Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2014

Τα σενάρια για τις εκλογές και η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής


Τα σενάρια για τις εκλογές και η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής

Όσο πλησιάζουμε προς τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή του ΠτΔ, τόσο θα πληθαίνουν τα σενάρια (υπαρκτά και μη) γύρω από τις διεργασίες στην πολιτική σκακιέρα.
Το πρώτο σενάριο έχει να κάνει με τα όσα διέρρευσε η  BNP Paribas. Η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι είναι πολύ πιθανόν ο Σαμαράς να δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, εφόσον εκλεγεί ΠτΔ. Ελπίζει  ότι με μια τέτοια δέσμευση θα στρέψει αρκετούς βουλευτές να υπερψηφίσουν τον Δήμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το ότι η τράπεζα αυτή θεωρεί ότι με μια τέτοια προοπτική θα επωφεληθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι.....
το μόρφωμα του Τσίπρα δεν επιζητεί στην πραγματικότητα εκλογές τώρα.
Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με τη φημολογία ότι η Μέρκελ είναι εξοργισμένη με τον Σαμαρά, καθώς θεωρεί ότι εξαπατήθηκε από αυτόν και πιστεύει ότι δεν πρόκειται να πιάσει τους 180 βουλευτές, όπως της είχε υποσχεθεί. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα «ρίξει» τον Σαμαρά από την πρωθυπουργία, επαναφέροντας την περίπτωση του σεναρίου για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, μια επανάληψη δηλαδή της έκτακτης κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί και του κατά πόσο κάποιο από τα δύο προαναφερόμενα σενάρια μπορεί να είναι πραγματοποιήσιμο, η ουσία βρίσκεται στο ότι η θητεία της κυβέρνησης αυτής, είτε αυτούσιας είτε μεταλλαγμένης «ειδικού σκοπού» για λίγους μήνες ακόμα, δεν πρέπει να παραταθεί ούτε για μια ημέρα επιπλέον. Οι εκλογές, ως γέννημα της αδυναμίας της συγκυβέρνησης να εκλέξει τον νέο επικυρωτή των μνημονιακών νόμων, στις 1 ή 8 Φεβρουαρίου, αποτελούν μονόδρομο για την απαλλαγή από τη χούντα Σαμαρά – Βενιζέλου.
Ανεξαρτήτως από τη νέα μορφή συγκυβέρνησης που θα προκύψει μετά από αυτήν την εκλογική διαδικασία, η ακόμη μεγαλύτερη ενδυνάμωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο θα αποτελεί τον καλύτερο και μοναδικό εγγυητή για την Εθνική και Κοινωνική Αντιπολίτευση στις αδηφάγες ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων και των εγχώριων υποτακτικών τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών