Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 29, 2016

ΠΟΙΟΥΣ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ;

fraktis-skopia
Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Τον περασμένο Νοέμβριο έγραφα για το σενάριο των ανοιχτών συνόρων, σαν μέσο εκβιασμού προς την γερμανική αδιαλλαξία. Συγκεκριμένα είχα γράψει στο άρθρο μου, η ισχύς εν τη ενώσει, στις 2-11-015: «500.000 και πλέον λαθρομετανάστες συνωστίζονται μεταξύ των συνόρων της Αυστρίας και της Γερμανίας, προσπαθώντας να υπεισέρθουν εντός του γερμανικού εδάφους. Παρ’ ότι ο δρόμος προς το νότο παραμένει ανοιχτός, ουδείς εξ’ αυτών των ταλαίπωρων προτιμά το δρόμο της επιστροφής ή έστω της διαβίωσης, σε κάποιες από τις χώρες της κεντρικής ή νότιας Ευρώπης/ Πως βρέθηκαν τόσοι λαθρομετανάστες στα....
σύνορα της Γερμανίας; Είναι εφικτό ένα τέτοιο παράτολμο σχέδιο; Θεωρητικά ναι. Η αδιάλλακτη στάση της Γερμανίας από τη μία, και η απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι χώρες που «υποδέχονται» λαθρομετανάστες, οδήγησε τους ηγήτορες των χωρών αυτών στο άνοιγμα των συνόρων τους. Μετά από μυστική συνεννόηση μεταξύ των, αποφάσισαν το άνοιγμα των συνόρων τους, ώστε από το Αιγαίο έως τα σύνορα της Γερμανίας ο δρόμος να παραμένει ανοιχτός. Αποφάσισαν επίσης και την διευκόλυνση των λαθρομεταναστών ώστε οι τελευταίοι να φτάσουν, πάντα συνοδευόμενοι, στα γερμανικά σύνορα.»
Τελικά δεν επικράτησε το ευφάνταστο σενάριό μου, αλλά προς γενική έκπληξη, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Οι λεγόμενες χώρες του Βίζργκραντ, άρχισαν η μία μετά την άλλη να κλείνουν τα σύνορά τους στην διέλευση τριτοκοσμικών. Η αρχή έγινε τον περασμένο Αύγουστο από το κρατίδιο των Σκοπίων, και μόνο ως σύμπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι, λίγες μέρες αργότερα η καγκελάριος Μέρκελ δηλώνει ότι η χώρα της μπορεί να δεχτεί μέχρι ένα εκατομμύριο μετανάστες. Από τη δήλωσή της και μετά οι προσφυγικές ροές προς τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, διπλασιάζονται. Σήμερα, οι χώρες που βρίσκονται βορείως των συνόρων μας έχουν κλειστά τα σύνορά τους. Ποιόν εξυπηρετεί αυτή η τακτική; Καταρχάς τους αμερικανούς με τη συνέχιση του μπάχαλου στην Συρία, και ως αποτέλεσμα αυτού να έχουμε προσφυγικά κύματα. Κατά δεύτερον τη Γερμανία, όπου τους τελευταίους μήνες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τη βία που ασκούσαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε ανύποπτους γερμανούς πολίτες. Υπήρχε περίπτωση χώρα της Βίζεγκραντ να κάνει του κεφαλιού της και να προχωρήσει μονομερώς σε κλείσιμο των συνόρων της; Δεν το νομίζω. Χώρες όπως η Σερβία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία κλπ. είναι άμεσα εξαρτώμενες από τα δυτικά κεφάλαια που τις στηρίζουν, άρα και έμμεσα επηρεαζόμενες από τους δανειστές τους. Με πρωτοπόρο την Αυστρία λοιπόν, δεξί χέρι της Γερμανίας,  άρχισαν οι βαλκανικές χώρες να ακολουθούν την προτροπή της πρώτης σε κοινό μέτωπο για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστευτικών ροών. Δεν σας φαίνεται παράξενο που εντός ολίγων ημερών αποφάσισαν, εν ριπή οφθαλμού, δύο συναντήσεις μεταξύ των για να συνεχίσουν την πολιτική των κλειστών συνόρων, και όλα αυτά δήθεν, υπό το βλέμμα της καγκελαρίου και της ΕΕ, να τους κουνούν το δάκτυλο διαμαρτυρόμενοι;
Είναι φανερό ότι ουδείς θέλει πρόσφυγες, μετανάστες και λαθρομετανάστες στα εδάφη του. Οπότε, ο πλέον κατάλληλος χώρος για να εγκατασταθούν όλοι αυτοί είναι στην Ελλάδα, όπου υπάρχει άπλετος χώρος, πυκνοκατοικημένη χώρα δεν είμαστε, και δεν υπάρχουν και πολιτικές αντιστάσεις ώστε να μην γίνει αυτό το σχέδιο εφικτό.
ΥΓ – Πω΄πώ, πολλοί μαζεύτηκαν από δαύτους.
Δεν νομίζω να τους κρατήσουν για πολύ εδώ. Θα τους διώξουν στην Ευρώπη.
Ναι, αυτοί δεν θέλουν να κάτσουν εδώ. Σε λίγες μέρες θα φύγουν.
Η παραπάνω στιχομυθία έγινε προχθές από τρείς κυρίες περασμένης ηλικίας, νεοδημοκράτισσες, που το πρωί βλέπουν μαθήματα μαγειρικής, το απόγευμα τούρκικο σήριαλ, και το βράδυ απαραιτήτως δελτίο ειδήσεων στο ΣΚΑΙ. Που τα γνωρίζω όλα αυτά; Έκανα τον οδηγό και οδεύαμε όλοι μαζί για κοινωνική υποχρέωση, με μία εκ των τριών να είναι στενή συγγενής μου. Οπότε άκουγα σιωπηλός και σφόδρα ανήσυχος, πόσο κουτόχορτο έχουν δώσει στον κοσμάκη και μασάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών