Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Απριλίου 25, 2015

Βαρουφάκης σε ιστοσελίδα του Σόρος: Θα “εξορθολογήσουμε” το ασφαλιστικό - Έρχονται μειώσεις συντάξεων


Άρθρο στην, χρηματοδοτούμενη από τον George Soros, ιστοσελίδα Project Syndicate, έγραψε ο Γιάννης (με ένα ν) Βαρουφάκης, σχετικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και τους στόχους που ο ίδιος θέτει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Στο άρθρο του ο Βαρουφάκης επιχειρεί να παρουσιάσει μία εικόνα ιδεολογικής μάχης μεταξύ των νεοφιλελεύθερων δανειστών και της κυβέρνησης, η οποία όπως λέει ο τίτλος του άρθρου φιλοδοξεί σε ένα New Deal. Θα μπορούσε να γίνει μία ιστορική – οικονομική ανάλυση σχετικά με την αδυναμία του New Deal της δεκαετίας του 30’ να αντιμετωπίσει την οικονομική ύφεση που βίωναν οι ΗΠΑ και τον τρόπο που εν τέλει οδήγησε στο τέλος της ύφεσης, όμως κάτι τέτοιο κρίνεται άστοχο, άκαιρο και άκομψο, αφού θα επαναφέρει βιαίως τον Βαρουφάκη στην πραγματικότητα των συζητήσεων με την Μέρκελ.
Αυτό που χρήζει σχολιασμού στα γραφόμενα του Βαρουφάκη είναι ότι....
καταρχάς επαναλαμβάνεται η παραδοχή για «εξορθολογισμό του συνταξιοδοτικού», γεγονός που σημαίνει ότι θα θιγούν πολλά κεκτημένα των συνταξιούχων, όπως και η απελευθέρωση της αγοράς εργασίας στα νεοφιλελεύθερα πλαίσια. Αυτά έχουν ήδη συμφωνηθεί, άλλωστε, μεταξύ κυβέρνησης και διεθνών τοκογλύφων.
Στις διαφωνίες, ο Βαρουφάκης λέει ότι οι «δανειστές» πιέζουν για μειώσεις μισθών συντάξεων. Εκεί σημειώνει πως η κυβέρνηση «διαφωνεί», αλλά πως η διαφωνία δεν είναι αγεφύρωτη. Τουτέστιν έχουμε την επίκληση της μακιαβέλειας ρήσης ότι τα επώδυνα μέτρα θα πρέπει να προαναγγέλλονται μεγεθυμένες έτσι ώστε η τελικής τους μορφή να εκλαμβάνεται από τον «λαουτζίκο» (κατά Πρετεντέρη) ως ανακούφιση.
Το τι μέλλει γένεσθαι στην όλη ιστορία, φυσικά μένει να γραφεί, αλλά μπορούμε να το μαντέψουμε. Καθαρά για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εν λόγω ιστοσελίδα είχε δημοσιευτεί άρθρο του ίδιου του George Soros σχετικά με την καταστροφή της Ουκρανίας από τους αμερικανοκίνητους «διαδηλωτές». Τότε ο Σόρος θριαμβολογούσε για το ότι πλέον αυτός και το ΔΝΤ θα μπορέσουν να «επενδύσουν» στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών