Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2017

Ο Τσίπρας και οι Rothschild: Οι σχέσεις του τοκογλυφικού οίκου με τον Σύριζα

Γράφει ο Αντίοχος

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί σαφώς τι έκανε ο mister Tsipras στο Παρίσι: συνάντησε «επενδυτές» ή συνόδεψε την (πρώην κνίτισσα…) Περιστέρα του στα ψώνια και πήγε τα παιδιά του στην ξακουστή Disneyland; Το πιο πιθανό, είναι να τα έκανε όλα μαζί!

Πάντως, η Rothchild επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συνάντηση εκπροσώπου της με τον Tsipra, χωρίς βεβαίως να μας διαφωτίσει περί του θέματος της συζητήσεως. Και δεν ήταν η πρώτη! Οι σχέσεις των συριζαίων...
με τον αρχαιότερο τοκογλυφικό οίκο της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου, χρονολογούνται στην περίοδο προ της ανόδου των Τσίπρα και Καμμένου στην εξουσία.

Μάλιστα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ο «Οίκος» είχε δημοσιεύσει και μια ολοκληρωμένη ανάλυση για τις συνέπειες ενός Grexit στην παγκόσμια οικονομία, παρουσίασε η Rothchild, εξηγώντας ταυτοχρόνως τους λόγους που το καθιστούν… αδύνατο. Σας την θυμίζουμε:

«Το πρώτο πράγμα που δεν πρέπει να συγχέουμε, είναι η στάση πληρωμών από τη μια και η εγκατάλειψη της Ευρωζώνης από την άλλη. Κι αυτό γιατί, αν και μια στάση πληρωμών είναι διαχειρίσιμη, ένα Grexit θα μπορούσε να προκαλέσει τη χειρότερη οικονομική καταστροφή στην ιστορία… Ένα Grexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση του ευρώ μέσω ενός ντόμινο. Θα ήταν ελεγχόμενο, αλλά θα προκαλούσε σοβαρή ζημιά, σε σημείο που το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα κατέρρεε. Τα μέλη του ευρώ θα πλήρωναν βαρύ τίμημα, αφού θα έπρεπε να επαναφέρουν τα εθνικά τους νομίσματα και μάλιστα εν μέσω βαθιάς ύφεσης και ασταθών τιμών. Αυτό που δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε, είναι το γεγονός πως η έξοδος της Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελέσει συστημικό κίνδυνο, ακόμα και αφορμή για κατάρρευση του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος μέσω κύματος φυγής από τις τράπεζες. Οι καταθέτες σε δοκιμαζόμενες χώρες της Ευρωζώνης θα συνωστίζονταν στα γκισέ για να μεταφέρουν τα χρήματά τους αλλού στο εξωτερικό να ρευστοποιήσουν τις καταθέσεις τους και να τις κρύψουν στα στρώματα. Έτσι, οι τράπεζες θα έβλεπαν τελικά να εξαφανίζονται τα περιουσιακά τους στοιχεία… Ας μην κοροϊδευόμαστε, ένα Grexit, στα πρότυπα της κατάρρευσης της Lehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008, θα μπορούσε να είναι ένα καταστροφικό χτύπημα στο διεθνές τραπεζικό σύστημα. Γι’ αυτόν τον λόγο, θεωρούμε ότι μια έξοδος  της Ελλάδας θα ήταν καταστροφική για τις χρηματαγορές».

Ωστόσο, η έκθεση των αρχαιοτέρων τοκογλύφων, κατέληγε με σιγουριά, ότι το Grexit: «Δεν πρόκειται να συμβεί…». Που στήριζαν τη βεβαιότητά τους; Στο ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, δεν θέλει να βγει η χώρα από το ευρώ».

Και πως ήταν τόσο βέβαιοι; Προφανώς, τους το’ χε πει ένα… πουλάκι – ο mister Tsipras!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών