Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2016

Στηβ Γιατζόγλου: Στην Ελλάδα μόνο η Χρυσή Αυγή στήριξε τον Τραμπ - Όλα τα άλλα κόμματα ήταν με την Χίλαρι!

Ο Στηβ Γιατζόγλου ίσως είναι καταλληλότερος άνθρωπος του δημόσιου βίου της χώρας που θα μπορούσε να μιλήσει για το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών, γιατί γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ.

Ο διακεκριμένος προπονητής του ελληνικού αθλητισμού είχε μπει πρόσφατα στο στόχαστρο των ΜΜΕ για την συμμετοχή του, σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής και τις απόψεις που εξέφρασε σε συνεντεύξεις που έδωσε, ενώ παράλληλα είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Νόναλντ Τραμπ, όπως και σύσσωμη η Ομογένεια.

Μιλώντας λοιπόν, στο SportDog, ο Στηβ Γιατζόγλου χαρακτήρισε τη νίκη του πολυπράγμονα επιχειρηματία ως μία απάντηση του αμερικάνικου λαού...
στο παλαιοκομματικό πολιτικό σύστημα που εξέφραζε η Χίλαρι.

- Πώς είδατε το αποτέλεσμα των αμερικάνικών εκλογών και τη νίκη του Τραμπ;
«Είναι η βούληση του λαού. Η δημοκρατία έχει ένα προνόμιο, είτε είσαι εκατομμυριούχος είτε φτωχός, την ημέρα των εκλογών ο καθένας έχει μία ψήφο».

- Υποστηρίζεται, ότι ο αμερικάνικος λαός γύρισε την πλάτη στο παλαιό πολιτικό σύστημα και δη στη Χίλαρι. Συμφωνείτε;
«Πολλές φορές τα πράγματα τα δυσκολεύουμε εμείς. Είναι πολύ απλό. Αν ο Αμερικανός ήταν ικανοποιημένος με την πολιτική της Αμερικής θα ψήφιζε Χίλαρι. Γιατί τι θα ήταν η Χίλαρι; Η συνέχεια του Ομπάμα. Όποιος δεν ήταν ευχαριστημένος ψήφισε μία αλλαγή. Αυτή ήταν ο Τραμπ.
Το παράδοξο στην προκειμένη περίπτωση είναι, ότι αυτό που έγινε στις ΗΠΑ δεν έχει γίνει ποτέ τα τελευταία 200 χρόνια. Ουσιαστικά κέρδισε ένας ανεξάρτητος, ασχέτως αν είχε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών. Ήταν κίνημα διαφορετικό αυτό του Τραμπ. Γι'αυτό και υπήρξαν και αντιδράσεις μέσα από το ίδιο το κόμμα».

- Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν στις ΗΠΑ φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και βίας από την Αστυνομία κατά μαύρων. Πιστεύετε, ότι θα διορθωθεί τώρα αυτό;
«Η πηγή των επεισοδίων είναι τα γκέτο, όπου οι άνθρωποι δεν έχουν δουλειές και είναι καταπονημένοι. Όταν υπάρχει τέτοιο περιβάλλον η εγκληματικότητα ανεβαίνει. Απλά πράγματα. Ο Τραμπ είπε, ότι θα ανοίξει δουλειές και ο κόσμος θα αποκτήσει εργασία. Η έξαρση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα δεν έχει σχέση και με την οικονομική κατάσταση; Πρέπει να πεινάσει ο κόσμος, για να σωθούνε οι τράπεζες; Όταν καταποντίζεται ο κόσμος η μόνη δημοκρατική αντίδραση είναι η ψήφος και αυτή ήταν η απάντηση του αμερικάνικου λαού.
Επί μία εβδομάδα έδειχναν τη Χίλαρι 12 μονάδες μπροστά. Τι είναι όμως αυτά τα κανάλια; Ανώνυμες Εταιρείες (σ.σ. που εξυπηρετούν τις τράπεζες). Άρα ήταν όλα ψέμματα. Δεν γίνεται από τις 12 μονάδες να βγαίνει νικητής ο Τράμπ. Αυτό σημαίνει, ότι όλον αυτόν τον καιρό δεν υπήρχε τόση μεγάλη διαφορά».

- Η νίκη του Τραμπ τί αντίκτυπο θα έχει στην Ελλάδα, θετικό ή αρνητικό;
«Πιστεύω ότι θα έχει θετικό πρόσημο η πολιτική του για την Ελλάδα».

- Όσον αφορά το προσφυγικό όμως έχει τεθεί ανοικτά κατά της φιλοξενίας τους στις ΗΠΑ, κάτι που μπορεί να μεγαλώσει το δικό μας πρόβλημα στην Ελλάδα...
«Οι πρόσφυγες είναι αποδεκτοί. Το πρόβλημα εδώ, είναι ότι μας βλέπουν σαν αποθήκη προσφύγων. Και αυτό θέλουν να μας κάνουν. Εφόσον έρχονται πρόσφυγες και θέλουμε να τους ενσωματώσουμε στην ελληνική κοινωνία πρέπει να ανοίξουν δουλειές. Να μπούνε λεφτά, να ανοίξουν εργοστάσια. Δεν μπορούμε να υπερφορτωθούμε, όταν έχουμε 25% ανεργία. Δεν υπάρχουν δουλειές. Μιλάμε για ποσοστό ανεργίας ίδιο με αυτό του 1930, στο μεγαλο «Κραχ» της Αμερικής. Πρέπει να είμαστε λογικοί. Κάπου το έχουμε... χάσει σε αυτή την ιστορία».

- Θεωρείτε, ότι θα βοηθήσει για το ελληνικό χρέος; Γιατί ο Τραμπ είχε προτείνει στον Ομπάμα παλαιότερα να μην ασχοληθεί και να αφήσει τους Γερμανούς ή τους Ρώσους να βγάλουν άκρη...
«Δεν έχει περάσει ούτε μία μέρα από την εκλογή του. Είναι πολύ νωρίς. Αλήθεια, ο Ομπάμα τί θα έρθει να κάνει εδώ, να κανονίσει το χρέος; Αυτό είναι παρωδία. Αν έβγαινε η Χίλαρι, εντάξει, θα έλεγα καλώς να έρθει, αλλά τώρα δεν ξέρω τί θα έρθει να κάνει. Το ζήτημα είναι το εξής, εμείς ως κράτος έχουμε λογαριασμούς με τη Γερμανία. Ναι χρωστάμε, αλλά και μας χρωστάνε. Δεν θα έρθει ποτέ αυτό στο τραπέζι; Συγγνώμη, μόνο χρωστάμε, δεν μας χρωστάνε; Γιατί αποφεύγεται από κάθε κυβέρνηση; Γιατί μόνο υπάρχουν προεκλογικές δεσμεύσεις και μετά το ξεχνούν; Οπότε αφότου δεν το προχώρησε (ο Ομπάμα) το θέμα του ελληνικού χρέους, μήπως το προωθήσει ο Τραμπ;

Ναι, το ξέρω, ο Τραμπ εκλέχτηκε και είχε ξεκαθαρίσει ότι θα ακολουθήσει πολιτική εσωστρέφειας. Είχε δηλώσει, ότι θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την Αμερική. Ωστόσο, η ομογένεια στην Αμερική ήταν με τον Τραμπ. Έχουμε μεγάλο λόμπι. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορείς να επηρεάσεις αυτό το πράγμα.

Βέβαια δεν είναι και το καλύτερο να έχεις μία αριστερή κυβέρνηση και απευθύνεσαι για βοήθεια σε καπιταλίστες. Δεν μπορείς να πηγαίνεις, κύριε Κατρούγκαλε και να λες “είμαι κομμουνιστής, φέρε τα λεφτά σου στην Ελλάδα να γλιτώσουμε”. Εδώ η μόνη που υποστήριξε τον Τραμπ ήταν η Χρυσή Αυγή. Όλα τα άλλα κόμματα ήταν με τη Χίλαρι.

Ο Τραμπ δεν είναι πολιτικός, οπότε δεν ήταν ωραίο πράγμα αυτό. Η Χίλαρι ήταν μία συμφεροντολόγος. Έπαιρνε λεφτά από παντού. Δεν νομίζω ότι θα ήταν η καλύτερη επιλογή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών