Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2016

ΤΟ ΝΕΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η… «ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»

tsipras-mitsotakis

Γράφει ο Αντίοχος

Πολύ κουβέντα γίνεται τελευταία –και μάλιστα από υπεύθυνα χείλη- για αλλαγή του εκλογικού νόμου εντός του 2016. Το βασικό σενάριο που ακούγεται, είναι η «ορθολογικότερη» ενίσχυση του πρώτου κόμματος, με τον περιορισμό του μπόνους των 50 εδρών σε 20, με παράλληλη μείωση του ποσοστού που χρειάζεται ένα κόμμα για να εισέλθει στη βουλή, από 3% σε 2%.
Που θα οδηγηθεί η χώρα μ’ ένα τέτοιο εκλογικό σύστημα;
Ας το δούμε πρακτικά. Σύμφωνα με....
τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, αν ίσχυε το ως άνω περιγραφόμενο εκλογικό σύστημα, οι Τσιπροκαμμένοι θα είχαν συνολικά μόνο 103 βουλευτές. Αυτό σημαίνει ότι θα έβγαιναν στη γύρα σε αναζήτηση προθύμων, αλλά ακόμα κι αν κλεφτο-ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και μόρφωμα Λεβέντη συμφωνούσαν να συγκυβερνήσουν σε μια… πεντακομματική συγκυβέρνηση (!!!), δεν θα έβγαιναν τα «κουκιά» μέχρι τους 151. Αφήστε δε που με το παραμικρό μια τέτοια συγκυβέρνηση-Βαβέλ θα κατέρρεε και θα είχαμε ξανά και ξανά εκλογές…
Βεβαίως, τα πράγματα θα ήταν απλούστερα, αντί γι’  αυτή την πεντακομματική συγκυβέρνηση, γινόταν η λεγόμενη «μεγάλη συγκυβέρνηση» ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, με ευρεία πλειοψηφία άνω των 170 βουλευτών, την οποία θα μπορούσαν να… τσοντάρουν με ασφάλεια και τα μικρά μνημονιακά κόμματα, εφόσον δε θα μπορούσαν να την ανατρέψουν για την όποια ασήμαντη αφορμή.   
Συμπερασματικά, ο νέος εκλογικός νόμος (εφόσον θα είναι έτσι όπως μας τον περιγράφουν) θα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε «μεγάλη συγκυβέρνηση»! Καλύτερα από μια πλευρά, για να ξεφτιλιστούν όλοι μαζί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών