Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 03, 2010

Αρνήθηκαν τρεις την «επιστράτευση»

Μέλη της κυβέρνησής του και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κάλεσε χθες ο Πρωθυπουργός και τους ανακοίνωσε την πρόθεσή του να τους χρίσει υποψήφιες και υποψηφίους περιφερειάρχες στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου. Με τον τρόπο αυτό επιβεβαίωσε την απόφασή του να πολιτικοποιήσει τις εκλογές, ενώ η κίνηση του κ. Παπανδρέου να φέρει υπουργούς και βουλευτές στην Ιπποκράτους, εν όσω συνεδρίαζε το Πολιτικό Συμβούλιο και ήταν παρόντες δημοσιογράφοι που έβλεπαν κυβερνητικά και κομματικά στελέχη να «παρελαύνουν» μπροστά τους, ερμηνεύτηκε ως σαφής ένδειξη της πρόθεσης του Πρωθυπουργού: να θέσει τους πάντες προ των ευθυνών τους σε περίπτωση άρνησης, μία μόλις ημέρα έπειτα από τη σαφή προειδοποίηση ότι μόνον ο ίδιος αποφασίζει για το πόσο παραμένει κάποιος στην υπουργική καρέκλα.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε χθες... θέσεις υποψηφίων στην κυρία Κατερίνα Μπατζελή (για την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας) και στους κκ. Απ. Κατσιφάρα (στη Δυτική Ελλάδα), Μ. Τιμοσίδη (στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη), Ι. Μαγκριώτ η (Κεντρική Μακεδονία). Επίσης, πρότεινε στον κ. Π.Κουκουλόπουλο να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στον κ. Ι. Μίχα να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε τρεις περιπτώσεις οι απαντήσεις ήταν αρνητικές και ειδικότερα από τους κκ. Κουκουλόπουλο και Μαγκριώτη, όπως και από την κυρία Μπατζελή.

«Οι στρατεύσιμοι»
Κατόπιν αυτών, η κατάσταση παραμένει ρευστή ως προς την τελική λίστα των υποψηφίων, η οποία θα οριστικοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα το βράδυ του Σαββάτου. Δεν αποκλείεται δε η αρνητική στάση των υπουργών να κρίνει και την αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος, που τοποθετείται είτε το βράδυ της Κυριακής είτε την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που θα προκύψουν από τη μετακίνηση στελεχών προς την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Παπανδρέου πάντως ήταν σαφής ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις υποψηφιότητες στις περιφερειακές εκλογές. Καθώς αποχωρούσε από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου προκειμένου να συναντηθεί με τους προτεινόμενους για περιφερειάρχες, είπε: «Πρέπει τώρα να δω κάποιους στρατεύσιμους». Το μέλος του ΠΣ κ. Μ. Οθωνας ρώτησε: «Στρατεύσιμους ή επιστρατεύσιμους;» και ο Πρωθυπουργός ακούστηκε να λέει: «Προς το παρόν στρατεύσιμους,η επιστράτευση θα κριθεί από τις απαντήσεις τους».

Σημαντικοί οι περιφερειάρχες
Πάντως, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι «πρέπει πράγματι να μιλήσουμε για περιφερειάρχες που θα είναι ισότιμοι,αν όχι και πιο ουσιαστικοί από υπουργούς. Και για δήμους με σημαντικές πια αρμοδιότητες και μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες». Παράλληλα, τόνισε ότι οι εκλογές θα έχουν σαφώς πολιτικό χαρακτήρα και επισήμανε ότι «είναι πολύ εύκολο κάποιος να καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν κατά της τρόικας. Αυτό δεν θα είναι απλώς μια ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά κυρίως χωρίς ουσία». Προσέθεσε επίσης ότι στόχος των διαδικασιών είναι να αναδειχθεί μέσα από τις υποψηφιότητες το καλύτερο διαθέσιμο δυναμικό του ΠαΣοΚ «και το δυναμικό που μπορεί να σηκώσει το βάρος των νέων ευθυνών που περνούν στην Αυτοδιοίκηση». Απάντησε δε και στην αντιπολίτευση χαρακτηρίζοντας «δήθεν δίλημμα» τη συζήτηση περί ψήφου κατά του μνημονίου. «Εμείς έχουμε τα δικά μας διλήμματα, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών.Αν θα μείνουμε πίσω ή θα πάμε μπροστά. Αν είμαστε με τις λογικές που μας βούλιαξαν ή πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα» είπε ο κ. Παπανδρέου

"Το ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών