Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαΐου 21, 2015

Χαμός στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: 8 συντάκτες «αδειάζουν» την διεύθυνση της φυλλάδας


Χαμός στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: 8 συντάκτες «αδειάζουν» την διεύθυνση της φυλλάδας

Σε προηγούμενη αναφορά μας είπαμε για την περίπτωση του δημοσιογράφου Νίκου Ασημακόπουλου, ο οποίος ουσιαστικά εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την «Εφημερίδα των Συντακτών» (Εφ. Συν), επειδή η άποψή του δεν ήταν αρεστή στον διευθυντή της συγκεκριμένης φυλλάδας. Μάλιστα, ο ίδιος είχε γράψει ένα κείμενο με τίτλο «Ο “αριστερός” φασισμός του διευθυντή», το οποίο όμως ποτέ δεν δημοσιεύθηκε στην Εφ. Συν. Την Τρίτη υπήρξε δημοσιευμένο ένα κείμενο στην φυλλάδα αυτή όπου ενημέρωνε για την αποχώρηση του Ασημακόπουλου, κάτω από τον βαρύγδουπο τίτλο «Η αλήθεια για μια αποχώρηση» και με την υπογραφή «Εφ. Συν.», σαν να εξέφραζε δηλαδή όλους τους εργαζόμενους στην εφημερίδα. Την επομένη, όμως, οκτώ συντάκτες της, με κείμενο το οποίο έφερε τον τίτλο «Εις το επανιδείν», ουσιαστικά....
«αδειάζουν» την διεύθυνση της Εφ. Συν. και τάσσονται στο πλευρό του πρώην συνεργάτη τους. Το κείμενο έχει ως εξής:
«Εις το επανιδείν
Πριν από τρία χρόνια δεχθήκαμε όλοι μας την εισερχόμενη κλήση “Νίκος Ασημακόπουλος ” στα κινητά μας. Ένα τηλεφώνημα που μας καλούσε να ζήσουμε το όνειρο. Να βγάλουμε την ΔΙΚΗ ΜΑΣ εφημερίδα. Όχι απλώς να δουλέψουμε, αλλά να συμμετέχουμε σε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για τον ελληνικό-και όχι μόνο-Τύπο.
Μαζί με τον Νίκο “βγάλαμε” ακριβώς 740 φύλλα. Πάνω από 6.500 σελίδες. Αμέτρητα τα ρεπορτάζ και τα ξενύχτια. Πάντα μαζί. Όλοι μαζί. Η ίδια ομάδα από την πρώτη μέρα “κύησης” αυτής της εφημερίδας. Με τις διαφωνίες μας, τους προβληματισμούς μας, τα γέλια μας και τα... μπινελίκια μας.
Το ταξίδι μας με το ομαδικό εισιτήριο σταμάτησε την περασμένη Παρασκευή μετά τη δικαιολογημένη παραίτησή του.
Δυστυχώς, είναι πολύ αργά να σχολιάσουμε το “παρασκήνιο” που δημοσιεύτηκε στο χθεσινό φύλλο (σελ.9) με τίτλο “H αλήθεια για μια αποχώρηση”. Παρότι το κείμενο φέρει την υπογραφή “Εφ.Συν”, δεν είχαμε συνηγορήσει ούτε ενημερωθεί για το περιεχόμενό του. Όσα αναφέρει αποτελούν-κατά την άποψή μας-μόνο τη μία όψη του νομίσματος.
Συνεχίζουμε…
Γιώργος Μανετάκης
Μιχάλης Μορφονιός
Γιάννης Ντεντόπουλος
Βασιλική Παπαντωνοπούλου
Κώστας Μανωλιουδάκης
Τάσος Τσατάλης
Κώστας Πετρωτός
Ευθύμιος Ασημακόπουλος»
Είναι ολοφάνερο με ποιανού το μέρος τάσσονται ανεπιφύλακτα οι οκτώ συντάκτες. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το έντυπο αυτό, εκτός από το να μετέχει πρόθυμα στην παραγωγή και το πέταγμα λάσπης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και να ξεπερνά σε κυβερνητική προπαγάνδα ακόμη και την «Αυγή», είναι ανακόλουθο ως προς τον σεβασμό για την διαφορετική άποψη, την ελευθερία λόγου και τον πλουραλισμό, καθιστώντας την λογοκρισία προέκταση του εαυτού του. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα μιλήσουν για «φασισμό», «ολοκληρωτικές μεθόδους», «αρχή του αρχηγού», «αντιδημοκρατικές διαδικασίες» κλπ, ας κοιταχτούν πρώτα στον καθρέφτη.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών