Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Νοεμβρίου 14, 2015

Οι ναυτεργάτες ξεμπρόστιασαν το ΚΚΕ για τον απεργοσπαστικό του ρόλο


Οι ναυτεργάτες ξεμπρόστιασαν το ΚΚΕ για τον απεργοσπαστικό του ρόλο

Είναι γνωστή η τραγική κατάσταση η οποία υπάρχει στον χώρο της Ναυτιλίας. Στις θέσεις εργασίας οι Έλληνες ναυτεργάτες έχουν αντικατασταθεί κατά 90% από ανασφάλιστους χαμηλόβαθμους αλλοδαπούς, με αποτέλεσμα το επάγγελμα του ναυτικού να οδηγείται στην απαξίωση και την διάλυση. Σαν να μην έφτανε αυτό υπάρχει και η προβακατόρικη δράση του ΚΚΕ, δια μέσου του ΠΑΜΕ, το οποίο σαμποτάρει τις απεργιακές κινητοποιήσεις όταν αυτές δεν ελέγχονται από το ΚΚΕ.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστήριξε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) Αντώνης Νταλακογεώργος, με συνέντευξη που...
έδωσε στο ακροαριστερό έντυπο «ΠΡΙΝ», όπου αναφερόμενος στην πρόσφατη απεργία της ΠΕΝΕΝ και την στάση του ΠΑΜΕ δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Δυστυχώς και σε αυτήν την απεργία, ιδιαίτερα μετά το πρώτο 48ωρο είχαμε απέναντί μας στο εσωτερικό της ΠΝΟ όχι μόνο το εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό αλλά και σύσσωμες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που έδωσαν λυσσαλέα τον αγώνα να μην κλιμακωθεί και συνεχισθεί ο δίκαιος και πετυχημένος αγώνας των ναυτεργατών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – Ένωση Μαγείρων) σε κοινό μέτωπο με τις άλλες δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού απέτυχαν οριστικά (6 υπέρ – 5 κατά – 2 λευκά) στην δεύτερη 48ωρη να σταματήσουν την απεργία, όμως το κατάφεραν από κοινού στην πρότασή μας για την συνέχιση της τρίτης 48ωρης (10 κατά της συνέχισης – 3 υπέρ της νέας απεργίας). Αποκαλύφθηκε ο θλιβερός τους ρόλος, οι απεργοί εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για αυτήν την άθλια υπονομευτική και απεργοσπαστική πράξη τους. Αυτή η συμπόρευση θα τους οδηγήσει ακόμη περισσότερο στην περιθωριοποίηση και απομάκρυνση από την συντριπτική πλειοψηφία των ναυτεργατών».
Με απλά λόγια, το ΠΑΜΕ ταυτίστηκε με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ για να μην πετύχει ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών. Όταν οι ίδιοι οι απεργοί αποκαλούν τα ραμολιμέντα και επίδοξους «νταβατζήδες» των εργαζομένων περίπου ως θλιβερούς και άθλιους, τότε κάθε άλλο σχόλιο περισσεύει.
Το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και όλες οι μετωπικές οργανώσεις του πρώτου δεν ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Το μόνο που τους νοιάζει είναι το κομματικό μαγαζάκι του Περισσού, το οποίο για να επιζήσει προσπαθεί πάντοτε να εκμεταλλεύεται για δικό του όφελος τα αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων, όταν δεν το καταφέρνει αυτό, απλούστατα τα σαμποτάρει και τα καταπολεμά.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών