Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2017

«Αντισημιτισμός» από την ισπανική εφημερίδα «Εl Pais»: Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο

Όταν ο ισχυρισμός ότι οι τραπεζίτες της Goldman Sachs  κυβερνούν τον κόσμο γίνεται από τους Έλληνες Εθνικιστές και άλλους απλούς ανθρώπους, τότε τα καθεστωτικά ΜΜΕ ομιλούν και γράφουν περί «νοσηρού αντισημιτισμού», «ρατσισμού», «συνωμοσιολογίας», «παραληρήματος» κ.τ.λ.

Τι γίνεται, όμως, όταν ευρωπαϊκές εφημερίδες υψηλής κυκλοφορίας υποστηρίζουν αυτή την άποψη; Η ισπανική εφημερίδα «El Pais» αναφέρεται στην Goldman Sachs, θυμίζοντας πως έφτασε να κυβερνά τον κόσμο! «Σε όλες τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ...
υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος της τράπεζας στα ανώτατα κλιμάκια» επισημαίνει η αρθρογράφος Αμάντα Μαρς, αναφερόμενη στις κυβερνήσεις Ρούσβελτ, Αϊζενχάουερ, Λίντον Τζόνσον, Ρέιγκαν, Κλίντον και Τζορτζ Μπους Τζούνιορ. «Εδώ και έναν αιώνα τόσο οι συντηρητικές όσο και οι δημοκρατικές κυβερνήσεις έχουν αγκαλιάσει αυτό το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε το 1869 από έναν Γερμανοεβραίο ονόματι Μάρκους Γκόλντμαν».

Προερχόμενος από την Goldman Sachs είναι άλλωστε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι. Για τον ρόλο της στην χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 γράφτηκαν δύο βιβλία: «Η Τράπεζα: Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο» του Μαρκ Ρος και «Χρήμα και εξουσία. Πώς η Goldman Sachs έφτασε να κυβερνά τον κόσμο» του Γουίλιαμ Κόχαν. Στο πρώτο βιβλίο γίνεται αναφορά άλλωστε και στην συμφωνία με την ελληνική πλευρά για την απόκρυψη χρέους κατά την προετοιμασία της χώρας για την είσοδο στο ευρώ.

Μπορεί, όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, τα καθεστωτικά ΜΜΕ να φροντίζουν να δαιμονοποιούν με τις αναφορές τους οποιαδήποτε αναφορά στην παγκόσμια εξουσία των τραπεζιτών της Goldman Sachs (και όχι μόνον), αλλά ορισμένα απ’ αυτά, γινόμενα η εξαίρεση στον κανόνα, επιλέγουν να πουν στους αναγνώστες, τους τηλεθεατές και τους ακροατές τους την «αιρετική» άποψη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών