Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Μαΐου 29, 2015

"Αηδιαστικά κολαστήρια" έχουν γίνει τα νησιά μας για τους Βρετανούς τουρίστες - Εμείς οι Έλληνες τι να πούμε;

Ένα δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, γύρω από την τραγική κατάσταση που διαδραματίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Κω, με την αθρόα διέλευση των λαθρομεταναστών, επανέφερε στην επιφάνεια αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Μια ζοφερή εικόνα για το τι βιώνουν οι Βρετανοί τουρίστες, οι οποίοι επιλέγουν την Κω για τις διακοπές τους, σκιαγραφεί σε άρθρο της την Πέμπτη η Daily Mail.

«Μετανάστες από τη Συρία και το Αφγανιστάν έχουν μετατρέψει την Κω, ένα εξαιρετικά δημοφιλές ελληνικό νησί...
λόγω των οικονομικών ταξιδιωτικών πακέτων του, σ’ ένα αηδιαστικό κολαστήριο», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα και συνεχίζει λέγοντας ότι «Την ώρα που οικογένειες τουριστών χαλαρώνουν απολαμβάνοντας τον ήλιο στις ξαπλώστρες, λίγα μέτρα παραπέρα δεκάδες μετανάστες κοιμούνται σε κούτες, ανάμεσα σε σωρούς σκουπιδιών».

Το ρεπορτάζ έχει μαρτυρίες τουριστών, οι οποίοι περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα την παραμονή τους στο νησί, λόγω της κατάστασης που επικρατεί εκεί εδώ και λίγο χρονικό διάστημα. Το δημοσίευμα αυτό προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λόγω του «προκλητικού και ρατσιστικού» ύφους, που θεωρούν ότι έχει.

Αναμφισβήτητα, η μοίρα των ανθρώπων που έρχονται κατά συρροή και παράνομα από κάθε χώρα της Ασίας στα Ελληνικά νησιά είναι τραγική και η συμπόνια απέναντι τους είναι απολύτως κατανοητή. Δεν καταλαβαίνουμε, όμως, το υφάκι όλων αυτών που καταδικάζουν το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας ως «ρατσιστικό», από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού τους και του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Όταν αντικρύζουν ένα τέτοιο θέαμα οι Βρετανοί τουρίστες, οι οποίο έχουν έρθει για παραμονή λίγων μόνο ημερών στην Χώρα μας, μπορείτε να φανταστείτε πώς νιώθουν οι μόνιμοι κάτοικοι της Κω, αλλά και των άλλων Ελληνικών νησιών, οι οποίοι ζουν σε καθημερινή βάση και σε πολύ μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια το φαινόμενο αυτό.

Εκτός από τις «εξυπνάδες» του στυλ «ή θα τους φιλοξενήσουμε ή θα τους βουλιάξουμε» υπάρχει και το να θωρακιστούν τα σύνορά μας καλύτερα, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εισροή λαθρομεταναστών. Όσο για τους εκ του ασφαλούς «αγανακτισμένους αντιρατσιστές», αντί να παριστάνουν τους τιμητές των πάντων και επειδή δεν μπορούν να μπουν στη θέση των μονίμων κατοίκων της Κω, αλλά ούτε και να σκεφτούν όπως αυτοί, τους προτείνουμε να έρθουν για λίγες ημέρες στην Κω και να δουν ιδίοις όμασι την κατάσταση.

Πολύ περισσότερο, να αποδείξουν έμπρακτα τον ανθρωπισμό τον οποίο υποστηρίζουν ότι τους διέπει και να δεχθούν να φιλοξενήσουν στα δικά τους σπίτια και με δικά τους έξοδα τούς όντως δυστυχισμένους λαθρομετανάστες που ψάχνουν για μια καλύτερη τύχη.

Αν και όταν αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη και την φροντίδα προς τούς συνανθρώπους τους, τότε θα μπορούν  να σχολιάζουν τις αντιδράσεις άλλων ανθρώπων, είτε πρόκειται για μόνιμους κατοίκους των νησιών είτε για τουρίστες, για την καθημερινή επαφή τους με τους ταλαιπωρημένους λαθρομετανάστες.

Όχι, όμως, να «αγανακτούν» κάποιοι από την άνεση των πολυτελών και ευρύχωρων κατοικιών τους και χωρίς να έχουν ζήσει από κοντά την κατάσταση την οποία βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι στην Κω και άλλα νησιά.

Γιώργος Μάστορας

2 σχόλια:

  1. ας του πει καποιος ποιος μας τους κουβαλαει ,ετσι να ξερουν πριν μιλησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ας του πει καποιος ποιος μας τους κουβαλαει ,ετσι να ξερουν πριν μιλησουν.η χωρα τους βομβαρδιζει και οι ελληνες πληρωνουν το λογαριασμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών