Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2016

Χάος στη ΝΔ: Ο Μητσοτάκης διαλύει την ΟΝΝΕΔ μετά το συνέδριο παρωδία - Πού είναι τώρα η «αρχή του αρχηγού»;


Χάος στη ΝΔ: Ο Μητσοτάκης διαλύει την ΟΝΝΕΔ μετά το συνέδριο παρωδία - Πού είναι τώρα η «αρχή του αρχηγού»;

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίζονται στη ΝΔ, αποδεικνύοντας έτσι ότι η «ειδυλλιακή εικόνα» του ισχυρού κόμματος, το οποίο βαδίζει ενωμένο και αγέρωχο προς την εξουσία, δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.
Όπως, λοιπόν, διαβάζουμε σε καθεστωτικό ΜΜΕ «Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη νεολαία της ΝΔ μετά τα όσα νοσηρά και παρακμιακά συνέβησαν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ το Σαββατοκύριακο.
Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν  στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό” επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
“Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για...
αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ” υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλει διαγραφές και παραλλήλως δεσμεύεται: “Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους. Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία”.
Πληροφορίες από τη ΝΔ αναφέρουν ότι η επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ θα ξεκινήσει μετά το συνέδριο της ΝΔ. Στο πλαίσιο της απόδοσης ευθυνών για την στημένη διαδικασία στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ συζητείται έντονα το ενδεχόμενο διαγραφής του Ανδρέα Παπαμιμίκου, στον οποίο αποδίδονται ευθύνες για το φιάσκο, ενώ αναμένονται κι άλλες αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, ίσως κι εντός της ημέρας».
Είναι ολοφάνερο ότι η προοπτική επιστροφής στην εξουσία δεν λειτουργεί σ΄όλες τις περιπτώσεις συσπειρωτικά για τη ΝΔ. Η νίκη του Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές του Ιανουαρίου ήταν στο όριο, επομένως δεν τίθεται σε καμία περίπτωση θέμα καθολικής αποδοχής του απ΄όλες τις πτέρυγες του κόμματος.
Μετά το φιάσκο και την παρωδία της Κυριακής, όμως, αποδεικνύεται και κάτι ακόμη, πέρα από το αυτονόητο συμπέρασμα ότι ένα κόμμα που δεν μπορεί να διεξάγει εκλογές ούτε για την εκλογή αρχηγού του (θυμηθείτε την αναβολή της πρώτης Κυριακής) ούτε στο συνέδριο της νεολαίας του δεν είναι δυνατόν να επιζητεί να κυβερνήσει με επιτυχία μια ολόκληρη Χώρα. Αποδεικνύεται ότι ενώ η ΝΔ καταπατεί κάθε έννοια δημοκρατικών εσωκομματικών διαδικασιών, με τον Μητσοτάκη να προαναγγέλλει για πολλοστή φορά ότι θα κάνει διαγραφές, ουδείς σκέφτηκε να αποδώσει σ΄αυτόν την κατηγορία της «αρχής του αρχηγού». Και ας βλέπουμε εδώ ότι δεν τηρείται, έστω και στοιχειωδώς, η εσωτερική δημοκρατική ομαλότητα στη ΝΔ.
Ο Μητσοτάκης κάνει «ό,τι του γουστάρει», αλλά κάτι απίθανοι και φαιδροί τύποι, που εφήυραν την διαβόητη «αρχή του αρχηγού» ως τεκμήριο δήθεν εγκληματικής δράσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, με ανυπόστατες τοποθετήσεις, τώρα τηρούν χαρακτηριστική σιγή ιχθύος. Οι αρχηγοί του «συνταγματικού τόξου» έχουν την άδειά τους να πράττουν ό,τι θέλουν.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε επίσης: Άλλο ένα φιάσκο για τη ΝΔ: Τόνοι σκουπίδια και ελάχιστοι νεολαίοι στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ - Δεν κατάφεραν να κάνουν εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών