Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαρτίου 03, 2015

Ποιοί νομίζετε ότι κυβερνούν;! Όλο το team Jeffrey στην υπηρεσία της μνημονιακής συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.....


Οι τεχνοκράτες του Τζέφρυ στην υπηρεσία της «αντιμνημονιακής» συγκυβέρνησης

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια συνέχεια του εξουσιαστικού και διαπλεκόμενου ΠΑΣΟΚ είναι κάτι το ολοφάνερο, το οποίο φαίνεται από αρκετούς παράγοντες. Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε ότι όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ του Τζέφρυ, συνηθίζαμε να μετράμε ανθρώπους του Σημίτη οι οποίοι έχουν απλωθεί στα διάφορα κυβερνητικά πόστα. Τώρα, που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετράμε ανθρώπους του Γιωργάκη, πάλι στα κυβερνητικά πόστα, ιδιαιτέρως δε στα οικονομικά.
Πρώτος (και χειρότερος…) ο Βαρουφάκης. Σύμβουλος του μέχρι....
το 2006, πριν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές του 2009. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Κοτζιάς, ο οποίος τα τσούγκρισε με τον Γιωργάκη αργότερα, όταν έβαλε υπουργό Εξωτερικών  τον Δρούτσα και ο Κοτζιάς ενοχλήθηκε γιατί θεωρούσε ότι η θέση αυτή είχε κλείσει για τον εαυτό του. Επόμενη στην σειρά η Έλενα Παναρίτη, η οποία ήρθε στην Ελλάδα επί Γιωργάκη για να μείνει, με τις δάφνες του πρώην στελέχους της Παγκόσμιας Τράπεζας, που διέπρεψε (όπως η ίδια υποστηρίζει) στο Περού, όταν στην εξουσία βρισκόταν ο δικτάτορας Αλμπέρτο Φουχιμόρι, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει του Περού το 2000. Μάλιστα, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά!
Ο Τζέφρυ, με τους γνωστούς δεσμούς εξάρτησης από τις ΗΠΑ, την κουβάλησε στην Ελλάδα και την φόρεσε «καπέλο» στο ΠΑΣΟΚ, την έκανε βουλευτή Επικρατείας (καθώς με σταυρό δεν επρόκειτο να έχει καμία τύχη). Η Παναρίτη τίμησε το… ψωμί της, υπερασπιζόμενη πλήρως την μνημονιακή πολιτική του Τζέφρυ. «Δεν είναι το  θέμα μας να κόψουμε λίγο  τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, στις 17 Μαΐου 2011. Αυτή η στυγνή υπερασπίστρια της απάνθρωπης μνημονιακής πολιτικής είναι σήμερα σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών της «αντιμνημονιακής» συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάποιοι, ήδη, στον ΣΥΡΙΖΑ γκρινιάζουν, ενώ κάποιοι άλλοι θυμήθηκαν ένα άρθρο της «Αυγής» στις 3 Μαΐου 2012 υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «ο "ύποπτος" ρόλος της κ. Παναρίτη…». Αυτά, φυσικά, δεν πτοούν επαγγελματίες όπως η Παναρίτη και  ο Βαρουφάκης. Η Παναρίτη παρέμεινε στις Βρυξέλλες, παίρνοντας μέρος στις υπό τον Τσακαλώτο διαπραγματεύσεις με τα «τεχνικά κλιμάκια» (την τρόικα δηλαδή).
Το πρόβλημα δεν είναι, εννοείται, τα πρόσωπα αλλά ο ρόλος που παίζουν. Από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου ακόμη, όλες οι εγχώριες κυβερνήσεις κουβαλούν τεχνοκρατικά στελέχη, τα οποία προηγουμένως είχαν υπηρετήσει σε διεθνείς χρηματιστικούς οργανισμούς (ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Τράπεζα) και τα τοποθετούν σε καίρια πόστα. Η βασική δομή της επιλογής των προσώπων αυτών δεν είναι οι όποιες ικανότητες τους, αλλά η κοινωνική αναισθησία και ο πολιτικός κυνισμός που τα χαρακτηρίζει. Είναι ικανοί (και αδίστακτοι) να στέλνουν τους Έλληνες στην εξαθλίωση και σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας, δίχως την παραμικρή αιδώ, σαν να κάνουν μια απλή διεκπεραίωση.
Αυτά τα φυντάνια του «εκσυγχρονισμού» χρησιμοποιεί η νέα «αντιμνημονιακή» συγκυβέρνηση.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών