Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαΐου 31, 2016

Ο απόλυτος εξευτελισμός για το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ: Προχωρά σε... ηλεκτρονικό έρανο για να βγάλει τα έξοδα του Ιουνίου!


Ο απόλυτος εξευτελισμός για το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ: Προχωρά σε... ηλεκτρονικό έρανο για να βγάλει τα έξοδα του Ιουνίου!

Εκτός από τον ηθικό και πολιτικό εξευτελισμό, στο ΠΑΣΟΚ έχουν να αντιμετωπίσουν και τον οικονομικό. Έτσι, λοιπόν, η δεινή (και μόνιμη) κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ αναγκάζει την ηγεσία του να προχωρήσει σε... ηλεκτρονικό έρανο, προκειμένου να διασφαλίσει την κάλυψη των εξόδων μέσα από τις εισφορές ''συντροφικής'' αλληλεγγύης των μελών του. Καθώς η δεύτερη δόση της κρατικής χρηματοδότησης δεν έχει δοθεί ακόμη, στο απομεινάρι του ΠΑΣΟΚ έχει σημάνει συναγερμός απελπισίας για τις άμεσες ανάγκες του (από) κόμματος.

Η απελπισία, μάλιστα, έχει φτάσει ώστε, όπως χαρακτηριστικά διαβάζουμε στην εφημερίδα ''Παραπολιτικά'' «εξετάζεται η ίδια η κ. Γεννηματά να τεθεί επικεφαλής στην καμπάνια "Σώστε το ΠΑΣΟΚ από τη χρεωκοπία'', με προσωπική επιστολή προς.....
τα μέλη του κόμματος για να συμβάλλουν στην βελτίωση των οικονομικών της Χαριλάου Τρικούπη. Με βάση το μητρώο μελών και φίλων, όπως αυτό συντάχθηκε κατά την τελευταία εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας, υπολογίζεται ότι περίπου 70.000 άτομα παραμένουν ενεργά στις οργανώσεις του κόμματος. Σύμφωνα με το σκεπτικό του οικονομικού επιτελείου, έστω και 50.000 από αυτούς να δίνουν κάθε μήνα 1 ευρώ μπορεί να συγκεντρώνεται κάθε φορά ένα σεβαστό ποσό για να καλύπτονται λειτουργικά έξοδα, μαζί με το μισθολογικό κόστος».
Το γεγονός πως στο ΠΑΣΟΚ υπολογίζουν ότι περίπου... 70.000 (!) άτομα παραμένουν ενεργά στις τάξεις του, δείχνει το πόσο εκτός τόπου και χρόνου βρίσκονται. Ενδεικτικό της απίστευτα τραγικής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται το άλλοτε κρατικό ΠΑΣΟΚ, είναι το γεγονός ότι το 2011 πλήρωνε 253 υπαλλήλους και σήμερα μόλις 33 και αυτούς με έναντι και εκ περιτροπής απασχόληση. Ακόμη πιο τραγελαφικό, όμως, είναι το ότι οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ έχουν πυροδοτήσει και εσωτερικές γκρίνιες, καθώς μερίδιο από την κρατική χρηματοδότηση που έχει λαμβάνειν κάθε φορά που η Χαριλάου Τρικούπη διεκδικούν και οι εκλογικοί συνέταιροι που συγκροτούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Δηλαδή, η ΔΗΜ.ΑΡ. του Θανάση Θεοχαρόπουλου και οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία του Γ. Τούντα.
Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν την ενόχληση τους για τις πιέσεις που δέχονται κάθε φορά από τις ηγεσίες των συνεργαζόμενων κομμάτων και κινήσεων προκειμένου να τους καταβληθεί αναλογικά το σύστημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ως σημείο αναφοράς το ΠΑΣΟΚ. Ακόμη, δηλαδή, και η ανύπαρκτη ΔΗΜ.ΑΡ. αξιώνει «τα φράγκα» από την κρατική χρηματοδότηση, δείχνοντας την ανυποληψία του μορφώματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Κεντροαριστεράς γενικότερα. Όσες «ενέσεις», όμως, κι αν κάνεις σε ένα (πολιτικό) πτώμα δεν μπορείς να το κάνεις να αναστηθεί. Το τέλος του ΠΑΣΟΚ είναι προδιαγεγραμμένο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών