Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουνίου 02, 2015

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα, Αλέξη;


Δακρύβρεχτο άρθρο - μήνυμα προς τους διεθνείς τοκογλύφους έγραψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Σκοπούμενο του εκτενούς πονήματος του πρωθυπουργού ήταν να πειστεί η ευρωπαϊκή - διεθνής τοκογλυφία για τις παραχωρήσεις, τις οποίες έχει κάνει, και να μην εγείρει περαιτέρω αξιώσεις, τουλάχιστον για τώρα.
Ο Τσίπρας πιστός στην τακτική του παπανδρεϊσμού λέει μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέμματα, προσπαθώντας ωστόσο να κρύψει μέσα από λεξιμαγείες και ατυχείς μεταφορές το γεγονός ότι έχει πραγματοποιήσει άτακτη υποχώρηση ενώπιον των διεθνών τοκογλύφων. Πραγματοποιεί, μάλιστα, μία - για την τιμή των «όπλων» - λεκτική επίθεση εναντίον των τοκογλύφων, η οποία έτσι και αλλιώς απαντήθηκε με την κατάθεση του «Μνημονίου Κατανόησης», που τον έπιασε απροετοίμαστο και οδήγησε σε διάψευση της διάψευσης.
Το πραγματικό επιχείρημα του Τσίπρα, σαν κρυμμένος θησαυρός, κρύφτηκε επιμελώς στον....
επίλογο του άρθρου του και στην παράκληση, προς τους διεθνείς τοκογλύφους, να διαβάσουν το πόνημα του Αμερικανού συγγραφέα Έρνεστ Χέμινγουεϊ, «Για ποιον χτυπά η καμπάνα». Το μυθιστόρημα έχει ως κεντρικό πρόσωπο έναν αμερικανό καθηγητή, ο οποίος εγκαταλείπει την πατρίδα του και πηγαίνει στην Ισπανία για να πολεμήσει στο πλευρό των αναρχοκομμουνιστών κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου. Στο τέλος του βιβλίου, ο «ήρωας» πείθει τους ομοϊδεάτες του να φύγουν, ενώ ο ίδιος βρίσκει τον θάνατο χρησιμοποιώντας τον εαυτό του για να καθυστερήσει την «φάλαγγα των φασιστών», όπως εύγλωττα αναφέρει το βιβλίο.
Κοινώς, για μία ακόμη φορά ο Τσίπρας, επικαλείται την ανάγκη στήριξης της συγκυβερνήσεως των συριζοψεκασμένων, ώστε να μην έρθει η Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, η παράκληση αυτή αποκτά και ευρωπαϊκό αντίλαλο, δεδομένου ότι τα εθνικιστικά κινήματα σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο ανεβαίνουν, δεδομένης της αφύπνισης των Λαών, ενάντια στην δικτατορία των τοκογλύφων.
Η προδιαγραφείσα πορεία, όμως, της Ευρώπης προς την αναγέννηση, ύστερα από τον υλιστικό βούρκο, του οποίου το τέλος είναι η μαρξιστική διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, είναι μη αναστρέψιμη. Έτσι, ας είναι σίγουρος ο Τσίπρας ότι συντόμως οι καμπάνες θα ηχήσουν για τον ίδιο και ο τόνος τους θα είναι πολιτικά... πένθιμος. Η δε απάντηση στο "No Pasaran", που εντέχνως προσπαθεί να περιλάβει στον λόγο του, προς τέρψιν της νομεκλατούρας των Εξαρχείων, θα είναι "Pasaremos"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών