Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015

Νύχτα κατατέθηκε το νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο: Σαρώνει αγρότες και συνταξιούχους – Παραγράφει οικονομικά εγκλήματα της κλεπτοκρατίας!


Νύχτα κατατέθηκε το νέο μνημονιακό πολυνομοσχέδιο: Σαρώνει αγρότες και συνταξιούχους – Παραγράφει οικονομικά εγκλήματα της κλεπτοκρατίας!

Χθες, αργά το βράδυ, κατατέθηκε το νέο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του τρίτου αριστερού μνημονίου. Το πολυνομοσχέδιο αυτό υποτίθεται ότι κλείνει τον κύκλο των απαιτήσεων για την εκταμίευση της πρώτης δόσης και θα ακολουθηθεί από το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και άλλο ένα νομοσχέδιο την επόμενη εβδομάδα, επίσης με νέους φόρους.
Το παρόν νομοσχέδιο, ουσιαστικά ενταφιάζει τους....
Έλληνες αγρότες και συνταξιούχους, ενώ ουσιαστικά συντελεί στην παραγραφή των αδικημάτων για τις διάφορες λίστες, αφού απογυμνώνει από προσωπικό το ΣΔΟΕ και μεταφέρει πολλές φορολογικές υποθέσεις στην ελεγχόμενη ΓΓΔΕ, η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή τους ελέγχους.
Συγκεκριμένα, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τα εξής:
  • Μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές των αγροτών στο πετρέλαιο diesel, καθώς αυξάνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης από τα 66 ευρώ στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Το μέτρο έχει αναδρομική ισχύ από 1-10-2015 έως 30-09-2016.
  • Τη μεταφορά 4.020 μεγάλων φορολογικών υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αλλά και τη δημιουργία 500 οργανικών θέσεων στη ΓΓΔΕ, οι οποίες καταργούνται αντίστοιχα στο ΣΔΟΕ.
  • Νέες μειώσεις συντάξεων, αφού μία μεγάλη κατηγορία συνταξιούχων που είτε έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, είτε πρόκειται να το θεμελιώσουν, θα δουν να γίνεται ο υπολογισμός της σύνταξής τους βάσει του μνημονιακού νόμου του Λοβέρδου από το 2010.
  • Την παράταση της απαλλαγής του Μεγάρου Μουσικής από την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, αλλά και της ασυλίας του Οργανισμού από οφειλές προς το Δημόσιο ή τους δημόσιους φορείς.
  • Την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης 50% για όλα τα μικρά ανεξάρτητα ζυθοποιεία εφόσον η παραγωγή τους δεν υπερβαίνει τα 200.000 εκατόλιτρα μπύρας το χρόνο. Αυτή η κίνηση είναι προφανώς προϊόν lobbying μεγάλων βιομηχανιών για να εξαλείψουν τον ανταγωνισμό.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η κομματική εφημερίδα του Σύριζα, "Αυγή", επέλεξε να μην έχει ούτε καν αναφορά στο νέο πολυνομοσχέδιο στο σημερινό πρωτοσέλιδό της, δείγμα του πως αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία ο Σύριζα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών