Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Απριλίου 05, 2016

Νικολακόπουλος: "Η Χρυή Αυγή ενδυναμώνει υπόγεια...και όλες οι υπόλοιπες 'πατριωτικές' κινήσεις είναι καταδικασμένες να αποτύχουν"


Δημοσκόπος Νικολακόπουλος: Μέγιστος κίνδυνος η υπόγεια ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής

Βαρυσήμαντη συνεντευξη σε αριστερίστικη εφημερίδα έδωσε ο δημοσκόπος Ηλίας Νικολακόπουλος, με κύριο θέμα το πολιτικό τοπίο όπως διαμορφώνεται σήμερα, υπό το βάρος της τρέχουσας επικαιρότητας.
Ο Νικολακόπουλος μιλώντας από του βήματος μίας μικρής αριστερίστικης εφημερίδας δεν είχε τις εξαρτήσεις και την αυτολογοκρισία που συνεπάγεται μία αντίστοιχη συνέντευξη σε μία εφημερίδα υψηλής κυκλοφορίας και μεγάλων συμφερόντων. Συνεπώς έχει εξαιρετική αξία να δούμε τα γραφόμενά του, την στιγμή που οι δημοσκοπήσεις προσπαθούν να παρουσιάσουν μία μαγική εικόνα έντονου δικομματισμού μεταξύ ΝΔ και Σύριζα.
Δεν θα ασχοληθούμε με τις αναλύσεις του Νικολακόπουλου για...
την τακτική που οφείλει να ακολουθήσει η ΝΔ ή τους λόγους για τους οποίους ο Σύριζα καταρρέει. Θα σταθούμε, όμως, στα όσα λέει ο συγκεκριμένος δημοσκόπος για το κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, την Χρυσή Αυγή.

Δυναμώνει η Χρυσή Αυγή
«Ίσως το πιο επικίνδυνο φαινόμενο της περιόδου είναι η υπόγεια ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής. Υπάρχουν τέτοια δείγματα, δημοσκοπικά δεν φαίνονται προς το παρόν, είναι όμως σταθερά τρίτο κόμμα. Η απαξίωση της πολιτικής άρα και της κυβέρνησης τροφοδοτεί λογικές της Χρυσής Αυγής. Το προσφυγικό, που το χειρίζεται με μαεστρία, επίσης τις τροφοδοτεί.»

Αυτό που λέει ο Νικολακόπουλος, λοιπόν, είναι ότι οι πολιτικές συνθήκες επιβεβαιώνουν την Χρυσή Αυγή και την ανάλυσή της, συνεπώς δυναμώνουν το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών. Πέραν της επιβεβαίωσης του πολιτικού λόγου της Χρυσής Αυγής έχουμε και τον μαεστρικό πολιτικό χειρισμό της όλης καταστάσεως από την Χρυσή Αυγή.

Καταδικασμένο να αποτύχει το ανάχωμα του συστήματος
«Η διαφαινόμενη επιχείρηση δημιουργίας ενός δεξιού κόμματος ανάμεσα στη ΝΔ και Χρυσή Αυγή είναι μια προσπάθεια αυτών των ανθρώπων οι οποίοι θεωρούν ότι μπορεί να βρουν ζωτικό χώρο. Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορούν να τον βρουν, αλλά σίγουρα η ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής είναι από τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα, διότι συνδυάζεται έτσι κι αλλιώς και με αντίστοιχες ευρωπαϊκές τάσεις.»
Εδώ δεν λέει τίποτα καινούργιο ο Νικολακόπουλος. Το σύστημα εμπρός στον πανικό του έχει πολλάκις φτιάξει αναχώματα κατά του Εθνικιστικού Κινήματος. Από τις παλινωδίες του Καρατζαφέρη, μέχρι τα ελικόπτερα του Καμμένου, έχουν φτιαχτεί δεκάδες ψευδοπατριωτικά κόμματα από παλιά υλικά του συστήματος και όλα απέτυχαν.
Αυτό που λέει ο Νικολακόπουλος είναι ότι και αυτό το «νέο» ανάχωμα θα αποτύχει προτρέποντας το σύστημα σε άλλες επιχειρήσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών