Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαρτίου 21, 2015

Τα σενάρια της μεγάλης συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ επανέρχονται...


Επανέρχονται τα σενάρια για την δημιουργία «μεγάλου συνασπισμού» Σύριζα με ΝΔ

Ευσεβείς πόθοι ή μήπως προφητική εικόνα από ένα πολύ κοντινό μέλλον; Ο λόγος για την διακίνηση, εκ μέρους στελεχών της ΝΔ, νέων σεναρίων για την δημιουργία «μεγάλου συνασπισμού». Τα σενάρια αυτά επανήλθαν στην αγορά με παρεμβάσεις του Μάκη Βορίδη και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, οι οποίοι εκκίνησαν την όλη συζήτηση. Ο πρώτος ενέκρινε χθες τη συγκρότηση μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή εάν η σύμπραξη Τσίπρα – Καμμένου απωλέσει τη δεδηλωμένη. Ο δεύτερος υπεραμύνθηκε εκ των προτέρων μιας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, προφανώς με νέο πρωθυπουργό, εάν υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και απαιτηθεί τρίτο Μνημόνιο.
Σύμφωνα πάντα με....
το σκεπτικό αυτό, ο Τσίπρας θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να στραφεί προς τη ΝΔ, προκειμένου αυτή να στηρίξει με ψήφους βουλευτών του κόμματος τα δύσκολα μέτρα που θα απαιτηθούν στην συνέχεια. Με μια πρώτη ανάγνωση, αυτό σενάριο μοιάζει από πολύ δύσκολο έως μη πραγματοποιήσιμο, εάν σκεφτούμε ότι σε ενδεχόμενο ενεργοποίησης του ο Τσίπρας στην ουσία θα είναι παροπλισμένος πολιτικά και ουσιαστικά ξοφλημένος, αν βεβαίως είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και δεν μπει κάποιος άλλος. Όμως, το εμπειρικό υλικό του πρόσφατου παρελθόντος δείχνει ότι εξίσου πολύ δύσκολο έως αδύνατον ήταν τόσο ο ερχομός του μνημονίου, λίγους μήνες μετά το «λεφτά υπάρχουν» του Τζέφρυ, όσο και η ολοκληρωτική στροφή του Σαμαρά, ο οποίος από τα «Ζάππεια» και τις αντιμνημονιακές του κορώνες, κατάντησε ο πιο πιστός υπηρέτης των διεθνών τοκογλύφων. Με δεδομένο ότι οι σπουδαίες πολιτικές εξελίξεις έχουν πάντοτε ραγδαίο χαρακτήρα, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μια τέτοια διαδικασία θα καταστήσει και επίσημα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την περαιτέρω ενδυνάμωση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και σε μετατροπή του σε βάθος χρόνου ως εν δυνάμει Φορέας άσκησης εξουσίας μέσω των εκλογών.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών