Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2015

Κωλοτούμπα από Φίλη: «Το Μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί»


Κωλοτούμπα από Φίλη: «Το Μνημόνιο δεν μπορεί να ξηλωθεί»

Ένα-ένα αποκαλύπτονται τα προεκλογικά ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την πολιτική που ακολουθεί σήμερα ως κυβέρνηση. Μετά το «σχήμα λόγου» της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το «προεκλογικές ρητορικές υπερβολές» του Αλέξη Μητρόπουλου, ήρθε τώρα η σειρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Νίκου Φίλη, ο οποίος ουσιαστικά με τα λεγόμενά του έβαλε τέλος  στα περί κατάργησης του Μνημονίου που υποσχόταν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, ο Φίλης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, είπε ξεκάθαρα ότι «δεν μπορεί να ξηλωθεί το Μνημόνιο», παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση έχει κάνει λάθη. Χαρακτήρισε  λανθασμένη την επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε....
μονομερείς ενέργειες το πρώτο διάστημα, κάνοντας λόγο για ψευδαίσθηση(!) ότι θα υπερίσχυε η Δημοκρατία έναντι των τελεσιγράφων. «Είχαμε λανθασμένη εκτίμηση», είπε χαρακτηριστικά.
Παραδέχθηκε ότι «δεν σχεδιάστηκε η διαπραγμάτευση με τον αποτελεσματικότερο τρόπο», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η λιτότητα, λέγοντας πως «για τίποτα δεν είμαι σίγουρος». Ο ίδιος ο Φίλης, βεβαίως, που τώρα παραδέχεται επί της ουσίας ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στο έργο της, έβγαινε χθες και υποστήριζε με το γνωστό θρασύτατο ύφος του ότι «το μνημόνιο το καταργούμε»!
Για τέτοια συνέπεια λόγου και έργων μιλάμε. Στην πραγματικότητα, οι δηλώσεις του Φίλη προστίθενται κι αυτές στον ολοένα και αυξανόμενο κατάλογο με τις αυτοδιαψεύσεις των ίδιων των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και δεσμεύσεις. Κορόιδεψαν ασύστολα τον Ελληνικό Λαό, υποσχόμενοι ψευδώς και αναιδώς ότι «θα σκίσουν» και «θα καταργήσουν» τα Μνημόνια «με ένα νόμο», αλλά τώρα κάνουν στροφή 180 μοιρών, αποδεικνύοντας ότι το μόνο που τους ενδιέφερε (και συνεχίζει να τους ενδιαφέρει) είναι η διατήρησή τους στην εξουσία, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι θα δράσουν ως διαχειριστές μιας νέας μνημονιακής συμφωνίας σε βάρος της Πατρίδας και του Λαού.
Γιώργος Μάστορας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών