Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Απριλίου 18, 2016

Πειραϊκός Τύπος: Ο Γιάννης Λαγός ξεμπρόστιασε τους πολιτικάντηδες του “συνταγματικού τόξου” που εμπλέκονται στον προνομιακό οικοδομικό συνεταιρισμό βουλευτών ΒΙΝΤΕΟ


Πειραϊκός Τύπος: Ο Γιάννης Λαγός ξεμπρόστιασε τους πολιτικάντηδες του “συνταγματικού τόξου” που εμπλέκονται στον προνομιακό οικοδομικό συνεταιρισμό βουλευτών

Πρόσφατα ο βουλευτής β΄ Πειραιώς, Γιάννης Λαγός με επίκαιρη ερώτησή του στον αρμόδιο υπουργό Αλεξιάδη ανέδειξε το ζήτημα του προνομιακού οικοδομικού συνεταιρισμού βουλευτών, μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται το σύνολο του "συνταγματικού τόξου".

Ακολουθεί το ρεπορτάζ του peiraiasnews.gr:

"Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο αδερφός του Αχιλλέας, Κάρολος Παπούλιας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Απόστολος Κακλαμάνης, Αντώνης Σαμαράς, Γιώργος Σουφλιάς, Νίκος Παπανδρέου, Σήφης Βαλυράκης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αναστάσιος Νεράντζης και Γιάννης Τραγάκης οι εμπλεκόμενοι στον οικοδομικό συνεταιρισμό βουλευτών
Με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Β' Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, έθεσε το θέμα του οικοδομικού συνεταιρισμού βουλευτών σε περιοχή ‘’φιλέτο’’ με....
χαριστικούς όρους και την προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση. Ο κ. Λαγός ανέφερε πως ενημερώθηκε από την ύπαρξη του εν λόγω συνεταιρισμού από δημοσίευμα εφημερίδας «Δημοκρατία» στο οποίο ανάμεσα σε πολλά άλλα αναφέρεται πως ο συνεταιρισμός αυτός που λειτουργεί ως επιχείρηση, υπάρχει και πραγματοποιεί εμπορική δραστηριότητα με τα ακίνητα που διαθέτει και εκμεταλλεύεται, ακόμη και σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, με αποθεματικό πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Γνώριζε ο υπουργός για την ύπαρξη αυτού του συνεταιρισμού, αναρωτήθηκε και παρουσίασε ονόματα πολιτικών που εμπλέκονται όπως ο «εθνάρχης» Καραμανλής, Κάρολος Παπούλιας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Αντώνης Σαμαράς και πολλοί άλλοι.
Στην κατοχή του ο συνεταιρισμός αυτός, διαθέτει, μεταξύ άλλων, την έκταση στην οποία έχει οικοδομηθεί το “Politia Tennis Club” στην Κηφισιά, καταστήματα που εκμεταλλεύεται εισπράττοντας ενοίκιο, καταστήματα εστίασης, ενώ παλαιότερα έχει διανείμει παραθεριστική έκταση στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Χαλκιδέων, της δημοτικής ενότητας Ανθηδόνος (οικισμός Σκροπονερίου), έχει την πλήρη κυριότητα 4 χιλιάδων στρεμμάτων που βρίσκονται στην ίδια περιοχή και άλλα.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στα αποθεματικά αυτού του ταμείου και ρώτησε τον υπουργό εάν θα επαναφέρει μία διάταξη που είχε καταργηθεί, με την οποία θα μπορεί να διαλύσει τον συνεταιρισμό που έχει ξεφύγει από τον σκοπό του.
Μετά από όλα αυτά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έθεσε και το θέμα της φορολόγησης των νυν και πρώην πολιτικών, των ιδιοκτητών των εκτάσεων όπως και αυτών που τις εκμεταλλεύονται, πληρώνουν φόρο ακίνητης περιουσίας ή απολαμβάνουν κάποιας ειδικής φορολογικής μεταχείρισης; Επιπλέον ζήτησε να δημοσιευθεί ο αναλυτικός κατάλογος των ιδιοκτητών, πρώην και νυν βουλευτών (καθώς και των συγγενών του 1ου και 2ου βαθμού) που είναι οι σημερινοί ιδιοκτήτες των εκτάσεων αυτών.
Ο υπουργός Αλεξιάδης στην απάντησή του δήλωνε συνεχώς αναρμόδιος, ενώ βάσει νόμου είναι υπεύθυνος για την εποπτεία αυτού του οργανισμού και όφειλε να τον έχει ήδη ελέγξει. Ο Βούτσης με την σειρά του προσπάθησε να σώσει τα προσχήματα και παραδέχτηκε ότι γνώριζε για τον συνεταιρισμό των βουλευτών, που παράνομα διαχειρίζεται το νερό της περιοχής όπως και τα μισθώματα από την ενοικίαση πολυτελών καταστημάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών