Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016

Ο ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΣΤΕΡΝΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΤΖΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΝΤΡΙΟΥ

350px-Bill_Clinton_and_Andreas_Papandreou
Γράφει ο Αντίοχος

Πέθανε ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Μόντυ Στερνς, του οποίου την νεκρολογία κάνει ο Αλέξης Παπαχελάς στην «Καθημερινή»:
«Ένας σημαντικός φίλος της Ελλάδος και εξαιρετικός διπλωμάτης έφυγε χθες από την ζωή.
Ο Μόντυ Στερνς ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κατά την δύσκολη περίοδο που πέρασαν οι ελληνοαμερικανικές σχάσεις την περίοδο της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο Στερνς ήταν ο άνθρωπος που....
καθιέρωσε τον όρο «ήρεμα νερά» για τις σχέσεις των δυο χωρών. Φίλος της Ελλάδος είχε υπηρετήσει ξανά στην χώρα μας την δεκαετία του 1950 οπότε και γνωρίστηκε με τον Ανδρέα ο οποίος είχε έλθει τότε προσωρινά χωρίς να αναμειχτεί με την πολιτική.
Θεωρείτο από πολλούς ο πιο ικανός διπλωμάτης που πέρασε από την αμερικανική πρεσβεία στην ελληνική πρωτεύουσα».
Κατά τα άλλα, ο Παπαχελάς υπονοεί… κομψά ότι ο Στερνς είχε «χρεωθεί» από την CIA τον χειρισμό του ανθρώπου της, Άντριου Παπάντριου από τη δεκαετία του 1950 (!) μέχρι τέλους, αλλά δεν το λέει ευθέως.
Κι ένα παραλειπόμενο, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι: σε μια περίοδο τεχνητής (φραστικής…) κρίσης του Παπατζή με τους Αμερικανούς, βλακέντιος «προοδευτικός» δημοσιογράφος του «Έθνους», ρώτησε με… αγωνιώδες ύφος τον Στερνς ποια θα είναι η στάση των Αμερικανών σε όσα τους έσερνε ο Παπατζής. Κι ο Στερνς, του απάντησε επιστρατεύοντας όλο του τον κυνισμό: «ρε βλάκα – αυτό δεν το είπε αλλά το εννόησε…- δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο Παπανδρέου, αλλά τι κάνει». Κόκκαλο ο βλακέντιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών