Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Απριλίου 30, 2015

Εμπαιγμός Βαρουφάκη στους Έλληνες: Αποκρουστικός ο ΕΝΦΙΑ, αλλά θα μείνει για το… καλό της διαπραγμάτευσης


Εμπαιγμός Βαρουφάκη στους Έλληνες: Αποκρουστικός ο ΕΝΦΙΑ, αλλά θα μείνει για το… καλό της διαπραγμάτευσης

Τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο Σύριζα παρότι είχε κάνει μία μικρή μνημονιακή στροφή, δηλαδή είχαν αρχίσει οι αντικρουόμενες δηλώσεις σχετικά με το αν το μνημόνιο θα σκιστεί μονομιάς ή σελίδα – σελίδα για να το απολαύσουν, η θέση του για τον ΕΝΦΙΑ ήταν ξεκάθαρη ως προς την κατάργησή του. Υπήρχε μόνο μία μικρή διαφωνία αν θα χαριστεί η τελευταία δόση ή αν, άντε να πάει το παλιάμπελο, θα πληρωθεί, γιατί «το κράτος έχει συνέχεια».
Οι μήνες περνούσαν και η «πρώτη φορά αριστερά» δεν έφερνε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Εν τέλει, ο ίδιος ο Τσίπρας μιλώντας στον Χατζηνικολάου είπε ο φόρος «μπορεί» και να .....
παραμείνει, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι. Αυτή η δήλωση ναι μεν δημιούργησε μία απογοήτευση στους ψηφοφόρους του Σύριζα, όμως αφέθηκε και ένα παραθυράκι ελπίδας, αφού «μπορεί να μείνει», «μπορεί και να μην μείνει».
Σήμερα έχουμε εξελίξεις στο εν λόγω ζήτημα, αφού ο συνήθης ύποπτος έκανε δηλώσεις. Συγκεκριμένα βγήκε και μίλησε στους δημοσιογράφους ο Βαρουφάκης και τους είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει ως έχει για το καλό… της διαπραγμάτευσης. Βέβαια για να μην γίνει τελείως ρεζίλι συνέχισε λέγοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι «αποκρουστικός» και ότι «θα είναι το πρώτο μνημονιακό μέτρο που θα σταλεί στο πυρ το εξώτερο».
Κανένας λόγος, βεβαίως, για το γεγονός ότι ετοιμάζεται πολυνομοσχέδιο, με την αγαστή συνεργασία της τρόικα, όπου θα περιλαμβάνονται φορομπηχτικά μέτρα, που θα αποτελέσουν το προοίμιο του νέου μνημονίου, το οποίο συντόμως θα συνυπογραφεί με τους διεθνείς τοκογλύφους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών