Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2010

Μαθήματα περαίωσης

Aντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να γεμίσουν τα άδεια ταμεία του Δημοσίου, και μάλιστα από υποθέσεις που χρονίζουν στα δικαστήρια ή στα συρτάρια των Εφοριών. Όμως η περαίωση, που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, δεν παύει να είναι μία ακόμη χαριστική πράξη για μικρούς ή μεγάλους φοροφυγάδες σε βάρος των συνεπών φορολογούμενων, που πληρώνουν χωρίς δεύτερη κουβέντα τα μπιλιέτα της Εφορίας.
Ο υπουργός Οικονομικών...
κ. Γ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που δίνει η κυβέρνηση για ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών χρήσεων. Όμως γνωρίζει και ο ίδιος ότι είναι η τελευταία περαίωση μέχρι την επόμενη. Όχι γιατί τα ίδια έλεγαν και οι προκάτοχοί του, εισπράττοντας μάλιστα τους αντιπολιτευτικούς κεραυνούς του ΠΑΣΟΚ, αλλά διότι η δημόσια διοίκηση, και ιδίως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της, λειτουργούν με ρυθμούς χελώνας επιβραβεύοντας τους ασυνεπείς φορολογούμενους και θρέφοντας τα φαινόμενα διαφθοράς.
Αλλωστε και μόνο το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες δηλώσεις εισοδήματος που υποβλήθηκαν την Ανοιξη, ακόμη δεν έχουν εκκαθαρισθεί δείχνει την αδυναμία του υπουργείου Οικονομικών να διαχειρισθεί το φορολογικό έργο, ακόμη και εάν πρόκειται για υποθέσεις ρουτίνας.
Επομένως και με τη νέα περαίωση το μήνυμα που περνά στους πολίτες είναι ότι η ασυνέπεια δεν τιμωρείται αλλά τακτοποιείται έστω και με λίγα χρόνια καθυστέρηση. Μισθωτοί και συνταξιούχοι, που αποτελούν τα συνήθη φορολογικά θύματα, θα εξακολουθούν να βλέπουν τους μεγαλοφοροφυγάδες να επιβραβεύονται με ρυθμίσεις που βασίζονται σε μαθηματικούς τύπους και όχι στην κοινή λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών