Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2015

ΙΔΟΥ ΠΩΣ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ ΗΤΑΝ ΕΞ’ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΜΕΝΟ!

tsipras-giounker_0
Γράφει ο Αντίοχος

Όπως είναι γνωστό, εχθές η… περήφανη συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων πλήρωσε την από 30 Ιουνίου «ληξιπρόθεσμη οφειλή» προς το ΔΝΤ, ύψους 2 δις ευρώ, με λεφτά από το δάνειο-γέφυρα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).
Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο διευθυντής επικοινωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι....
η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς το ΔΝΤ, που ισοδυναμούν με 1,6 δισεκατομμύρια SDR ή περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Επομένως, η Ελλάδα δεν είναι πλέον ληξιπρόθεσμη προς το ΔΝΤ. Το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στις προσπάθειές να επιστρέψει στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη».
Η όλη υπόθεση με τις «οφειλές» στο ΔΝΤ, αποδεικνύει περίτρανα το πόσο στημένοι ήταν –και μάλιστα εξ’ αρχής!- οι Τσιπροκαμμένοι. Κατ’ αρχάς, ήταν να καταβληθούν τέσσερις δόσεις στο ΔΝΤ, μέσα στον Ιούνιο. Λίγο πριν από την πληρωμή της πρώτης δόσης, η συγκυβέρνηση ζήτησε μια… διευκόλυνση: την συγχώνευση και των τεσσάρων δόσεων του μηνός, με τελευταία προθεσμία καταβολής τους την 30η Ιουνίου. Οι διεθνείς λήσταρχοι του ΔΝΤ το δέχτηκαν, δίνοντας χρόνο στους Τσιπροκαμμένους να παίξουν όλο τον Ιούνιο το παιχνίδι της «σκληρής διαπραγμάτευσης».
Μια μέρα πριν εκπνεύσει η προθεσμία –και ενώ είχε εξαγγελθεί η διενέργεια δημοψηφίσματος- υπήρξε πλήρης αδυναμία καταβολής των 2 δις ευρώ. Τότε, προς γενική κατάπληξη (των αφελών που είχαν φάει το παραμύθι της «σκληρής διαπραγμάτευσης»), το ΔΝΤ κήρυξε «ληξιπρόθεσμη» την οφειλή, και μάλιστα χωρίς να ορίσει νέα προθεσμία πληρωμής της, ενώ θα μπορούσε να κηρύξει την χώρα σε πτώχευση ή να απειλήσει ότι θα το κάνει, αν η… ατίθαση συγκυβέρνηση  δεν αποσύρει το δημοψήφισμα και δεν υπογράψει στα γρήγορα ένα νέο Μνημόνιο, για να τους πληρώσει κιόλας!
Ανοίγω μια παρένθεση, για να κάνω λιανά τι έγινε στην περίπτωσή μας. Ας πούμε ότι ο γράφων χρωστάει τέσσερις δόσεις στην ΔΕΗ. Τις παραμονές της καταβολής της πρώτης δόσης, πάω στην ΔΕΗ και τους ζητάω συγχώνευση των τεσσάρων δόσεων σε μία, λήγουσα στο τέλος του μηνός. Η ΔΕΗ το αποδέχεται. Φτάνει η προθεσμία και τα χρήματα δεν καταβάλλονται, ενώ εγώ κάνω τον… μάγκα στους δικούς μου, ότι «δεν πληρώνω» κι έτσι… Και η ΔΕΗ, όχι μόνο δε μου κόβει το ρεύμα, αλλά μου λέει: «δεν πειράζει, θα πληρώσεις αργότερα», μην ορίζοντας νέα ημερομηνία πληρωμής. Σα να λέμε: «δεν τρέχει τίποτα, όποτε έχεις μας πληρώνεις»!
Πως εξηγείται αυτή η απίστευτη και πρωτοφανής στα παγκόσμια χρονικά… γενναιοδωρία του ΔΝΤ; Προφανώς, οι διεθνείς τοκογλύφοι γνώριζαν από πρώτο χέρι ότι οι Τσιπροκαμμένοι παίζουν ένα εσωτερικό παιχνίδι εντυπώσεων για τα μάτια του κόσμου και ότι στο τέλος και Μνημόνιο θα υπέγραφαν και τα «οφειλόμενα» θα κατέβαλαν. Όπως κι έγινε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών