Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2015

"Παραπολιτικά": Η Χρυσή Αυγή θα ενισχύσει τις δυνάμεις της μετά την ψήφιση του Μνημονίου των ΣΥΡΙΖΑ-Αν.Ελ.


Έγραψαν τα “Παραπολιτικά”: Ενισχύει τις δυνάμεις της η Χρυσή Αυγή μετά την υπογραφή του νέου επώδυνου Μνημονίου

Το ολοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας "Παραπολιτικά" για την Χρυσή Αυγή που δημοσιεύτηκε το Σάββατο αποδείχθηκε προφητικό, καθώς επιβεβαιώθηκαν όλες οι πολιτικές εκτιμήσεις των Ελλήνων Εθνικιστών.

Βλέπει νέο επώδυνο μνημόνιο και μετακίνηση εκλογικών δυνάμεων στην άκρα Δεξιά
Πεπεισμένη ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει μνημόνιο πολύ πιο επώδυνο σε σχέση με το προηγούμενο εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή, εκτιμώντας ότι με τη νέα σύμβαση θα εδραιωθεί η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Κατά τον Ν. Μιχαλολιάκο, ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση αυτή θα απολέσει σύντομα μεγάλες εκλογικές δυναμεις και από τα αριστερά και από τα δεξιά, κάτι το οποίο διαφαίνεται ήδη στα....
ποιοτικα στοιχεία των μετρήσεων που διαβάζει η Χρυσή Αυγή.
Σύμφωνα με αυτές, διψήφιο ποσοστό ψηφοφόρων που υποστηριξε το κυβερνών κόμμα στις κάλπες του περασμένου Ιανουαρίου, αντιδρώντας στη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου αλλά και στην απομονωτική στροφή της Ν.Δ., επανέρχεται στη δεξιά παραταξιακή βάση και κατευθύνεται πλέον προς την Χρυσή Αυγή.
Ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρει σε όλούς τους τόνους ότι δεν πρόκειται να στηρίξει καμία συμφωνία - συμβιβασμό με τους δανειστές, ούτε και να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόσκληση «εθνικής συνεννόησης» σε περίπτωση αδιεξόδου. «Το μόνο που θα ψηφίσουμε είναι τον νόμο κατάργησης του Μνημονίου, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικώς ο κ. Τσίπρας», δηλώνει ο κ. Μιχαλολιάκος, σημειώνοντας πως «η θέση της Χρυσής Αυγής είναι μία και ξεκάθαρη: Όχι άλλο μνημόνιο, επιστροφή στην εθνική οικονομία και στον Έλληνα αγρότη».
ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, που εξαντλούν σε αυτήν τη φάση την δραστηριότητά τους στην κριτική επί των κεντρικών πολιτικών ζητημάτων, η Χρυσή Αυγή επιλέγει την απευθείας επαφή με τον λαό, πραγματοποιώντας συνεχώς δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, όπως την προάσπιση των συμφερόντων ομάδων εργαζομένων, χαμηλοσυνταξιούχων και ανέργων, ενώ δίνει έμφαση στον προγραμματικό λόγο για την ανάπτυξη τον πρωτογενούς τομέα. Καλύπτει, δηλαδή, ένα πολύ μεγάλο κενό της πολιτικής καθημερινότητας παράλληλα με τη διαρκή συμμετοχή της στις κοινοβουλευτικές δραστηριότητες. Η υπερδραστηριότητα αυτή παράγει αποτελέσματα, αφού, κατά τον κ. Μιχαλολιάκο, αν προκηρυχθούν εκλογές, η Χρυσή Αυγή θα λάβει άνω του 10%.
Κι αυτό γιατί το «απολίθωμα τον ΚΚΕ», η επιθυμία του «Ποταμιού» να συμπράξει με την κυβέρνηση μόνο και μόνο για να καταλάβει τις καρέκλες της εξουσίας», «η περιορισμένη δυναμική των ΑΝ.ΕΛ.» και «ο αφανισμός τον ΠΑΣΟΚ» στερούν από την αντιπολίτευση το ουσιώδες της πραγματικής άσκησης αντιπολίτευσης «που γίνεται μόνο κατά τη διαρκή επαφή με την κοινωνία». Οι μάχες «για την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη λαϊκή ευημερία, οι οποίες προϋποθέτουν ρήξη με τα μνημόνια, δεν μπορούν να περιμένουν, ούτε, φυσικά, να έχουν θεωρητικό και ανώφελο περιεχόμενο».
Όσο, δε, για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας, στη Χρυσή Αυγή βεβαιώνουν πως «ουδείς ενδιαφέρεται να παραλάβει το πτώμα και να υποχρεωθεί στην καταβολή των εξόδων κηδείας». Πιστεύουν, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ήδη καταβαραθρωθεί με τον κ. Σαμαρά και η κυβέρνηση πολιτεύεται χωρίς αντίπαλο ή, μάλλον, χωρίς τον «δεύτερο πόλο». Γιατί το τρίτο κόμμα της Βουλής,παρότι αρχικώς φάνηκε πως θα αντιμετωπιστεί ισότιμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τελικώς η κυβέρνηση ακολούθησε την πεπατημένη των προηγουμένων. Προσφάτως, ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για τις ραγδαίες οικονομικές εξελίξεις, όμως απάντηση δεν έλαβε. «Εμάς κατηγορούν ως φασίστες, αλλά η κυβέρνηση λειτουργεί απροκάλυπτα αντιδημοκρατικά. Ενημερώνει ακόμα και το τελευταίο κόμμα της Βουλής, αλλά όχι το τρίτο κόμμα. Οταν επιλέγεις πρόσωπα και κόμματα προς ενημέρωση, αυτό είναι δημοκρατία α λα καρτ» ανέφερε.
Η Χρυσή Αυγή δεν βλέπει εκλογές, παρά το γεγονός ότι τέτοια σενάρια παραμένουν στο τραπέζι. Πιστεύει πως ο κ. Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να συγκρουστεί ουσιαστικά με τους δανειστές όταν υπέγραψε τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου και τώρα θα υποχρεωθεί να επιβάλει εξοντωτικά μέτρα, τα οποία «θα τον καταστήσουν μνημονιακό, άρα αναλώσιμο». Τις εκλογές, όμως, "αποκηρύσσει" και η Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγούσε τη χώρα στην καταστροφή και την έξοδο από το ευρώ. «Ο κ. Σαμαράς και οι συν αυτώ απεύχονται κάλπες, γιατί ξέρουν ότι ο λαός θα τους γυρίσει οριστικά την πλάτη. Για κανέναν άλλον λόγο», λέει η Χρυσή Αυγή.
Ο κατ' οίκον περιορισμός και η δίκη
Αναφορικά με τη δυναμική της Χρυσής Αυγής, αυτή προκύπτει κυρίως από ορισμένα παράδοξα. Ο κ. Μιχαλολιάκος φρουρείται επί 24ωρου βάσης και του απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός οικίας, πλην της διαδρομής από και προς τη βουλή. Μάλιστα, υπάρχουν όχι μία, αλλά δύο αποφάσεις κατ' οίκον περιορισμού του. Η πρώτη απορρέει από δικογραφία για όπλα που βρέθηκαν σπίτι του (ένα δίκαννο και δύο πιστόλια)  και η δεύτερη για την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Ανάλογοι περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν σε όσους αποφυλακίστηκαν και, προφανώς, σε όσους θα αποφυλακιστούν από τον επόμενο μήνα και μετά.
Αλλοι βουλευτές του δεν έχουν δικαίωμα λόγου εκτός βουλης. «Πρόκειται για αντισυνταγματική και κατάφωρα προσβλητική ενέργεια. Υποβάλλουμε διαρκώς ενστάσεις, αλλά, κατά έναν... τυχαίο τρόπο, είτε δεν εξετάζονται είτε απορρίπτονται», επισημαίνουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι συνήγοροι επί του προκείμενου αιτήματος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προέρχονται από άλλους ιδεολογικούς χώρους, ωστόσο δέχτηκαν μετ' επιτάσεως να υπερασπιστούν νομικά το αναφαίρετο δικαίωμα ενός κοινοβουλευτικού κόμματος και των εκπροσώπων του στον δημόσιο λόγο.
Τέλος, για την εν εξελίξει δίκη, που, ως δείχνει θα τραβήξει σε βάθος ενάμισι έτους, ο κ. Μιχαλολιάκος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ούτε στοιχεία ούτε καν ενδείξεις για τη στοιχειοθέτηση της βασικής κατηγορίας «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης». Σημειώνει, δε, ότι το ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ελέγχους σε 178 τραπεζικούς λογαριασμούς στελεχών της Χρυσής Αυγής σε βάθος δεκαπενταετίας, όμως «δεν βρήκε την οποιαδήποτε ύποπτη συναλλαγη. όπως έχει καταγραφεί και στα πορίσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών