Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Απριλίου 14, 2016

ΦΙΜΩΣΗ: Τελευταία σε προβολή από τα τσοντοκάναλα της διαπλοκής η Χρυσή Αυγή



Η ετήσια έκθεση του ΕΣΡ με τίτλο «Διαρκής Έρευνα Πολιτικής Πολυφωνίας» έχει ως περιεχόμενο τα πολιτικά αποτελέσματα του ελέγχου  που πραγματοποιεί το ΕΣΡ στα τηλεοπτικά κανάλια. Από τις ημερήσιες εφημερίδες το θέμα έφερε στην δημοσιότητα η "Εφημερίδα των Συνατκτών" με ολοσέλιδο κείμενό της.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την προσέγγιση: "τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, τηλεόραση και ραδιόφωνο, είναι υποχρεωμένα από τον νόμο να κρατούν τις πολιτικές ισορροπίες. Και αυτό όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή κατέχουν δημόσιες συχνότητες. Δεν είναι, με άλλα λόγια, μόνο θέμα δεοντολογίας. Οι εφημερίδες λόγου χάριν μπορεί να διαθέτουν 48 σελίδες και να τις αφιερώνουν όλες υπέρ ενός κόμματος. Δικαίωμά τους και θα τις κρίνουν οι αναγνώστες τους.
Τα κανάλια όμως δεν....
επιτρέπεται να το κάνουν. Το ΕΣΡ λοιπόν μετρά για ένα ολόκληρο έτος τον χρόνο εμφάνισης των κομμάτων στα κανάλια. Στα δελτία ειδήσεων καταγράφονται τόσο ο χρόνος παρουσίασης πολιτικών κομμάτων όσο και οι εμφανίσεις πολιτικών στελεχών στο στούντιο, σε ζωντανές συνδέσεις ή σε βίντεο. Στις υπόλοιπες ειδησεογραφικές εκπομπές καταγράφονται οι εμφανίσεις στελεχών. Για το 2015 αναλύθηκαν συνολικά 7.511 εκπομπές. Πρέπει τα ποσοστά έκθεσης των κομμάτων να είναι αντίστοιχα με τα ποσοστά που πήραν στις αμέσως προηγούμενες εκλογές. Τα στοιχεία τα στέλνουν οι ίδιοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί και ακολουθεί δειγματοληπτικός έλεγχος από το ΕΣΡ για το 30% περίπου αυτών – αν εντοπιστούν αποκλίσεις, επεκτείνεται ο έλεγχος στο σύνολο των στοιχείων.
Φέτος ωστόσο, πέρσι δηλαδή, υπήρξαν περιστατικά που δυσχέραναν το έργο του συμβουλίου καθώς ορισμένοι σταθμοί αποδείχθηκαν ασυνεπείς υποβάλλοντας πλημμελή στοιχεία. Από αμέλεια θέλουμε να πιστεύουμε, δεν δεχόμαστε πως υπήρχε… δόλος. Κερδισμένος όλων λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ με χρονική έκθεση στην τηλεόραση μεγαλύτερη, αναλογικά, από τα ποσοστά που πήρε στις εκλογές (37%). Τον βλέπαμε σε ποσοστά από 40 έως και 50%. Λογικό όμως μια και μιλάμε για κυβέρνηση (και καινούργια κυβέρνηση), οπότε εκ των πραγμάτων κέρδισε τη μερίδα του λέοντος. Τα άλλα κόμματα ήταν περίπου στα ποσοστά τους, εκτός από το ΚΚΕ που ήταν σαφώς πιο κάτω (δεν το καλούσαν προφανώς)".
Το πόσο τα ΜΜΕ κράτησαν τις «πολιτικές ισορροπίες», λόγω του ότι «κατέχουν δημόσιες συχνότητες», και κατά πόσο «πρέπει τα ποσοστά έκθεσης των κομμάτων να είναι αντίστοιχα με τα ποσοστά που πήραν στις αμέσως προηγούμενες εκλογές», το είδαμε να κατακρεουργείται σε συγκεκριμένη περίπτωση κόμματος. Όχι φυσικά στο Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ), το οποίο σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» «ήταν σαφώς πιο κάτω (δεν το καλούσαν προφανώς)», αλλά στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Το έτος 2015 η παρουσία των κομμάτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς είχε ως εξής (Σε παρένθεση τα ποσοστά που πήραν στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου): ΣΥΡΙΖΑ (36,34% / 35,46%) 42,2%, ΝΔ (27,81% / 28,09%) 22,9%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (6,28% / 6,99%) 3,2%(!), ΠΑΣΟΚ (4,68% / 6,29%) 7,2%, ΚΚΕ (5,47% / 5,55%) 4,2% , το Ποτάμι (6,05% / 4,09%) 6,4%, ΑΝΕΛ (4,75% / 3,69%) 4,7%. Τα λοιπά κόμματα πήραν 6,6% (!) της παρουσίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αν και είναι το Τρίτο Κόμμα, εντούτοις, ήταν 8η (!) σε σειρά παρουσίας, αν υπολογίσουμε ότι ακόμη και τα «λοιπά κόμματα» σε συνολικό ποσοστό είχαν μεγαλύτερη παρουσία από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Μάλιστα, και αυτό ακόμη το 3,2% (λιγότερο από το μισό εκλογικό ποσοστό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ τον Σεπτέμβριο και σχεδόν το μισό σε σχέση με τον Ιανουάριο) είναι εντελώς πλασματικά, αν δούμε ότι ο αριθμός αυτός προκύπτει από το 10% του TV Μακεδονία, το οποίο ήταν το ΜΟΝΟ τηλεοπτικό κανάλι το οποίο διένειμε τον χρόνο των τηλεοπτικών κομμάτων ανάλογα με το ποσοστό που πήραν.
Χωρίς τον συγκεκριμένο τηλεοπτικό δίαυλο το ποσοστό παρουσίασης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πέφτει στο 1,9% (!) ενώ αν βγει και το STAR με το 3,5% (περάσαμε το όριο εισόδου στην Βουλή…) το συνολικό ποσοστό πέφτει στο 1,4% (!!), γεγονός που δείχνει την γενική συμπεριφορά των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης στο Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, τον μόνο Πολιτικό Φορέα, ο οποίος δεν τους προσκύνησε και δεν υποτάχθηκε στις ανήθικες, βρώμικες και παράνομες επιθυμίες και μεθοδεύσεις τους.
Η έρευνα του ΕΣΡ αποτελεί πραγματικό Τίτλο Τιμής για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, η οποία μόνη εναντίον όλων έδωσε και συνεχίζει να δίνει τον έντιμο και νόμιμο πολιτικό της αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ισονομία και Διαφάνεια.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών