Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιουλίου 26, 2015

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ… ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ ΟΙ… ΑΓΑΠΗΤΟΙ «ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ» ΜΑΣ;

Γράφει ο Αντίοχος

Ενώ, λοιπόν, όλοι θεωρούσαν δεδομένες τις πρόωρες εκλογές (οι οποίες «αν δε γίνουν τον Σεπτέμβρη θα γίνουν τον Οκτώβρη», όπως είπε ο Βούτσης), τώρα αλλάζει το… έργο.

Έτσι, τώρα μαθαίνουμε ότι κατά το χθεσινό άτυπο (αλλά… εορταστικό) συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών (των κομμάτων του… συνταγματικού τόξου βεβαίως-βεβαίως), όλοι οι «αρχηγοί» ζήτησαν από τον Τσίπρα να μην κάνει γρήγορα εκλογές, προσφέροντας ως αντάλλαγμα την επ’ αόριστον συναίνεσή τους στην τριτομνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης. Ιδού τι έγραψε σχετικά το συνήθως άριστα πληροφορημένο «Βήμα»: «Το ζήτημα να μην γίνουν εσπευσμένα εκλογές,...
αν δεν θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του νέου προγράμματος και δεν ξεκινήσουν οι συνομιλίες για τη διαμόρφωση οδικού χάρτη για την ρύθμιση του χρέους, τέθηκε στο γεύμα των πολιτικών αρχηγών προς τον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρες πηγές. Στον κ. Τσίπρα επισημάνθηκε πώς μπορεί να αξιοποιήσει τη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 230 βουλευτών για να ψηφιστούν νομοσχέδια σημαντικών μεταρρυθμίσεων».

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι τα τρία «φιλοευρωπαϊκά» κόμματα της (δήθεν) «αντιπολίτευσης» και ο… κολαούζος τους (ΚΚΕ), βγάζουν τον Τσίπρα από την εξαιρετικά δύσκολη θέση που βρίσκεται, με τους σχεδόν 40 «αντιστασιακούς» βουλευτές του. Και του προσφέρουν και την «πίτα» της εξουσίας ολάκερη και το «σκύλο» (των δήθεν «διαφωνούντων») χορτάτο, να γαβγίζει αλλά να μην… δαγκώνει (δηλαδή, να καταψηφίζει εκ του ασφαλούς αλλά να μην το κουνάει ρούπι από την κυβερνητική ασφάλεια του ΣΥΡΙΖΑ).

Λέτε να το κάνουν αυτό από τη… μεγαλοψυχία τους ή μήπως έχουν βάλει το… χεράκι τους και οι… αγαπητοί μας «δανειστές» (διάβαζε, «διεθνείς τοκογλύφοι»), που βολεύονται μια χαρά απ’ αυτή την κατάσταση, καθότι και τα μέτρα περνάνε και οι όποιες αντιδράσεις είναι… τζούφιες και απολύτως ελεγχόμενες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών