Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2016

ΟΡΓΙΟ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ: Ο Τσίπρας, ο Ψυχάρης και η... μαρτυριάρα γάτα της αμερικανικής πρεσβείας


ΟΡΓΙΟ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ: Ο Τσίπρας, ο Ψυχάρης και η... μαρτυριάρα γάτα της αμερικανικής πρεσβείας

Ένα εξόχως ενδιαφέρον άρθρο περιλαμβάνει σήμερα η ναυαρχίδα του ΔΟΛ, «Το Βήμα», υπό τον τίτλο «Ο ηγέτης, ο εκδότης και... η γάτα των Ιμαλαΐων». Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας, το οποίο διαφημίστηκε εντόνως από το σύνολο των μέσων του οργανισμού, υπήρξαν πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 πολλαπλές μυστικές συναντήσεις μεταξύ του νυν πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη.
Το άρθρο σημειώνει την τελευταία από αυτές τις συναντήσεις, όπου σε κλίμα άκρας μυστικότητας, ο Τσίπρας ζήτησε την στήριξη του οργανισμού. «Θέλω να....
τον συναντήσω για να συζητήσουμε όσα συμβαίνουν, αλλά αυτή τη φορά θα ήθελα να είμαστε οι δυο μας» ζήτησε ο Ψυχάρης να διαμηνυθεί στον Τσίπρα. Σας παραθέτουμε το... ζουμερό απόσπασμα του άρθρου:
«Μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά ο πολιτικός και ο εκδότης απολάμβαναν τον καφέ τους στο μικρό και όμορφο καθιστικό, και άρχισαν να μιλούν σχεδόν σαν να ήταν πατέρας και γιος, που είχαν χαθεί για χρόνια και «ανακάλυψαν» τυχαία ο ένας τον άλλον. «Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Θα κερδίσεις σίγουρα και τις εθνικές εκλογές» είπε ο εκδότης. «Ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν σημαντικό να έχω την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου» απάντησε ο πολιτικός. Η συζήτηση πέρασε στα θέματα της επικαιρότητας, η οποία είχε αρχίσει να επιβραδύνεται για να προσαρμοστεί στους θερινούς ρυθμούς της... γνώριμης ακινησίας. Ο πολιτικός ηγέτης ανέλυσε στον εκδότη την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν θα κατόρθωνε να ανακάμψει και ότι πλέον οι ξένοι σύμμαχοι της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και οι ΗΠΑ, διάκεινται φιλικά προς το κόμμα του. Η μυστική συνάντηση, η μοναδική στην οποία ήταν απολύτως μόνοι τους, διήρκεσε ακριβώς μία ώρα. Οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το διαμέρισμα σε διαφορετική ώρα, με πρώτο τον εκδότη.»
Σύμφωνα, λοιπόν, με το άρθρο του «Βήματος», ο Τσίπρας ζήτησε τη στήριξη του ΔΟΛ. Από την άλλη πλευρά η πλευρά του Σύριζα υποστηρίζει ότι ο εκδότης ζήτησε την διαγραφή των χρεών του ΔΟΛ. Τι έγινε στην πραγματικότητα;

Αν μπορούσε να μιλήσει η... γάτα – μάρτυρας της όλης συνάντησης θα έλεγε (με αντάλλαγμα ίσως λίγο... γάλα) ότι στην πραγματικότητα έγιναν και τα δύο, δηλαδή μυστικές συναντήσεις, στη σκιά της αμερικανικής πρεσβείας, όπου ΔΟΛ και Σύριζα αντάλλαξαν υποστήριξη με αντάλλαγμα την διαγραφή χρεών. Ας θυμηθούμε τι έγινε στο πρόσφατο πολιτικό παρελθόν:
Καταρχάς να θυμίσουμε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του ΔΟΛ, «Τα Νέα», την επαύριο της εκλογικής νίκης του Τσίπρα, τον Ιανουάριου του 2015, όπου μόνο η φάτσα του Βελουχιώτη λείπει:

Να θυμίσουμε την πρόσφατη ειδησεογραφία σχετικά με τα δάνεια του ΔΟΛ, αντιγράφοντας από το ΑΠΕ – ΜΠΕ:
«Σύμφωνα με πληροφορίες, τίθεται στο αρχείο η δικογραφία που αφορά τις δανειοδοτήσεις του ΔΟΛ, αφού μετά την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων προέκυψε πως δεν προκύπτουν θέματα επισφάλειας για τις πιστώτριες τράπεζες, καθώς υπήρξαν εγγυήσεις για τις επίμαχες χορηγήσεις και τα δάνεια είναι εξυπηρετούμενα.»
Γιατί, όμως, Τσίπρας και Ψυχάρης βρίσκονται σήμερα «στα μαχαίρια»; Πολύ απλά, όπως γνωρίζουν όλοι οι επικοινωνιολόγοι, στην Ελλάδα τα συστημικά ΜΜΕ διαθέτουν πολύ κακό όνομα. Έτσι, η απευθείας υποστήριξή τους μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει. Γι’ αυτό και υπάρχει μία υποτιθέμενη μάχη με τον Τσίπρα, προκειμένου να συγκρατηθεί η καθίζηση του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο με τη βοήθεια του ΔΟΛ ενδύδεται τον μανδύα του «αντισυστημικού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών