Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 04, 2016

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ Η… ΑΓΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

lafazanis
Γράφει ο Αντίοχος

Συνάντηση με κάποιον Μπρένο Άλτμαν, «ηγετικό στέλεχος του Κόμματος Εργασίας της Βραζιλίας» (όπως τον χαρακτηρίζει), είχε στην Αθήνα ο αρχηγός της εξωκοινοβουλευτικής ακροαριστεράς Λαφαζάνης – σύμφωνα με ανακοίνωση του μορφώματός του. Δε θα σταθούμε στα της συνάντησης (προφανώς ο Βραζιλιάνος είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα…), αλλά σε μια δήλωση του Λαφαζάνη, μετά απ’ αυτήν:
«Δυστυχώς, οι επιλογές συνθηκολόγησης της κυβέρνησης Τσίπρα αποδείχθηκαν εξαιρετικά χρήσιμες για...
τους δανειστές, την ντόπια και ξένη ολιγαρχία στην Ελλάδα αλλά και τις ακροδεξιές δυνάμεις σε όλη την ήπειρο, που εκμεταλλεύονται το πολιτικό πισωγύρισμα της σημερινής κυβέρνησης για να λοιδορήσουν τις διαχρονικές πολιτικές και πολιτισμικές αξίες της Αριστεράς».
Είναι η επιβεβαίωση αυτού που έχουμε γράψει επανειλημμένως, ότι το πρόβλημα του συστήματος είναι να μην αμφισβητηθεί η… αγιοσύνη της αριστεράς, λόγω της μνημονιακής-αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλες λαϊκές μάζες καταλήξουν στο λαϊκό εθνικιστικό κίνημα – όπως έγινε αλλού, π.χ. στην Γαλλία, όπου μετά την συγκυβέρνηση σοσιαλιστών-κομμουνιστών, την δεκαετία του ’80, πολλοί ψηφοφόροι της αριστεράς πήγαν στο κόμμα του Λεπέν και δεν ξαναγύρισαν ποτέ στην αριστερά. Έτσι, ο μέχρι πρότινος υπαρχηγός του Τσίπρα, εμφανίζεται τώρα ως ο γνήσιος εκφραστής της… άσπιλης και αμόλυντης αριστεράς, κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ που τάχαμου… πρόδωσε την αριστερά. Παλιό το κόλπο –τα ίδια έλεγαν και οι κουκουέδες όταν ανέβηκε το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ στην εξουσία- αλλά ο Λαφαζάνης είναι πολύ λίγος πολιτικά για να γλιτώσει την έννοια της αριστεράς από την πλήρη απαξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών