρίνιση ότι η ίδια «τα λέει με περισσότερη σαφήνεια» και φτάνει τις θέσεις της «μέχρι τέλους». Τι ζητά, λοιπόν, ο Κουβέλης; Γνωρίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ είναι οριστικά εξαφανισμένη στο πολιτικό στερέωμα θα επιδιώξει να γίνει μια ακόμη «συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη κι αν αυτή η προσχώρηση βαφτιστεί ως «συνεργασία».
Όσο για τον ίδιο, ελπίζει ότι μετά το «άδειασμα» από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ θα του δώσει το χρίσμα του υποψηφίου Προέδρου μετά την διενέργεια των επερχόμενων εκλογών. Όσο για τις διάφορες μεγαλοστομίες του τύπου «το κόμμα δεν θα εκχωρήσει την πολιτική και οργανωτική του αυτοτέλεια», «η ΔΗΜΑΡ δεν ετεροκαθορίζεται, δεν διαλύεται, όπως θα εύχονταν πολλοί, δεν διαχέεται σε άλλα κόμματα», διότι «οι λόγοι που κατέστησαν αναγκαία πριν από τέσσερα χρόνια την ίδρυσή της παραμένουν εξίσου επίκαιροι και σήμερα», είναι λόγια του αέρα που ουσιαστικά δεν τα πιστεύει ούτε ο ίδιος. Είναι οι συνήθεις υπεκφυγές και η ψευδαίσθηση κάποιου ο οποίος δεν θέλει να παραδεχτεί ότι το κόμμα του είναι οριστικά τελειωμένο.
Εκτός από την μίμηση της κωλοτούμπας ο Κουβέλης μοιάζει με τον Καρατζαφέρη και σε κάτι άλλο. Επιμένει να εμφανίζεται κι αυτός ως «αρχηγός» ενός ανύπαρκτου πλέον κόμματος. Η μόνη ελπίδα του αποτυχημένου αυτού πολιτικάντη είναι ότι ελπίζει να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μετεκλογικά ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα «ορφανά» της ΔΗΜΑΡ να σωθούν βρίσκοντας καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως και να έχει ο καιροσκοπισμός του εν λόγω πολιτικάντη δείχνει το πόσο «σοβαρός» και «μετρημένος» είναι στις απόψεις του.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών