σ.σ.ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Πώς γίνεται όλα τα διεθνή μέσα να επιδιώκουν συνεντεύξεις και να κάνουν ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή και τις πολιτικές της θέσεις, αλλά κανένα ΜΜΕ στην Ελλάδα να μην το αφορά και να μην τις προβάλλει αυτό ένας...Σαϋλόκ το γνωρίζει!
Η άκρα αριστερά και η άκρα δεξιά της Αθήνας ενωμένη απέναντι στην Τρόικα και το τελεσίγραφο των Βρυξελλών; Μέχρι πριν από λίγους μήνες κανείς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί. Αλλά αυτό συνέβη. Στις 27 Ιουνίου, όπου με 178 ψήφους υπέρ, ο Τσίπρας έστειλε την πρόταση που εγκρίθηκε για δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες για το αν θα δεχθούν το τελεσίγραφο των διεθνών πιστωτών. Υπέρ αυτού τάσσεται σύσσωμη η Κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής εκ των οποίων και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, βουλευτής και μέλος της κεντρικής οργανωτικής επιτροπής του Εθνικιστικού Κόμματος, ο οποίος δήλωσε στο Giornale.it ότι η Χρυσή Αυγή ψήφισε υπέρ της πρότασης για τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ελπίζει ότι οι Έλληνες θα καταψηφίσουν τη συμφωνία, καθώς επίσης και γιατί ότι είναι σκληροί ευρωσκεπτικιστές και τέλος ότι δεν θέλουν ένα Grexit για το άμεσο μέλλον.
- Γιατί στηρίξατε στην βουλή την πρόταση του Τσίπρα για το δημοψήφισμα;
Η πρόταση του Τσίπρα για διενέργεια δημοψηφίσματος είναι κατ’ ουσίαν αποδοχή της πάγιας θέσης της Χρυσής Αυγής, η οποία αναφέρει πως....
για όλα τα μείζονα θέματα θα πρέπει να αποφασίζει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός. Ως εκ τούτου θεωρούμε πως για το ζήτημα της συνέχειας της μνημονιακής πολιτικής ή την απόρριψη του προγράμματος των δανειστών θα πρέπει να εκφραστεί ελεύθερα η λαϊκή βούληση διαμέσω ενός δημοψηφίσματος. Το να αρνούμασταν το δικαίωμα έκφρασης του ελληνικού λαού θα ήταν προσβολή απέναντι του, αλλά και ακύρωση του πολιτικού μας προγράμματος που έχει να κάνει με την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, επί των οποίων ο λαός πρέπει να είναι πάντοτε ενήμερος και ενεργός ως προς τη λήψη των αποφάσεων.
- Με αυτήν την κίνηση η Χρυσή Αυγή στηρίζει τον Τσίπρα στην κόντρα του με την Ε.Ε;
Όχι, στηρίζει την αντίθεση των Ελλήνων έναντι των πολιτικών της Ε.Ε. Ας μη ξεχνάμε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου είχε ξεκάθαρα αντιμνημονιακό χαρακτήρα, επομένως η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να μετατρέψει τη νωπή λαϊκή εντολή σε κυβερνητικό έργο και νομοθετικές πρωτοβουλίες. Η Χρυσή Αυγή δεν στηρίζει ούτε συνεργάζεται με άλλα κόμματα, αλλά διεξάγει έναν νόμιμο πολιτικό αγώνα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας.
- Πιστεύετε ότι το δημοψήφισμα είναι ένας τρόπος να διώξει τις ευθύνες του για τις συνομιλίες που δεν μπορούσε πλέον να διαχειριστεί;
Ασφαλώς. Δυστυχώς η συγκυβέρνηση ξόδεψε 5 ολόκληρους μήνες συμμετέχοντας σε μια άγονη «διαπραγμάτευση», η οποία ήταν στην ουσία μια προσπάθεια συμφωνίας για το πώς θα επιβληθεί ένα νέο μνημόνιο. Όταν οι δανειστές αποδείχτηκαν ανένδοτοι και έδωσαν την εντύπωση πως δε θα συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από την οριστική υποδούλωση της χώρας, η κυβέρνηση κάλεσε τον ελληνικό λαό να πάρει μια απόφαση για ένα θέμα που δε μπόρεσε η ίδια να διαχειριστεί. Ο Τσίπρας ψάχνει ένα άλλοθι για να επιβάλλει την πολιτική που συμφώνησε με τους τοκογλύφους δανειστές κι αυτό θα του το παραχωρήσει ο λαός μέσω του δημοψηφίσματος.
- Πιστεύετε ότι το δημοψήφισμα της Κυριακής θα επηρεαστεί από κάποιες εξωτερικές παρεμβάσεις, όπως ήδη έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη;
Αυτό ήδη γίνεται κατά ένα μεγάλο βαθμό με την επιβολή του κεφαλαιακού ελέγχου στις τράπεζες και το κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργούν τα ΜΜΕ. Οι παρεμβάσεις αυτές θα αλλοιώσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αφού πολλοί Έλληνες που δήλωναν ανοιχτά υπέρ της ρήξης με τους δανειστές θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν την άποψη τους, βλέποντας τους μισθούς και τις συντάξεις τους να παραμένουν «υποθηκευμένες» στα τραπεζικά μηχανήματα.
- Τι αποτέλεσμα περιμένει η Χρυσή Αυγή την Κυριακή;
Εμείς προτείνουμε ανοιχτά στον ελληνικό λαό να πει ένα περήφανο ΟΧΙ απέναντι στους δανειστές. Ευελπιστούμε αυτή να είναι και η τελική απόφαση των Ελλήνων, αν και οι πιέσεις που ασκούνται για το αντίθετο είναι αφόρητες και από πολλά μέτωπα.
- Πώς βλέπετε το μέλλον της Ελλάδος. Μέσα ή έξω από την ευρωζώνη;
Δεν υπάρχει πρόβλεψη για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Επιπλέον, είναι μια διαδικασία που θα επηρεάσει αρνητικά και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη θα είναι μια χαριστική κίνηση προς της ΕΚΤ, αφού το ευρώ το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά. Η θέση μας εις ότι αφορά το νόμισμα είναι ξεκάθαρη: επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα με την προϋπόθεση της ανάπτυξης των παραγωγικών δομών της ελληνικής οικονομίας, ώστε να παραμείνει αυτή ανεπηρέαστη από τέτοια δυσάρεστα γεγονότα. Εφόσον η ελληνική οικονομία σήμερα είναι μη ανταγωνιστική και παραγωγική, δεν υπάρχει λόγος να αποχωρήσουμε από το ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών