Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

Ψηφίζουν «ναι» παρά τις ενστάσεις και τις διαφωνίες

Ψηφίζουν «ναι» παρά τις ενστάσεις και τις διαφωνίες

Μπορεί όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, άλλοι δημόσια άλλοι ιδιωτικά, να λένε ότι διαφωνούν με Ασφαλιστικό - Εργασιακό, αλλά ο ένας μετά τον άλλο κάνουν δηλώσεις πως θα στηρίξουν την επιλογή της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι τοποθετήσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο της Τρίτης ξεκινούσαν με τη φράση «ό,τι πούμε είναι άσχετο με την υπεύθυνη στάση που θα κρατήσουμε στο Κοινοβούλιο»!


Χθες, ακολούθησε μια πολύ χαρακτηριστική δήλωση του Χρ. Παπουτσή σχετικά με δημοσιεύματα για κατάσταση χάους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ: «Ποιος είναι αυτός ο αρρωστημένος εγκέφαλος ο οποίος διακινεί παντού αυτές τις αθλιότητες; Ποιοι είναι αυτοί οι ανόητοι που αμφισβητούν ότι οι βουλευτές θα στηρίξουμε με την ψήφο μας τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης;»! Εσπευσε, βέβαια, να προσθέσει ότι «κανείς δεν θα φιμώσει τους βουλευτές».
Ακούγεται, έτσι, «λογική» η απόφαση του ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου του ΠΑΣΟΚ: «Το Πολιτικό Συμβούλιο έκρινε ομόφωνα ότι σ’ αυτή την κρίσιμη για τους εργαζόμενους και τη χώρα περίοδο, το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του έχουν χρέος να προχωρήσουν αταλάντευτα στη θεσμοθέτηση ρυθμίσεων που εγγυώνται τη βιωσιμότητα και την κοινωνική επάρκεια του Δημόσιου Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και κυρίως στη διασφάλιση των συντάξεων και στην κατοχύρωση των κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς». Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου επέλεξαν να δώσουν δύο μάχες, που μάλλον τις κέρδισαν:
  • Πρώτον, να δεσμεύσουν το οικονομικό επιτελείο σε ένα κοινωνικό πακέτο το φθινόπωρο.
  • Δεύτερον, να διαχωρίσουν το Εργασιακό από το Ασφαλιστικό, δίνοντας χρόνο στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, σε αντίθεση με τα όσα είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Μια αύξηση έστω και 1% θα είναι νίκη», έλεγαν μετά τη συνεδρίαση όσοι υποστήριξαν αυτή την άποψη. «Ας περιμένουμε πρώτα το αποτέλεσμα των συζητήσεων των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μετά θα το δούμε», αναδιπλώθηκε χθες ο Γ. Πεταλωτής και είπε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπόψη της τις παρατηρήσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Ειδικά για το τελευταίο, ο Γ. Κουτσούκος μέμφθηκε τους υπουργούς (σ.σ. ήταν παρόντες ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Α. Λοβέρδος) ότι «δεν συζητάτε με την κοινωνία και το κόμμα, τουλάχιστον μην απαγορεύετε τον διάλογο σε αυτούς που τον κάνουν (σ.σ. κοινωνικοί εταίροι)»! Ο βουλευτής Ηλείας εγκάλεσε τον Α. Λοβέρδο για την αναφορά του στον 13ο και 14ο μισθό, επισημαίνοντας ότι «είναι εκτός Μνημονίου». Επικριτικοί έναντι του υπουργού Εργασίας εμφανίστηκαν ακόμη η Τ. Αντωνίου, ο Δ. Κουσελάς και ο Π. Οικονόμου. Για τον υπουργό Οικονομικών κράτησε τα πυρά του ο Μ. Οθωνας.
Οταν ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι υπάρχει αύξηση στο λιανεμπόριο, ο βουλευτής Ρεθύμνου τον ρώτησε... «σε ποια χώρα»! «Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο» του επισήμανε. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν, αλλά ψηφίζουν. «Προφανώς, τι, θα ρίξουμε την κυβέρνηση; Δεν γίνονται αυτά», δήλωσε χθες ο Μ. Παπαϊωάννου, υπενθυμίζοντας πάντως πως «εμείς δεν είμαστε μια χώρα της Αφρικής, είμαστε μια χώρα της ΕΕ και πρέπει κάποια πράγματα και οι υπουργοί μας να τα προσέξουν».
Τα θετικά του νόμου βρήκε ο Δ. Καρύδης: «Οι συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ όχι μόνο δεν θα κοπούν, αλλά θα αυξηθούν κιόλας, κάτι που δεν το ξέρει ο κόσμος». Σήμερα. ο Α. Λοβέρδος θα ενημερώσει για το Ασφαλιστικό και το Εργασιακό τους γραμματείς των νομαρχιακών του ΠΑΣΟΚ.
"Έθνος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών