Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 12, 2010

Λιτότητα και στα εξοπλιστικά - Ακυρώνονται παραγγελίες όπλων 1,5 δισ. ευρώ! Αυτό εννοούσε ο Βανιζέλος ότι η τρόϊκα δε θα ελέγχει τα εξοπλιστικά προγράμματα;Ακάλυπτες οι εθνικές δυνάμεις

«Μαχαίρι» στα εξοπλιστικά ετοιμάζεται να βάλει η κυβέρνηση για να καλύψει την «τρύπα» των εσόδων στα κρατικά ταμεία.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το ύψος της περικοπής που προωθεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον τομέα των αμυντικών δαπανών φθάνει το 1,5 δις. ευρώ  ή ποσοστού μέχρι και 55%!    
Αυτό σημαίνει ότι,...
τα κονδύλια που θα διατεθούν φέτος για την Άμυνα και τους εξοπλισμούς δεν θα ξεπεράσουν το 1,3 δις. ευρώ έναντι 2,7 δις. ευρώ  που προέβλεπε αρχικά ο κρατικός προϋπολογισμός.
Το ποσό που είχε διαθέσει πέρυσι το δημόσιο για την κάλυψη αντίστοιχων αναγκών είχε διαμορφωθεί  στα 3,157 δις. ευρώ. Στο κείμενο που ετοιμάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα λάβει την μορφή επίσημη επίσημου εγγράφου που θα σταλεί στην Κομισιόν, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημερώνει την τρόικα για τις εξοικοκονομήσεις πόρων που σχεδιάζονται από την πλευρά των κρατικών δαπανών.
Ο τομέας των εξοπλιστικών αποτελεί κεντρικό άξονα των νέων περικοπών αφού κατά τις πληροφορίες στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να ακυρώσουν ορισμένες από τις φετινές παραγγελίες για οπλικά συστήματα και να τις εντάξουν στις προμήθειες του 2012.
Τούτο βέβαια θα εξαρτηθεί και από την δημοσιονομική κατάταση στην οποία θα βρίσκεται η χώρα μας το 2001.
Εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει και το 2011 να στροβιλίζεται στη δίνη της ύφεσης τότε οι παραλαβές για νέα οπλικά συστήματα πιθανόν να μειωθούν δραστικά. Σε επίπεδα δηλαδή  πολύ μικρότερα  από αυτά  που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός.                    
Βάσει αυτού του προγράμματος  την  επόμενη διετία  οι αγορές νέων όπλων προβλέπεται να μην ξεπεράσουν τα 435 εκατ. ευρώ  (350 εκατ. ευρώ το 2011 και 85 εκατ. ευρώ το 2012). 
Η φετινή λιτότητα στους εξοπλισμούς επιδρά θετικά στο έλλειμμα που με τεράστια δυσκολία βλέπουν στο οικονομ ικό επιτελείο να επιτυγχάνουν τον στόχο του 8,1% που προβλέπει για φέτος το Μνημόνιο.
Ευθύνη γι αυτό έχουν τα δημόσια έσοδα που πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου  στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2010  η αύξηση που σημειώνουν  οι κρατικές εισπράξεις είναι μόλις 3,3% έναντι στόχου 13,7% που προβλέπει ο προϋπολογισμός.
Το οικονομικό επιτελείο έχει αναθεωρήσει τον στόχο των εσόδων σε μια προσπάθεια να περιορίσει το εύρος της υστέρησης στα δημόσια ταμεία.  
«Αγκάθι» παραμένει ο ΦΠΑ τα έσοδα του οποίου αυξάνουν με ρυθμό μόλις 1,6%, στα 11,545 δισ. ευρώ από 11,360 δις. ευρώ το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.
Κι ενώ στα πετρελαιοειδή ο ΦΠΑ παρουσιάζει θετική πορεία αυξάνοντας με ρυθμό κάτι πάνω από 32% και στις λοιπές συναλλαγές 7,9%, η πορεία είναι τελείως διαφορετική στη λιανική, δηλαδή από το κίνημα των αποδείξεων, όπου καταγράφεται  μείωση 2,7%.
Όλα αυτά έχουν σαν  αποτέλεσμα η «τρύπα» στα κρατικά ταμεία να φθάνει στο οκτάμηνο τα 3,5 δις. ευρώ από 2, 6 δις. ευρώ που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Ιουλίου. 
Το μέγεθος της υστέρησης έχει ανησυχήσει το τενικό κλιμάκιο της τρόικας το οποίο καθ’ όλη την διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας μελετούσε τα αδύναμα σημεία του Μνημονίου με σκοπό να τα παρουσιάσει στους επικεφαλής των δανειστών που καταφθάνουν σήμερα  στην Αθήνα.
bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών