Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαρτίου 07, 2015

Γελάει ο κόσμος με τη λίστα Βαρουφάκη: Πίσω από τους «μυστικούς εφοριακούς» κρύβεται η συνέχιση του μνημονίου


Η αποστολή της λίστας Βαρουφάκη προς τους «εταίρους» ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, συνοδεύτηκε από έναν ορυμαγδό απαξιωτικών και περιπαικτικών σχολίων, που κατέκλυσαν το διαδίκτυο και τις απανταχού εφημερίδες. Αφορμή για τα σχόλια αυτά ήταν το σημείο περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, που περιλαμβάνεται στην λίστα.
Σύμφωνα με τα όσα λέει η λίστα σε εκείνο το σημείο, θα επιστρατευτούν νοικοκυρές, φοιτήτες και τουρίστες, ως μυστικοί πράκτορες της εφορίας, και θα πραγματοποιούν εφόδους, προκειμένου να επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες. Αυτοί οι μυστικοί πράκτορες θα είναι εφοδιασμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας, ώστε να παρέχουν στην εφορία τις κατάλληλες αποδείξεις για την επιβολή των προστίμων. Αυτοί θα εργάζονται με...
ολιγόμηνες συμβάσεις και θα λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση για να μπορούν να «παγιδεύουν» τον παραβάτη.
Φυσικά η ιδέα δεν είναι του Βαρουφάκη, αλλά αποτελεί αντιγραφή των ειδικών συνεργατών του αμερικανικού ΣΔΟΕ, ονόματι IRS, οι οποίοι φτάνουν στο σημείο να είναι φόβητρο ακόμα και για μεγάλους επιχειρηματίες. Όμως τέτοιου είδους μονάδες δεν δημιουργούνται με τον φαιδρό τρόπο του ωρομίσθιου και του ανεκπαίδευτου, αλλά αποτελούν επένδυση μακροπρόθεσμη για το κράτος, που προτίθεται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Έτσι όπως προτείνει την λειτουργία του εν λόγω σώματος ο Βαρουφάκης, με σκοπό τις άμεσες εισπράξεις, το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει νέα έξοδα, χωρίς το κράτος να προβεί σε απόδοση προστίμων, χώρια που με το παρόν νομικό πλαίσιο η είσπραξη των όποιων προστίμων, μετατίθεται στις... καλένδες. Πέρα από αυτό, ο τρόπος λειτουργίας της εν λόγω μονάδας «Ράμπο», αφήνει στο απυρόβλητο τους «νταβατζήδες» και την μεγάλη φοροδιαφυγή, φτάνοντας το πολύ μέχρι τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Πίσω, όμως, από αυτή τη ρύθμιση που ήταν εξαρχής σχεδιασμένη αποκλειστικά και μόνο για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, βλέπουμε ότι:
  1. Ο νόμος για την ανθρωπιστική κρίση, παρότι βρίσκεται ήδη στις Επιτροπές της Βουλής, τίθεται υπόψη της τρόικα προς έγκριση, γεγονός που καταδεικνύει ότι για άλλη μία κοινοβουλευτική περίοδο κυβέρνηση της χώρας είναι η τρόικα.
  2. Υπάρχει υιοθέτηση και συνέχεια μνημονιακών δεσμεύσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, που θα εξασφαλίζει την συνέχιση της λιτότητας και η επίκλησή του στην λίστα Βαρουφάκη προκάλεσε χειροκροτήματα σε όλη την κλεπτοκρατία.
Είναι απολύτως βέβαιο πως η λίστα Βαρουφάκη είναι το προοίμιο του νέου μνημονίου, που θα υπογραφεί εντός ολίγων μηνών. Την Δευτέρα στο Eurogroup ο Βαρουφάκης απλώς θα δώσει την υπόσχεση για την τήρηση των email της τρόικα και θα διευκρινιστεί αν αυτή θα έρθει για αξιολόγηση στην Αθήνα ή αν θα ακολουθηθεί η τακτική Σαμαρά με το «ραντεβού στο Παρίσι», ώστε να μην οργίζεται ο κόσμος βλέποντας τους τροϊκανούς να μπουκάρουν στα υπουργεία.
Σχετικά με το ζήτημα το Γραφείου Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
"Η μνημονιακή κυβίστηση του Σύριζα και η λίστα Βαρουφάκη αποτελούν συνέχεια της καταστροφικής πολιτικής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και αποδεικνύουν την απόλυτη ανεπάρκεια του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών