Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Αυγούστου 31, 2010

Τουρκία-Ελλάδα: Ντέρμπι "καλής γειτονίας", ή "κόλαση" στην Άγκυρα;

Το απόγευμα της Κυριακής η Εθνική μας ομάδα επιβλήθηκε με 83-80 του Πουέρτο Ρίκο και έκανε, ουσιαστικά, τη...μισή δουλειά. Οι παίκτες του Καζλάουσκας κατάφεραν να βγάλουν αλώβητο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις πρώτες δύο αγωνιστικές, περίοδο κατά την οποία οι Φώτσης Κια Σχορτσιανίτης ήταν εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω της γνωστής τιμωρίας που τους επέβαλλε η FIBA.

Από σήμερα το βράδυ το "παζλ" της...
"γαλανόλευκης" θα έχει όλα του τα κομμάτια και ο Καζλάουσκας θα υπολογίζει σε τα "βέλη" που έχει στη δική του "φαρέτρα". Αυτή είναι η πλέον θετική εξέλιξη για την Εθνική, που στις 21.00 αντιμετωπίζει την διοργανώτρια Τουρκία στο κλειστό της Άγκυρας, σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει κατά πολύ το ποιος θα κατακτήσει την πρώτη θέση και, συνεπώς, ποιος θα έχει καλύτερο (θεωρητικά πάντα) "χιαστί" ματς ση φάση των νοκ-άουτ.

Τα ντέρμπι με τους "γείτονες" έχουν πάντα τη δική τους ιστορία και η ατμόσφαιρα δύσκολα ξεφεύγει από τον χαρακτηρισμό της αντιπαλότητας . Αυτό δύσκολα θα αλλάξει στο σημερινό παιχνίδι, εκεί που οι Τούρκοι θα έχουν τη συμπαράσταση 11.000 φιλάθλων τους, οι οποίοι θα είναι λίγο περισσότερο...εκδηλωτικοί απ'όσο είναι συνήθως.

Καζλάουσκας και παίκτες καλούνται να βγάλουν στο παρκέ της "Ανκάρα Αρένα" πάθος, ψυχή, δύναμη και πάνω απ'όλα το μέταλλο του νικητή, το "μέταλλο" με το οποίο έχουν χαρίσει αμέτρητες χαρές. Στο "ρεπό" της Δευτέρας ο Γιόνας Καζλάουσκας και οι Έλληνες διεθνείς δούλεψαν πολύ τον τρόπο που επιτίθεται η ομάδα απέναντι σε ζώνη, κάτι που οι Τούρκοι θα κάνουν για πολύ ώρα στο παιχνίδι  προκειμένου να "μπλοκάρουν" τους παίκτες μας όπως οι Κινέζοι και οι Πορτορικανοί.

Από την  πλευρά τους οι Τούρκοι ξέρουν πως αυτή η διοργάνωση είναι η "χρυσή" τους ευκαιρία για διάκριση και την κατάκτηση ενός μεταλλίου και δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν να τους πάρει τη...μπουκιά από το στόμα. Αυτό δεν έκανε πέρσι, στα γήπεδα της Πολωνίας η "παρέα" των Σπανούλη, Ζήση, "Σόφο" και Καλαμπόκη;

Όπως και να έχει το παιχνίδι είναι στη φάση των ομίλων, κρίνει την πρωτιά, αλλά δεν καθορίζει και το μέλλον καμίας ομάδας στη διοργάνωση. Αν οι διεθνείς μας παίξουν με καθαρό μυαλό, χωρίς νεύρα αλλά με τον αγωνιστικό τσαμπουκά που επιβάλλεται να βγάλουν, τότε ακόμα και με (δεδομένο πως θα υπάρξει) κόντρα διαιτησία θα καταφέρουν να πάρουν την τρίτη τους νίκη στο Μουντομπάσκετ.
mpala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών