Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 12, 2010

Διεθνής συμφωνία για μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα

Οι εκπρόσωποι των κεντρικών τραπεζών και οι ρυθμιστικές αρχές που πραγματοποίησαν σήμερα (Κυριακή) σύνοδο στην Βασιλεία (βόρεια Ελβετία) κατέληξαν σε συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού τομέα, που έχει ως στόχο να καταστήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πιο ανθεκτικά στις μελλοντικές κρίσεις, δήλωσε την Κυριακή η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BRI).
«Η ομάδα των διοικητών και των επικεφαλής των εποπτικών αρχών ανακοίνωσε...
μια σημαντική ενίσχυση των υφιστάμενων κανόνων για τα ίδια κεφάλαια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η BRI. Αυτή η σειρά των μεταρρυθμίσεων, που θα εισάγει επίσης νέους κανόνες για τη ρευστότητα, «θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της συνόδου των ηγετών της G20, το Νοέμβριο στη Σεούλ», διευκρινίζει η BRI.
Το ελάχιστο ποσοστό του «σκληρού πυρήνα» των ίδιων κεφαλαίων, ένας από τους πιο σημαντικούς δείκτες για τη μέτρηση της χρηματοπιστωτικής ευρωστίας των τραπεζών, θα αυξηθεί από 2% σε 4,5% έως την 1η Ιανουαρίου του 2019.
Το ελάχιστο ποσοστό των ίδιων κεφαλαίων «Tier 1» με τη σειρά του θα αυξηθεί από 4% σε 6% κατά την ίδια περίοδο. Θα πρέπει να συνοδεύεται από μια συμπληρωματική χρηματοοικονομική «απόσβεση» του 2,5%.
Οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι ρυθμιστικές αρχές από τις 27 χώρες μέλη της Επιτροπής της Βασιλείας των Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας συγκεντρώθηκαν σήμερα στην έδρα της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών για την οριστικοποίηση ενός κειμένου που αποσκοπεί στην πρόληψη μιας νέας κατάρρευσης του τομέα αυτού, το οποίο όμως έχει επικριθεί έντονα από τους τραπεζίτες.
Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων τραπεζών φοβούνται κυρίως ότι οι νέες κατευθυντήριες γραμμές θα τους υποχρεώσουν να συγκεντρώσουν κολοσσιαία ποσά.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών