Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2010

ΕΣΡ: Πρόστιμο σε σταθμό της Ξάνθης επειδή μιλάει μόνο τούρκικα

Πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ξάνθης "Kral FM" επειδή μετέδιδε πρόγραμμα αποκλειστικά στα τούρκικα. Πρόκειται για το πρώτο πρόστιμο που επιβάλεται σε σταθμό της «μουσουλμανικής μειονότητας» επειδή μεταδίδει πρόγραμμα στα τουρκικά και σίγουρα δεν αποτελεί μια διπλωματική κίνηση προς την κοινότητα αυτή της Θράκης.

Τo Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προέβη... στην εφαρμογή του νόμου, που αναφέρει ότι «το 25% του χρόνου εκπομπής του σταθμού εκτός του χρόνου των αθλητικών εκδηλώσεων, των τηλεοπτικών παιχνιδιών, των διαφημίσεων». Το 25% του προγράμματος αναλογεί κατά συνέπεια σε ένα πρόγραμμα περίπου 6 ωρών ημερησίως, κάτι που ομολογουμένως αλλάζει ριζικά το χαρακτήρα του προγράμματος του σταθμού, που εστιάζει στην τουρκική μουσική.

Το ίδιο θέμα είχε απασχολήσει το ΕΣΡ πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν τον Οκτώβρη του 2009 είχε επιβληθεί η διοικητική κύρωση της «σύστασης» προς τον επίσης ομιλώντα τουρκικά Teleradio. Τότε είχε δημιουργηθεί εσωτερική διαφωνία, καθώς τα «προοδευτικά» μέλη του ΕΣΡ Εύη ∆εμίρη και Ίρις Αυδή Καλκάνη είχαν επιμείνει ότι δεν συντρέχει λόγος διοικητικής κύρωσης και πέτυχαν να επιβληθεί σύσταση αντί του προστίμου, που είχε αρκετά προταθεί.

Ένας σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης ομιλεί την τουρκική γλώσσα και αρέσκεται στην τουρκική κουλτούρα, ενώ η δορυφορική τουρκική τηλεόραση είναι εξαιρετικά διαδεδομένη. Κατά συνέπεια οι περιοχή αυτή διαθέτει αρκετούς ραδιοσταθμούς που εκπέμπουν πρόγραμμα στα τουρκικά. Σε μια περίοδο που οι εξ' Αθηνών κυβερνήσεις προσπαθούν να κρατούν πάντα καλές ισορροπίες με τη μειονότητα της Θράκης, η κίνηση του ΕΣΡ να δώσει προσοχή στο ζήτημα δεν θα εκληφθεί καθόλου θετικά από τον πληθυσμό αυτό, ενώ ενδεχομένως ανοίγει το δρόμο για κινήσεις εναντίον των υπολοίπων σταθμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΕΣΡ δεν έχει δείξει αντίστοιχη ευαισθησία για άλλου είδους ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως πχ τον πολύγλωσσο ραδιοσταθμό του Δήμου Αθηναίων, που μεταδίδει πρόγραμμα σε δεκάδες γλώσσες ολόκληρο το 24ωρο.
http://www.radiofono.gr/node/2284

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών