Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Ιουλίου 20, 2016

Βρώμα και δυσωδία στην Νέα Δημοκρατία: Νέος “Παπασταύρου” στην αυλή του Μητσοτάκη


Βρώμα και δυσωδία στην Νέα Δημοκρατία: Νέος “Παπασταύρου” στην αυλή του Μητσοτάκη

Όπως έγραψαν οι Financial Times, προ ημερών η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του πρώην συμβούλου του Σαμαρά και νυν συμβούλου του Μητσοτάκη, Χρήστου Σκλαβούνη ο οποίος είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της ελβετικής UBS και αργότερα είχε τοποθετηθεί πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, την περίοδο από τον Μάιο του 2013 μέχρι το Μάρτιο του 2015, οπότε και παραιτήθηκε μόλις ανέλαβε ο Σύριζα. Η τράπεζα αυτή είναι εδώ και πάνω από δέκα χρόνια στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για υποθέσεις φοροδιαφυγής, ενώ το 2009 προτίμησε να φτάσει σε διακανονισμό ύψους 780 εκάτ. ευρώ, αντί να μπει στην διαδικασία να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες.
Η όλη ιστορία είχε ξεκινήσει από τις....
πληροφορίες που απέσπασαν οι αμερικανικές αρχές από έναν συνεργάτη της συγκεκριμένης τράπεζας, ονόματι Bradley Birkenfeld, ο οποίος πλέον λέει για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Η Ελλάδα είναι σε οικονομικό χάος. Γιατί; Γιατί όλα τα λεφτά είναι στη Γενεύη και τη Ζυρίχη».
Το 2012 ήρθε στα χέρια των ελληνικών αρχών ένα CD από το γερμανικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Επί αυτού του CD η τράπεζα UBS εν τέλει πλήρωσε 300 εκάτ. ευρώ στο εν λόγω γερμανικό κρατίδιο, όμως οι πληροφορίες είχαν ήδη φτάσει στην Ελλάδα και πλέον βρίσκονται υπό δικαστική διερεύνηση.
Ενώ τα στοιχεία βρίσκονταν στην Αθήνα και η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου γνώριζε ότι η ελβετική UBS ελέγχεται για υποθέσεις υψηλής φοροδιαφυγής και ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, επιλέγουν να τοποθετήσουν ως πρόεδρο του ΤΧΣ ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της, τον Χρ. Σκλαβούνη, περί του οποίου και ο λόγος.
Και σαν να μην έφτανε αυτό το πρωτοφανές ηθικό σκάνδαλο να τοποθετείται ένας συνεργάτης αυτής της τράπεζας πρόεδρος του ΤΧΣ, η τότε κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, έχοντας παραλάβει το CD αρνούταν την ύπαρξή του, σε μία υπόθεση που φυσικά μας φέρνει στο νου το «χαμένο στικάκι» με την Λίστα Λαγκάρντ.
Εν τέλει η αστυνομία εισέβαλλε για έρευνες στο σπίτι του Σκλαβούνη και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο Σύριζα επιτίθεται στη ΝΔ, επιχειρώντας να παραστήσει ότι «μάχεται κατά της διαπλοκής», την ίδια ώρα που ξεπουλάει τη χώρα. Από την πλευρά της η ΝΔ υπενθυμίζει στον Σύριζα τις δικές του υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής. Ο Σκλαβούνης λέει ότι είναι αθώος και ότι ασχολούνταν με τα επενδυτικά προγράμματα της τράπεζας και όχι με τους καταθετικούς λογαριασμούς, που ελέγχονται για φοροδιαφυγή.
Το ζητούμενο είναι ότι για άλλη μία φορά οι υποθέσεις διαφθοράς χρησιμοποιούνται για το μικροπολιτικό παίγνιο. Από τις 1000 υποθέσεις που βρίσκονται στο CD δεν έχει ερευνηθεί ακόμα καμία και η μόνη έρευνα που έχει γίνει είναι σε σπίτι «γαλάζιου» τραπεζίτη, με σκοπό το πολιτικό όφελος και τον αποπροσανατολισμό από την διάλυση της ελληνικής οικονομίας. Η όλη υπόθεση θυμίζει έντονα την Siemens που ο Σύριζα μιλούσε για φυλακίσεις και κάθαρση, αλλά εν τέλει μέσω συνεχών καθυστερήσεων οδηγεί το σκάνδαλο σε παραγραφή.
Από την άλλη πλευρά, όποια πλευρά της ΝΔ και αν φωτιστεί, γίνεται αντιληπτό ότι η ψευτοδεξιά είναι στην ουσία ένα συνονθύλευμα πολιτικών απατεώνων, που αποτελεί καρκίνωμα για την Ελλάδα. Ένα «κόμμα» που ως μόνη δράση του έχει την μίζα, την ρεμούλα και το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, όπως έχει φανεί σε πολλές υποθέσεις, όπως π.χ. αυτή του Παπασταύρου, που «μακάρι να είχαμε δέκα», όπως έλεγε κι ο Σαμαράς.
Μόνο η Χρυσή Αυγή έχει την θέληση και δεν δεσμεύεται από κανέναν, ώστε να επιφέρει την πολυπόθητη κάθαρση σε αυτόν τον τόπο. Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγείου της πολιτικής διαπλοκής που καταστρέφει την Ελλάδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών