Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Απριλίου 27, 2015

Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των εργαζομένων του ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου

Συναγωνιστές από την Σύρο βρέθηκαν στο πλευρό των εργαζόμενων ναυπηγείου Νεωρίου Σύρου, που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια διεκδικώντας μέρος των δεδουλευμένων τους.

Την στήριξη του στους εργαζόμενους εξέφρασε με την παρουσία του και ο περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με την Ελληνική Αυγή, συναγωνιστής Στράτος Μαύρος, στο δικαστήριο της Σύρου όπου εκδικάστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η διοίκηση του Νεωρίου κατά της απεργίας που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι από το πρωί της Δευτέρας, διεκδικώντας μέρος των δεδουλευμένων που τους οφείλονται.

Ο συναγωνιστής συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους θύμισε την περίπτωση της τροπολογίας για.....
τις δυο δεξαμενές του πολεμικού ναυτικού, ότι τα λεφτά όπως είχαμε πει τότε, δεν θα πήγαιναν σε εργαζόμενους και πως η συγκεκριμένη τροπολογία λειτούργησε υπέρ του επιχειρηματία και όχι του εργαζόμενου. Πέρασαν μήνες και πάλι οι εργαζόμενοι γίνονται θύματα μιας εξαπατημένης στάσης από την διοίκηση του ναυπηγείου η οποία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και ζητά να κηρυχθεί η απεργία καταχρηστικά και παράνομη.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Σαμαράς με τροπολογία χάρισε χρέη εκατομμυρίων στον πρώην διευθυντή της Πολιτικής Άνοιξης, τον επιχειρηματία Νίκο Ταβουλάρη που έχει οικονομικές δραστηριότητες στα Ναυπηγεία Σύρου.
Ο Σαμαράς χάρισε χρέη εκατομμυρίων στον πρώην διευθυντή της Πολιτικής Άνοιξης - Πλήρωνε εσύ κορόιδο!
Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο: Με τροπολογία για το Νεώριο Σύρου φορτώνουν χρέη εκατομμυρίων στο ΙΚΑ
Σχετικό δημοσίευμα δίνει όλη τη διάσταση της συνέχισης της πολιτικής των μνημονίων και την διαπλοκή της ΝΔ με εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες.
Φιλί ζωής στον επιχειρηματία Νίκο Ταβουλάρη και πρώην στενό συνεργάτη του σημερινού πρωθυπουργού (ήταν ο διευθυντής της Πολιτικής Άνοιξης) δίνει η κυβέρνηση με την πρώτη μετεκλογική τροπολογία που πέρασε εμβόλιμα σε άσχετο νομοσχέδιο εξαιρώντας τα Ναυπηγεία Σύρου από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και, παράλληλα αναστέλλοντας κάθε καταδιωκτικό μέτρο εναντίον των υπευθύνων για όλες τις ναυπηγικές επιχειρήσεις (Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Σύρου κ.α) για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.
Συγκεκριμένα με την τροπολογία που πέρασε σε άσχετο νομοσχέδιο για την «καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας» και υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου προβλέπεται ότι κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας τα Ναυπηγεία Σύρου θα μπορούν να έχουν αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017.
Όπως προκύπτει από την τροπολογία και την συνοδευτική έκθεση, τα Ναυπηγεία Σύρου οφείλουν συνολικά 10 εκατ. ευρώ (σ.σ πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές) και καθώς θα πληρώνουν 70.000 ευρώ το μήνα, μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2017 θα έχουν εξοφλήσει συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. ευρώ κεφαλαιοποιούνται.
Με την ίδια τροπολογία παράλληλα αναστέλλονται μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017 όλες οι πράξεις διοικητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης για τις συγκεκριμένες οφειλές, κάθε ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων (φυλάκιση ή χρηματική ποινή).
Με λίγα λόγια, η όλη ιστορία έγινε για να ξελασπώσει ο Σαμαράς τον κολλητό του και πρώην διευθυντή της Πολιτικής Άνοιξης. Ταβουλάρη. Και το έκαναν μια χαρά. Άσχετα, αν το ξελάσπωμα αυτό φορτώνει το ΙΚΑ με κάποια εκατομμύρια ευρώ. Χρέη που θα πληρώσουμε και πάλι εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών