Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαΐου 27, 2015

Οι «φίλοι» μας οι Αμερικανοί: Πρέσβης των ΗΠΑ: «Δεν θεωρώ το Κυπριακό πρόβλημα εισβολής και κατοχής»


Οι «φίλοι» μας οι Αμερικανοί: Πρέσβης των ΗΠΑ: «Δεν θεωρώ το Κυπριακό πρόβλημα εισβολής και κατοχής»

Προσβολή έναντι του Κυπριακού Ελληνισμού, αλλά και της Ιστορίας, επεφύλαξε σε δηλώσεις του ο αμερικανός πρέσβης στην Λευκωσία. Οι δηλώσεις αυτές του πρέσβη, βεβαίως, είναι άκρως ενδεικτικές της ανθελληνικής εξωτερικής πολιτικής της υπερδυνάμεως, που θέλει το Αιγαίο διχοτομημένο, όπως και την Κύπρο.
Συγκεκριμένα σε ανοικτή συζήτηση που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κύπρο, ο πρέσβης είπε: «Εγώ προσωπικά δεν...
θεωρώ ότι το Κυπριακό ζήτημα είναι κατά κύριο λόγο ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Αν δεν σας αρέσει, δεν μπορώ να κάνω κι αλλιώς.  Δεν θεωρώ αυτό ως την ουσία του κυπριακού προβλήματος».
Τι είναι το Κυπριακό, όμως, αν δεν είναι ένα πρόβλημα εισβολής, κατοχής και εγκλημάτων πολέμου, για τα οποία ουδέποτε δικάστηκε κανείς; Προφανώς και το Κυπριακό είναι ακριβώς αυτό. Είναι η εισβολή και η κατοχή από μία ξένη δύναμη, την Τουρκία, η οποία προέβη σε ωμότητες και εγκλήματα ανείπωτα. Η λήθη και η αναγωγή του προβλήματος σε οποιαδήποτε άλλη βάση είναι, ουσιαστικά, προσβολή απέναντι στους νεκρούς, τους αγνοούμενους και τους συγγενείς τους.
Αυτή ακριβώς είναι και η πρόθεση των ΗΠΑ. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το είπε ο ίδιος πρέσβης. Συγκεκριμένα είπε: «αλλά δεν μπορεί να αναχθεί σε ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει να αγνοήσετε τη δική σας ιστορία». Περιττό να πούμε ότι δεν συμμεριζόμαστε την άποψη του πρέσβη, αλλά αντιθέτως θεωρούμε πρέπουσα την άμεση απέλαση του και το έντονο διάβημα προς την χώρα του.
Όμως για ποιο λόγο οι αμερικανοί απαιτούν την παραγραφή των εγκλημάτων και την λήθη; Πολύ απλά διότι προκρίνουν την λύση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που θα καταστήσει πάγια την κατάσταση της διχοτόμησης της νήσου, κατάσταση που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν και στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών