Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

Στέλεχος της ΕΥΠ, έμπιστος και πρώην σύμβουλος του Σημίτη, κατηγορείται για κατασκοπείαπ

Δεν είμαστε από εκείνους που χτυπάνε 'πτώματα', καλούμε όμως τους αναγνώστες μας να διαβάσουν εδώ και να βγάλουν συμπεράσματα για εκείνους που προσπάθησαν να μας εξοντώσουν ηθικά και φυσικά, και φυσικά για εκείνους τους πολιτικούς που παρέδωσαν επί χρόνια την πιο σοβαρή και ευαίσθητη υπηρεσία της πατρίδας μας σε τέτοια άτομα, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εθνική μας άμυνα και ασφάλεια. Διαβάστε και βγάλτε συμπεράσματα για την υπευθυνότητα των πολιτικών μας.

Στέφανος Χίος

Με τη βαριά και απαξιωτική κατηγορία της κατασκοπείας φορτώνεται από την Εισαγγελία Αθηνών το θεωρούμενο ως «πρώτο βιολί» στο «παραμάγαζο», που φέρεται να λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε ένα σοβαρό σκάνδαλο, του οποίου οι προεκτάσεις έρχονται σιγά σιγά στο φως της ημέρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, οι οποίες έγιναν γνωστές αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ένα από τα πιο παλιά πρώην επιτελικά στελέχη της ελληνικής αντικατασκοπείας που διατηρούσε θέση-κλειδί στις εγχώριες μυστικές υπηρεσίες κατηγορείται για κατασκοπεία, ενώ ήδη του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.
Όπως είπαν στη zougla.gr καλά ενημερωμένες πηγές, αναμένεται η άσκηση πρόσθετων ποινικών διώξεων και στο ίδιο πρόσωπο αλλά και σε «συνεργάτες» του που φέρεται να είχαν στήσει το μεγάλο «κόλπο» εκδουλεύσεων και εξυπηρετήσεων με τεχνολογικό εξοπλισμό της ΕΥΠ.
«Τις καμπάνες αναμένεται να τις ακούσουν ίσως και πάνω από είκοσι άτομα της υπηρεσίας, που συμμετείχαν στις δουλειές του υψηλόβαθμου Έλληνα πράκτορα» σχολίασαν στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το σκάνδαλο ξέσπασε στα μέσα Μαΐου. Οι πολιτικοί υπάλληλοι της ΕΥΠ ξαφνιάστηκαν, όταν ένα πρωί εισαγγελικός λειτουργός που εποπτεύει τις έρευνες «σφράγισε» το γραφείο του αρχιπράκτορα και έβαλε σε εικοσιτετράωρη βάση αστυνομικό φρουρό να το φυλάει. Τις επόμενες μέρες, άρχισαν οι αποκαλύψεις.
Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, παραπάνω από δέκα στελέχη της ΕΥΠ, με τη συνεργασία ιδιωτών, δημιούργησαν... κολέγιο στην οδό Ακαδημίας, για να δίνουν, έναντι αμοιβής, ανύπαρκτα πτυχία σε πράκτορες!
Η ίδια ομάδα της ΕΥΠ επί σειρά ετών λέγεται ότι έκανε «μπίζνες» για τη σύσταση εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, για την εξαγορά εταιρειών Πληροφορικής, για την τοποθέτηση πρακτόρων της ΕΥΠ σε εταιρείες security- το όνομα μιας από αυτές τις εταιρείες έχει αναφερθεί και στη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα - αλλά και για συνεργασία με επιχειρηματίες της νύχτας.
Οι ίδιοι «εγκέφαλοι» φέρεται να είχαν πλησιάσει την περίοδο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες πασίγνωστους Έλληνες επιχειρηματίες (που, εάν αποκαλυφθούν τα ονόματά τους, θα γίνει πανικός, καθώς ανάμεσά τους είναι εφοπλιστές και μεγαλοστελέχη ασφαλιστικών εταιρειών), με σκοπό να κάνουν παράνομες υποκλοπές για λογαριασμό τους, με τη χρήση μιας ειδικής συσκευής συνακροάσεων που διέθεταν οι μυστικές υπηρεσίες.
Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι με κάποια από τα «χοντρά» πορτοφόλια της αγοράς είχαν συναντηθεί και μάλιστα είχαν δώσει τα χέρια για τις «big business». Το θέμα που τίθεται είναι εάν οι υποκλοπές πραγματοποιήθηκαν, για λογαριασμό ποιων, με «θύματα» ποιους και εάν οι λόγοι ήταν μόνο ζήτημα βιομηχανικής κατασκοπείας ή επεκτάθηκαν και σε πρακτικές επιχειρηματικής αντεκδίκησης.
Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την υπόθεση έχει γραφτεί ότι είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Α΄ Διεύθυνσης Κατασκοπείας της ΕΥΠ αλλά και άτομα από άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με παρακολουθήσεις, με συστήματα Πληροφορικής και εξαίρετοι γνώστες προγραμμάτων ηλεκτρονικής ασφάλειας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν συσχετίσει τη δράση του «παραμάγαζου» με την περίφημη ομάδα «OLAF», που αλλού ξεκίνησε την περίοδο της Ολυμπιάδας και αλλού φαίνεται ότι πήγε!
Πάντως, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι εντός των επόμενων ημερών οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, αφού οι ποινικές διώξεις θα έχουν και συνέχεια…
Πηγή: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών