Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουλίου 01, 2010

Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά όπλα, για ενεργειακή ασφάλεια και γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, σχετικά με την ίδρυση της εταιρίας SouthStream Greece A.E. έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αντελήφθη, επιτέλους, την τεράστια γεωπολιτική και οικονομική σημασία των διακρατικών συμφωνιών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και προσχώρησε, έστω και αργά, στις θέσεις μας.

Η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, όμως, προχθές αρκέστηκε σε γενικόλογες αναφορές για τη σημασία του SouthStream, του ITGI και του Ελληνοβουλγαρικού αγωγού, έργα που, άλλωστε, είχαν φτάσει σε σημαντικό βαθμό ωριμότητας από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας .

Η ίδρυση της εταιρίας SouthStream Greece Α.Ε. αποτελεί σημαντικό βήμα.

Δεν απαντά, όμως, στις διφορούμενες δηλώσεις των εταίρων μας για πιθανή ματαίωση και αυτού του αγωγού.

Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και μετά την καχυποψία που δημιούργησε στους Έλληνες πολίτες η διαφαινόμενη ματαίωση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, καλούμε την κυβέρνηση να μην αναλωθεί σε ρητορείες, αλλά να δράσει συντονισμένα ώστε να αποφύγει την ενδεχόμενη ‘’ευθανασία’’ και αυτού του έργου, από νέα πιθανή υπαναχώρηση της βουλγαρικής πλευράς.

Η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει -και μάλιστα άμεσα- όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά όπλα που της δίνουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι συμβάσεις των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, για την ολοκλήρωση έργων, που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ενεργειακή ασφάλεια και τη γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών