Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιουλίου 05, 2015

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΑ

oxi
Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Η οικονομία μας, μετά τους ανυπόστατους χειρισμούς των μπολσεβίκων, αλλά και των εγχωρίων «μενσεβίκων», κοντεύει να πιάσει πάτο. Από τη Δευτέρα και μετά η κατάσταση θα είναι αρκετά δύσκολη για όλους μας. Εξάλλου, κυβέρνηση με διαπραγματευτική ικανότητα, ούτε είχαμε αλλά ούτε και έχουμε. Για να σταθεί στα πόδια του το ταλαίπωρο κράτος μας θα περάσουν μήνες. Μήνες που θα έρχονται μαζί με σκληρά μέτρα. Τώρα δεν γνωρίζω πως θα καταφέρει να μαζέψει χρήματα, όποια κυβέρνηση και αν είναι στην εξουσία, μιας και οι οικονομικές δυνατότητες των συμπολιτών, συμπεριλαμβανομένου και εμού, θα επαρκούν μόνο για τα αναγκαία. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.
Στην τελευταία του συνέντευξη, ο αρχηγός μας τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα έχει κατεστραμμένη εθνική παραγωγή άρα δεν.....
μπορεί να έχει εθνικό νόμισμα. Η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή αυτή τη στιγμή. Για την Ελλάδα υπάρχει μόνο ευρώ και με σκληρούς όρους».
Προχθές στην πόλη μου ήταν η εκδήλωση για το «ναι». Μοίρασαν μάλιστα και φυλλάδια με τα οποία προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, όπως:
  • Λέγοντας «ναι», ανοίγουν οι τράπεζες, ειδάλλως χρεοκοπούν.
  • Λέγοντας «ναι» εγγυώνται οι καταθέσεις, ειδάλλως κουρεύονται
Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι οι τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν χωρίς χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, ή με κούρεμα καταθέσεων.
  • Λέγοντας «ναι», αυξάνεται ο τουρισμός, ειδάλλως έχουμε ακυρώσεις θέσεων.
Ήδη τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, είχαμε ακυρώσεις 50.000 τουριστών, συνεισφέροντας σε αυτό και οι λαθρομετανάστες της Τασίας.
  • Λέγοντας «ναι» σταθεροποιούνται οι επιχειρήσεις, ειδάλλως κλείνουν.
  • Λέγοντας «ναι» μειώνεται η ανεργία, ειδάλλως εκτοξεύεται.
Στους επόμενους μήνες θα κινούνται τα μαγαζιά με τα απολύτως απαραίτητα. Φανταστείτε τι θα γίνει με όσα δεν εμπορεύονται τα απολύτως απαραίτητα.
  • Λέγοντας «ναι» συνεχίζεται το ΕΣΠΑ, ειδάλλως διακόπτεται.
Ήδη έχουν χαθεί πολλά εκατομμύρια από το ΕΣΠΑ, λόγω αφερεγγυότητας του Ελληνικού δημοσίου.
  • Λέγοντας «ναι», εξασφαλίζονται μισθοί και συντάξεις, ειδάλλως δεν καταβάλλονται.
Εκτός του ότι οι τελευταίοι μισθοί και συντάξεις καταβλήθηκαν άνευ λογιστικού αντικρίσματος, ήδη κουβεντιάζεται τι θα γίνει τον επόμενο μήνα.
Αναφέρθηκα σε μερικά από αυτά που ευαγγελίζονται οι υπερασπιστές του «ναι», και συνάμα οι ολετήρες της Πατρίδος μας. Εκεί που έχει φθάσει η σημερινή κατάσταση, μόνο με λιτότητα και φόρους δεν μπορεί να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας μας. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες. Αν δεν υπάρξουν αναπτυξιακά πακέτα για την πρωτογενή παραγωγή, και με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνει διαχείριση αυτών από όσους κυβέρνησαν ως σήμερα, δεν θα υπάρχει ελπίδα για τον τόπο. Το έχω πει πολλάκις πως, τα δανεικά δεν αποπληρώνονται με δανεικά. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά και οι δανειστές μας, αλλά σκοπίμως κωφεύουν. Ας είναι τουλάχιστον βροντερό το αυριανό «όχι», τόσο για τους ευρωπαίους, όσο και για τους Συριζαίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών