Περισπούδαστο άρθρο περί της πολιτικής κατάστασης Ελλάδα έγραψαν στην ιστοσελίδα του βρετανικού think tank Centre of European Reform, οι Ian Bond και Rem Korteweg. Οι συγκεκριμένοι είναι ειδικοί περί εξωτερικής πολιτικής, συνεργάτες του εν λόγω think tank. Ο μεν πρώτος διευθυντής του τμήματος εξωτερικής πολιτικής, ενώ ο δεύτερος ειδικός περί ενέργειας, ασφάλειας και εμπορίου.
Στο άρθρο αυτό αναφέρονται στο πολιτικό μέλλον της χώρας, ύστερα από την υπογραφή του νέου μνημονίου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, οι άνθρωποι μπορεί να....
καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι έχοντας δοκιμάσει τα mainstream κόμματα και τους αριστερούς λαϊκιστές, η τελευταία τους ελπίδα βρίσκεται σε έναν συνασπισμό που να περιλαμβάνει το ακροδεξιό "Χρυσή Αυγή”.». Κοινώς, η υπογραφή του τρίτου μνημονίου και η περαιτέρω φτωχοποίηση του Λαού εν τέλει θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος της Χρυσής Αυγής.
Κοιτώντας το ζήτημα μέσα από το πρίσμα των καθεστωτικών δημοσκοπήσεων, οι δύο συμμέτοχοι του think tank, γράφουν: «Οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ότι η στήριξη για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή μαζί, διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή κοντά στο 10%.». Βεβαίως, γνωρίζουν οι συγγραφείς ότι η πραγματικότητα είναι κατά τι διαφορετική, αφού οι καθεστωτικές δημοσκοπήσεις κρύβουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, όμως δεδομένου ότι οι Ανέλ έχουν εξαφανιστεί, όντως η Χρυσή Αυγή έχει φτάσει το 10% και επιπλέον προσθέτουμε εμείς, κοιτώντας την δημοσκόπηση του έγκυρου zougla.gr.
Ποιο είναι όμως το αντικείμενο της έρευνάς τους, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένοι ασχολούνται με την εξωτερική πολιτική; Γίνεται σαφές πιο κάτω, αφού θεωρούν ότι η πτώση της κυβερνήσεως Σύριζα θα αποτελέσει «καταστροφή» για την εξωτερική πολιτική. Τι εννοούν ως «καταστροφή»; Συγκεκριμένα αναφέρονται στα ελληνοτουρκικά, στην λαθρομετανάστευση, στο Κυπριακό, το Κόσσοβο και φυσικά τις ελληνορωσικές σχέσεις.
Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα ζητήματα, στα οποία αναφέρονται; Στα ελληνοτουρκικά, η Άγκυρα εντείνει τις προκλήσεις της, ενώ το ελλαδικό ΥΠΕΞ παρακολουθεί αμήχανο την μία ήττα να διαδέχεται την άλλη. Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, η Ελλάδα τελεί υπό κατάληψη. Το Κυπριακό βρίσκεται προ των πυλών της προδοσίας και νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής του Αττίλα. Στα δυτικά Βαλκάνια είναι έτοιμη η εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς, ενώ προχωράει με βήμα γοργό η αναγνώριση του Κοσσόβου, που δημιουργεί ένα τετελεσμένο εναντίον της Ελλάδος. Τέλος, οι ελληνορωσικές σχέσεις παρέμειναν για άλλη μία φορά στα πλαίσια της προπαγανδιστικής γραμμής της κυβέρνησης.
Κοινώς, η «καταστροφή» για την οποία μιλάνε οι δύο συγγραφείς είναι το τέλος του ελληνικού κατήφορου στην εξωτερική πολιτική. Είναι η στιγμή που η Ελλάδα θα σταματήσει να είναι υποτελής και θα αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την εξωτερική πολιτική της, ώστε να πάψει να είναι προτεκτοράτο. Κοινώς, η «καταστροφή» αυτή θα είναι καταστροφή για τους επικυρίαρχους που έχουν αυτή τη στιγμή ως προτεκτοράτο μία χώρα με πολύ μεγάλο γεωπολιτικό κεφάλαιο και άνοιξη για την Ελλάδα και τους Έλληνες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών