Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Απριλίου 15, 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΜΑΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Άρθρο της Κορίνας Πενέση στην εφημερίδα «Εμπρός«

Η παρατεταμένη εθνική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα εξελίσσεται σε εθνική απειλή.
Η ανάγλυφη εικόνα της κρισιμότητας της σημερινής κατάστασης της Χώρας, φαίνεται από το αδιέξοδο που συνεχίζεται στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, συνδυασμένο από τις υποχρεώσεις πληρωμών και την έλλειψη ρευστότητας. Μπαίνουμε ήδη στον τρίτο μήνα και η ζωή συνεχίζεται, ψάχνοντας να βρούμε τι επετεύχθη σε αυτό το διάστημα από την νέα κυβέρνηση. Επετεύχθη διαπραγμάτευση; Επετεύχθη ένα νέο χαρτί, σαν Μνημόνιο, που δεν λέγεται Μνημόνιο; Δεχόμαστε έλεγχο από μια επιτροπή σαν Τρόικα, που όμως δεν λέγεται Τρόικα;  Το «όχι σε όλα» τόσων χρόνων...
έγινε «ναι σε όλα»;

Η γερμανική ηγεσία επιμένει στην πολιτική της γιατί αν χαλαρώσει φοβάται ότι θα αρχίσει να τρίζει το τεράστιο οικοδόμημα που της έχει δώσει ηγεμονική θέση στην Ευρώπη. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια αδιαλλαξία, η οποία δεν επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος και την προοπτική της ανάπτυξης και της εξόδου από την κρίση. Ας μην ξεχνάμε και τον τουρκικό παράγοντα που επιδιώκει νέα ελληνοτουρκική κρίση. Οι Τούρκοι διεκδικούν 16 ελληνικά νησιά και μάλιστα, απειλούν ότι η «επανάκτησή τους θα μπορούσε να επιδιωχθεί με στρατιωτικά μέτρα»…

Παράλληλα με τις εξελίξεις, συμβαίνουν γεγονότα στο εσωτερικό της χώρας που αποτελούν ντροπή και ύβρη στην κοινή λογική.

Δίνουμε προς τα έξω την εικόνα μιας χώρας που έχει απεριόριστη ανοχή σε παράνομες πράξεις. Εισέβαλαν στη Νομική μια ομάδα αντιεξουσιαστών, έσπασαν και έκαψαν τα γραφεία των καθηγητών, έκαψαν βιβλία για να ζεσταθούν, γέμισαν με μουτζούρες τους τοίχους μέσα στη σχολή, κατέστρεψαν το εκκλησάκι δίπλα, έκλεψαν εικόνες και σκεύη από μέσα, βανδάλισαν τα πάντα. Σε λίγες ημέρες έφυγαν «σαν κύριοι» από την κεντρική είσοδο και η αστυνομία τους κοιτούσε γιατί η εντολή ήταν να φύγουν ανενόχλητοι. Στον περίβολο της σχολής έσπασαν και έβαψαν αγάλματα, και μόλις τελείωσαν από κει έφυγαν και πήγαν στην Καπνικαρέα. Συνεργεία επιστρατεύθηκαν για να μπορέσουν να καθαρίσουν τις μπογιές από τους τοίχους της παλαιάς αυτής εκκλησίας, όπως και του Πολυτεχνείου. Μετά από λίγες ημέρες ο ανθός της νεολαίας μπούκαρε και στο προαύλιο της Βουλής για να βολτάρει ανενόχλητος… λάθος, για να διαμαρτυρηθεί.

Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται ούτε στην χειρότερη μπανανία. Όπου και να ταξιδέψει κανείς, συναντά μνημεία καθαρά, περιποιημένα, και λαούς πειθαρχημένους με σεβασμό για την όποια ιστορία της χώρας τους. Εμείς οι προοδευτικοί εδώ τι έχουμε να δείξουμε στους ξένους; Μουτζουρωμένους εθνικούς ποιητές και σπασμένα αγάλματα;  Ή μήπως το κέντρο της Αθήνας, κατειλημμένο από πάσης φύσεως λαθρέποικους και –πρόσφατα- με ξεβρασμένο ελεύθερο και το περιεχόμενο της Αμυγδαλέζας; Ο τομέας της λαθρομετανάστευσης, ας μην αυταπατώμαστε, αποτελεί βόμβα με ανυπολόγιστες συνέπειες, ως εκ τούτου πρέπει το θέμα να ελεγχθεί εγκαίρως και με σοβαρότητα.

Η πρόταση επίσης (που μελετάται) του υπουργού Δικαιοσύνης να αποφυλακιστούν μαζικά οι ποινικοί κατάδικοι ξεπερνάει κάθε όριο επιείκειας και «σωφρονισμού».

Μήπως αποτελούμε κάποιου είδους πείραμα εν αγνοία μας;

Τελευταίως δε, είδαμε και μια εξέχουσα πατριωτική ευαισθησία από τους αριστερούς… Από πού αγοράζουν πατριωτισμό; Τι θέλει να μας δείξει ο κ. Τσίπρας όταν, σε προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μας κοτσάρει φωτογραφία του Μπελογιάννη (χωρίς το γαρύφαλλο) και των συγκατηγορούμενών του στη δίκη τους, συνοδευόμενο από τη λεζάντα: «Ζουν σ΄όλους τους καιρούς, σ΄όλους τους τόπους». Δεν είχαμε καμία αμφιβολία… Και συνεχίζει: «»Αγωνιζόμαστε για να προφτάσουμε την αυγή και το αύριο, για να δημιουργήσουμε νέους χρόνους κι εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων». Αγωνίζονταν πραγματικά, εμπνευσμένοι από τον αλήστου μνήμης αρχηγό τους, Ζαχαριάδη, που ήθελε διακαώς να παραχωρήσει στην «σοβιετική πατρίδα» του την Ελλάδα μέχρι τη Θεσσαλία και δεν δίστασε αυτός και οι όμοιοί του να αιματοκυλίσουν την Ελλάδα στον εμφύλιο. Και σαν κερασάκι στην τούρτα,  ο υπουργός Παιδείας να πράττει το αδιανόητο στέλνοντας εγκύκλιο στα σχολεία για την 25η Μαρτίου, με την οποία ουσιαστικά αμφισβητεί την ιστορική συνέχεια των Ελλήνων και υποστηρίζει ότι η σημερινή Ελλάδα υπάρχει ως Έθνος μετά την Επανάσταση του 1821!

Είναι ντροπή να παριστάνουν τους πατριώτες άνθρωποι των οποίων οι πρόγονοι πολέμησαν ΤΗΝ Ελλάδα και όχι ΓΙΑ την Ελλάδα.

Την εθνική ανεξαρτησία μπορείς να την επικαλείσαι όταν την έχεις στην ψυχή σου και στο αίμα σου, δεν την μοστράρεις στους δανειστές σου για οικονομικούς λόγους.

Τι σκοπεύουν, λοιπόν, να πράξουν οι κυβερνώντες που κόπτονται για νομιμότητα, διαφάνεια, δικαιοσύνη, πατριωτισμό; Η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των καταστάσεων δεν αποτελεί λύση. Ας έχουν κατά νου ότι δεν είναι δυνατόν να εξαπατώνται λίγοι για πολύ, πολλοί για λίγο, πολλοί για πολύ, και φυσικά ούτε όλοι για πάντα.

ΚΟΡΙΝΑ ΠΕΝΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών