Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαΐου 16, 2016

Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ

Untitled
Γράφει ο Ίων 

Όταν αναφέρομαι στην παγκοσμιοποίηση ή στην Νέα Τάξη Πραγμάτων, όπως την είχε αναγγείλει ο G. Bush ο πρεσβύτερος, είναι μερικοί που δεν γνωρίζουν σε τι μπορεί να αναφέρομαι. Με την βιομηχανία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια γύρω από τις θεωρίες συνωμοσίας, είναι εύκολο για κάποιον να βάλει τους “Illuminati” και την Νέα Τάξη Πραγμάτων στο “ίδιο καλάθι” και να μην αφιερώσει πολύ χρόνο αναζητώντας την αλήθεια.
Η παγκοσμιοποίηση, η οποία προωθείται κυρίως από “περιούσια” κέντρα λόγου της κυριαρχίας που κατέχουν σε εταιρίες παραγωγών, σε εκδοτικούς οίκους κ.α., δεν είναι δόγμα ή ιδεολογία. Δεν έχει ούτε μανιφέστο ούτε άτομα να...
την προωθούν. Είναι κυρίως ένα θεμιτό (για τους παγκόσμιους επικυρίαρχους) παράγωγο του μάρκετινγκ και του εμπορίου. Είναι η στρατηγική που αποφέρει και κέρδη και παγκόσμια διακυβέρνηση στο μέλλον.
Εκτός των φανερών παραδειγμάτων υποδούλωσης (σαν τον Τσίπρα, που κάνει ότι του λένε τα αφεντικά του), προωθείται μια αλλοίωση ηθικών αξιών και με πιο ύπουλες μεθόδους. Σε συνδυασμό με την ραγδαία άνοδο του φεμινισμού, και για λόγους καθαρά μάρκετινγκ, βλέπουμε να παράγονται πολλές ταινίες ετησίως γύρω από το θέμα της απελευθέρωσης της γυναίκας, με ποιο πρόσφατο παρακμιακό παράδειγμα το “How to be single”, του οποίου κατά τύχη οι σεναριογράφοι είναι επίσης “περιούσιοι”.
Η αιχμή του δόρατος αυτής της επίθεσης κατά των αξίων, ήταν αρχικά η σειρά Sex and the City. Με πρωταγωνίστρια την επίσης “περιούσια”, Πάρκερ, κατέληξε να γίνεται πολύ γνωστή και μέχρι και σήμερα να προβάλετε στην ελληνική τηλεόραση. Η σειρά, πέρα από την πολυγαμική καθημερινότητα των χαρακτήρων δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα κοινά sitcoms, που και που κανά αστειάκι, λίγο δράμα, λίγο ίντριγκα, αλλά σίγουρα διαφέρει στο πολύ σεξ (σε βαθμό πορνογραφίας)! Συγκεκριμένα, μια από της πρωταγωνίστριες καταφέρνει σε κάθε επεισόδιο να «πάει» με τον πρώτο τυχόντα και μετά να το υπερηφανεύεται στις φίλες της.
Ο γάμος και η οικογένεια σαν θεσμοί, ποδοπατούνται σε όλη την διάρκεια της σειράς και παράλληλα προωθείται η πολυγαμία και η ομοφυλοφιλία στα πλαίσια ενός σύγχρονου καταναλωτικού τρόπου ζωής στην Νέα Υόρκη.
Στο τέλος της σειράς, η πρωταγωνίστρια παντρεύεται (στο δημαρχείο) τον γκόμενο που έχει σε όλη την διάρκεια της σειράς, αφού παράλληλα έχει «πάει» με την μισή πόλη, και όλα καλά. Σαν να δίνει ένα μήνυμα στις γυναίκες: “κάντε όσο σεξ θέλετε, με όσους θέλετε και όταν βαρεθείτε, θα υπάρχει ένας φουκαράς που θα σας πάρει για γυναίκα του”.
Οι περισσότερες ταινίες και σειρές που παράγονται στις μέρες μας έχουν σαν βασικό στοιχείο του σεναρίου τον θάνατο και τον έρωτα λόγου του ότι μας καθοδηγούν και μας προβληματίζουν καθημερινά. Όπως κάθε καλός παραγωγός, στοχεύουν στην πιο ευρεία κατανάλωση του προϊόντος τους και έτσι βλέπουμε να παράγονται σειρές σαν αυτή, όπου το κύριο στοιχείο είναι η αποθέωση της πολυγαμίας. Επικεντρώνοντας γύρω από ένα τόσο σημαντικό ένστικτο, είναι σίγουροι πως οι τηλεθεάτριες τους θα ενδιαφερθούν αρχικά και θα εθιστούν στην συνέχεια, ραγίζοντας, ασυναίσθητα το θεμέλιο αξιών που δημιούργησε και συντηρεί την σύγχρονη κοινωνία, την οικογένεια.
Υ.Γ.: Το ίδιο κανάλι παράγει και το Game of Thrones, το οποίο είναι γνωστό πόσο γυμνό έχει. Λέτε οι συγγραφείς να είναι και αυτοί «περιούσιοι»… Ε όχι, παραπάει!

1 σχόλιο:

  1. Χαρακτηριστική (μη ερωτική) σκηνή από το άθλιο αυτό κατασκεύασμα:
    Η πρωταγωνίστρια με τον καλό της πάνε να γευματίσουν σε χλιδάτο ρεστωράν.
    Ο καλός της, τον πονέσαν τα ούλα του, το κακόμοιρο.
    Ο καλός της, χωρίς δεύτερη σκέψη αντιδρά (φρίκη) βλαστημώντας τον Κύριο!!!
    Πιό "περιούσιος" πεθαίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών