Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016

Έτοιμοι οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ - Αν.Ελ. να...σκοτώσουν οικονομικά τους συνταξιούχους, οδηγώντας τους στο μαρασμό...


Βάφτισαν το μαχαίρι στις συντάξεις... “επανυπολογισμό”! Στον Καιάδα οι Έλληνες μικροσυνταξιούχοι

Μεγάλο «μαχαίρι» έρχεται στις συντάξεις σύμφωνα με το σχέδιο για το Ασφαλιστικό που παρουσίασε στους πολιτικούς αρχηγούς σήμερα η κυβέρνηση. Όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, που θα μεταβληθούν επί τα χείρω για να τύχουν της έγκρισης από την τρόικα, περιέχουν τα εξής:
- Η ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα. Αυτό σημαίνει ότι καταργούνται ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.
- Ο επανυπολογισμός των συντάξεων με νέους συντελεστές αναπλήρωσης για....
όλα τα χρόνια του εργασιακού βίου. Αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικές μειώσεις συντάξεων σε όσους συνταξιοδοτηθούν από δώ και στο εξής. Για τους παλιούς συνταξιούχους θα υπάρχει πρόβλεψη της «προσωπικής διαφοράς» έτσι ώστε να μην μειωθεί η κύρια σύνταξη τους μετά από το νέο υπολογισμό.
- Η προσαρμογή των συντάξεων μέσω των νέων συντελεστών αναπλήρωσης θα γίνει με την τροποποίηση του νόμου 3863 και την άμεση εφαρμογή των προβλέψεων του.
- Η μείωση του πλαφόν για τις ανώτατες συντάξεις στα 2.300 ευρώ το μήνα (από 2.773 ευρώ σήμερα) και του πλαφόν για τις πολλαπλές συντάξεις στα 3.000 ευρώ το μήνα (από 3.680 ευρώ σήμερα) 
- Η μετατροπή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος σε ρήτρα βιωσιμότητας για τα επικουρικά ταμεία με ταυτόχρονη απορρόφηση των αποθεματικών τους για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων.
Βεβαίως όταν μιλάμε για «προσαρμογή συντάξεων», εννοείται η μείωση των συντάξεων, ενώ η «ρήτρα βιωσιμότητας» είναι διαφημιστικό κόλπο της κυβερνήσεως, αφού έχει ήδη συμφωνηθεί η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, που θα οδηγήσει σε νέες μειώσεις συντάξεων.
Έτσι αποδεικνύονται για άλλη μία φορά ψεύτικες οι «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, αφού συντόμως οι συνταξιούχοι θα γνωρίσουν μία ακόμα μείωση των συντάξεών τους, ενώ αυτοί που θα συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον θα λαμβάνουν φιλοδώρημα και όχι σύνταξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών